Niet Radio 538, maar Radio 10 nu vlaggenschip Talpa

Wat jaren voor onmogelijk gehouden werd is nu toch gebeurd: Radio 538 is niet langer het vlaggenschip van de Talpa Radio-groep. Die plek wordt vanaf heden ingenomen door de Gerard Ekdom-zender Radio 10. Dat blijkt vandaag uit de nieuwste luistercijfers van het NLO. Hoe hard Talpa ook roept dat het niet zo is, het is natuurlijk wel zo: sinds het vertrek van Edwin Evers is de kip met de gouden eieren de kip met de bronzen eieren geworden. Radio 538 is nu de nummer drie van het land.

Waar NPO Radio 2 nu steevast de nieuwe marktleider van het land blijft, wordt de tweede plek niet langer door Radio 538, maar door Radio 10 ingenomen.

Waar de zenders vorige maand voor het eerst gelijk scoorden met 10,7 procent marktaandeel, blijft Radio 10 nu stabiel, terwijl Radio 538 fors zakt naar 9,9 procent.

Talpa probeert de misère bij Radio 538 steevast te verbloemen door naar de commerciële cijfers te wijzen, maar ook daar wordt de situatie penibel.

In 20 tot 49 jaar is Radio 538 nu nog marktleider met 16,1 procent marktaandeel, maar Qmusic zit met 15,7 procent wel héél erg op de hielen. Waar 538 met 2 procent daalt ten opzichte van vorig jaar, stijgt Q met 8 procent.

De luistercijfers in 6+ (die in 20-49 vindt u op Twitter):

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen