Wilfred Genee beaamt: ‘Wij vangen Talpa-ontslagen op’

Wilfred Genee bevestigt dat hij en Johan Derksen de portemonnee trekken als hun steenrijke baas John de Mol besluit om inderdaad personeel van Talpa op straat te gooien. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in Jinek. Genee maakte wel de kanttekening dat hij Talpa-personeel bedoelt dat is betrokken bij hun eigen programma Veronica Inside. Liever praat hij er niet over. “Dit is eigenlijk intern, hè? Nu lijkt het net of we Ali B zijn en daar heb ik niet zo veel zin in“, aldus de Veronica-ster.

Het Talpa-personeel werd al direct bij het eerste zuchtje coronategenwind flink wat angst ingeboezemd door de grote baas John de Mol. De mediamiljardair kondigde ‘draconische maatregelen’ en ontslagen aan.

Genee zag het mailtje ook voorbijkomen. “Toen die week dat mailtje binnenkwam van John, hebben Johan en ik tegen elkaar gezegd: ‘Mocht het zo zijn dat ons team daardoor getroffen wordt, dan willen we daar absoluut voor gaan staan.’ Ik weet niet of het zo ver komt, hoor, maar de bedoeling was dat we dat intern zouden houden.”

Het nobele voornemen is naar buiten gekomen door Derksen. “Dat Johan dat nou weer met z’n grote mond overal gaat roepen is niet zo handig eigenlijk. Het is niet de bedoeling om daarmee naar buiten te treden. Ik zei tegen Johan: ‘Waarom heb je dat nou verteld?’ Hij zegt: ‘Ik wilde een stukje menselijkheid van jou laten zien.’

De presentator vindt het zelf niet zo zeer nobel. Hij ziet het meer als verantwoordelijkheid nemen. “Wij hebben die mensen meegenomen. Met name ik, want ik heb die onderhandelingen gevoerd. De mensen hebben een bepaald risico genomen toen ze van RTL met ons meegingen. Er zitten jonge mensen tussen, mensen met hypotheken en kinderen.”

Als die mensen voor ons gekozen hebben, dan heb je daar ook een bepaalde verantwoordelijkheid in. Het is ook een soort van leiderschap dat wij dan hebben op dat moment, omdat wij met ze werken en voor ze gekozen hebben.”

Genee verdient 700.000 euro per jaar bij Veronica, zijn twee VI-collega’s komen uit op 500.000 euro.

Lees ook: VI-heren schenken salaris aan ontslagen Talpa-collega’s (17 april)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen