Wordt Özcan Akyol ontslagen bij Sterren op het Doek?

De presentatie van Sterren van het Doek was voor Özcan Akyol een droom die uitkwam, maar het zou zomaar eens bij één seizoen kunnen blijven. Hij haalt vandaag in het AD namelijk wel héél fors uit naar de omroepbaas achter de tv-hit: Jan Slagter van MAX. De presentator en zijn opdrachtgever staan lijnrecht tegenover elkaar in de discussie rondom Veronica Inside, dat onder vuur ligt omdat Johan Derksen een zwartepietgrap heeft gemaakt over de in opspraak geraakte rapper Akwasi.

Jan Slagter vindt het ‘een vertoning‘ dat adverteerders weglopen bij VI. “Adverteerders boycotten Veronica Inside omdat iemand een mening geeft. De oproep om dit te doen laat zien hoe intolerant deze mensen zijn. Bedrijven die zich op deze manier laten chanteren zijn geen knip voor de neus waard. Nu eerst GEEN Bavaria.

Een dag later, vandaag dus, haalt Özcan Akyol in het AD indirect keihard uit naar Jan Slagter en de andere BN’ers die VI supporten, waaronder Peter R. de Vries, Beau van Erven Dorens, Jort Kelder en Olcay Gulsen.

Özcan: “Er is geen verstandig mens die zich nog achter Derksen schaart. Als alleen hartelozen en hersenlozen het in het openbaar voor je opnemen, zou je ook eens bij jezelf te rade kunnen gaan.”

Jan zal het Özcan niet in dank afnemen dat hij hem harteloos en hersenloos noemt. Özcan mag fysiek dan wel niet in de grachtengordel wonen, maar qua gedachtegoed hoort hij er volgens veel critici wél bij. En juist aan de grachtengordel heeft Jan een ongelooflijke hekel.

De eerste presentator van Sterren op het Doek, Hanneke Groenteman, werd aanvankelijk zelfs geweigerd omdat ze te veel grachtengordel was. “We vinden jou toch ook wel een beetje erg grachtengordel“, liet Jan haar onomwonden weten. Uiteindelijk ging hij toch overstag.

Hoe dan ook: Jan en Özcan hebben een hoop uit te praten als het toch tot een nieuw seizoen van Sterren op het Doek komt.

Lees ook: Angela de Jong opnieuw uitgekotst op AD-redactie (vandaag)

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen