Marieke Elsinga onthult waarom ze mogelijk toch stopt bij Qmusic

Er gaat een hardnekkig gerucht dat Marieke Elsinga stopt met de ochtendshow van Qmusic zodra ze voor de tweede keer moeder wordt, maar zelf ziet ze een andere mogelijke reden…

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic

Marieke Elsinga moet elke dag ontzéttend vroeg uit haar bed om de ochtendshow van Qmusic te presenteren met haar radiomaatje Mattie Valk, maar de kans dat ze dat blijft doen als ze dit jaar haar tweede kans krijgt, is volgens radiokenner Patrick Kicken gewoon nihil. “Dat is namelijk niet te combineren“, meent hij.

Wanneer stopt ze?

De grote vraag is dus: wanneer stopt Marieke bij Qmusic? Kan ze überhaupt nog zonder haar radiowerk? “Jaaaaa. Ja, ja”, antwoordt ze onmiddellijk in de podcast 30 Minuten Rauw.

Wanneer stopt ze? “Met de media geen idee.”

Met de radio dan en het vroege opstaan? “Ja, het vroege opstaan zit mij niet zo in de weg.”

Twee kinderen

Middenin de nacht naar je werk is toch lastig met twee jonge kinderen? Marieke: “Dat moet ik nog gaan ondervinden, want de tweede is nu onderweg. Weet je, ik denk vaak, ik heb deze gesprekken ook vaak met Mattie, dat het niet eens zozeer mijn gezin is waardoor ik uiteindelijk besluit te stoppen met de ochtendshow…”

“Al weet je nooit wat voor tweede kind eraan komt, misschien vraagt zij zoveel aandacht, maar dat geldt voor zelfde baan… Als jonge ouder ben je moe en als ochtendshow-dj ben je moe. Ik kan die twee bijna tegen elkaar wegstrepen.”

Waarom wél?

Marieke denkt dat die vermoeidheid uiteindelijk niet de reden gaat zijn. “Ik ben toch wel moe. Ik heb niet de illusie dat als ik stop met de ochtendshow en een gezin heb met twee kinderen onder de drie, dat ik dan opeens meer energie heb. Het komt me eigenlijk wel goed uit.”

Maar wat dan wel? “Voor mij zou een reden zijn om te stoppen met de ochtendshow, en dat weet Mattie al vanaf dat wij zes jaar geleden zijn begonnen, omdat ik het ook nog heel leuk vindt om andere dingen te doen.”

Terug naar tv

En die andere dingen spelen zich af op televisie, aldus Marieke. “Voor mij is het dan dat ik denk: ik zou op een gegeven moment zin hebben om weer mijn horizon te verbreden en meer tijd te hebben voor verschillende soorten televisieprogramma’s.”

“Meer televisie lijkt me leuk. Dat is mijn oude liefde en radio is mijn fantastische minnaar en wat heb ik daar al lang lekkere seks mee. Niet met Mattie, maar wel met de minnaar radio.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Marieke Elsinga een sympathieke mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen