Dave Roelvink: ‘Media maakten me kapot na jacuzzirel’

Dave Roelvink (26) vindt het schandalig hoe de media hem hebben neergezet na de jacuzzirel in 2014. Dat zegt de door schandalen geplaagde realityster in de podcast Effe Relativeren. Dave liet zich in de jacuzzi oraal bevredigen door een meisje, terwijl zijn vrienden er een filmpje van maakten. Deze Melissa werd erg in verlegenheid gebracht toen dat filmpje – na chantage van haar ouders – online werd geplaatst. Tijdens het feestje in de villa van Melissa’s ouders, werden ook juwelen gestolen.

Dave werd een paar dagen de bak ingegooid vanwege vermeende betrokkenheid bij de diefstal van de juwelen ter waarde van 60.000 euro. Uiteindelijk werd hij schuldig bevondena an heling en kreeg hij een taakstraf van 150 uur.

Nog altijd blikt Dave op de zaak terug als het slachtoffer. “Je bent jong, je doet iets heel stoms en daardoor heeft het hele land een mening over je. Ik was 18 en had nog nooit iets echt met tv te maken gehad en in één keer kreeg ik heel Nederland over me heen. De voorpagina van De Telegraaf, elke dag Boulevard, elke dag Shownieuws, elke dag negatief.”

Die media-aandacht was heel zwaar voor Dave. “Ik heb daar echt serieus psychische problemen van gehad. Ik heb er echt hulp bij moeten hebben. Het is een heel zware periode geweest. Het moeilijkste was voor mij dat ik bij Late Night zat om mijn excuses aan te bieden en toen zei Humberto Tan in mijn gezicht: ‘Ik geloof jou niet.’ Ik was 18 en had nog nooit een interview gegeven en ik meende dat, weet je wel.”

Humberto heeft Dave een trauma opgeleverd. “Je weet jezelf ook niet te verwoorden tegen Humberto Tan. Dat gaat gewoon niet. Daar houdt niemand rekening mee.”

‘Ben alleen maar veroordeeld voor heling’

Dave vindt dat de media hem zwart heeft afgeschilderd. “Er zijn een aantal dingen geweest waar ik voor moest voorkomen: de diefstal, dat het filmpje online is gekomen en de heling, dus dat je meer weet van. Ik ben vrijgesproken voor het filmpje en ook voor de diefstal. Maar ik was al veroordeeld door het hele land.”

Zijn misdaden vielen wel mee, zegt Dave. “Ik ben wel veroordeeld voor heling, dus ‘ik wist meer van’, is wat hen zeggen. Ik heb het geaccepteerd, ik heb een taakstraf gedaan, prima, maar voor mijn gevoel ben ik nooit landelijk vrijgesproken voor het feit dat ik dat meisje niet op internet heb gezet en geen diefstal heb gepleegd.”

Nederland begrijpt de impact op Dave niet. “Het was voor mij heel zwaar, want de rechtszaak was klaar en ik had nog steeds het gevoel: het hele land haat me.”

Geen lieverdje

Inmiddels is het tij gekeerd: Dave is een rijke dj geworden en rijdt in schaamteloos dure auto’s. “Ik ben geen lieverdje en ik heb ook weleens lam achter het stuur gezeten. Dat doe ik nou af en toe eenmaal. Nou, niet af en toe, maar ik heb het gedaan. Ik doe af en… Ik deed af en toe domme dingen.”

Maar toen ik Expeditie Robinson ging doen, heb ik het land voor het eerst positief over mij gehoord. Van: what the fuck, is dat die jongen waar ik zo over dacht? Meiden hebben blogs geschreven die viral gingen, mensen wisten niet wat ze meemaakten. Voor mij was het zoiets van: hè, hè, dit is wie ik altijd ben geweest!

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen