Beau begrijpt dat Matthijs RTL-avontuur niet aandurfde

Beau van Erven Dorens begrijpt best dat Matthijs van Nieuwkerk toch niet is ingegaan op de verleiding om over te stappen naar RTL 4. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard. Van Nieuwkerk heeft uitgebreid gesproken met RTL’s tv-baas Peter van der Vorst, maar heeft er uiteindelijk toch voor gekozen om bij BNNVARA te blijven. “Ja, ik vind het ontzettend jammer. Ik had hem echt heel graag erbij gehad. Wat was dat ontzettend leuk geweest, Matthijs“, zegt Beau.

Toch begrijpt Beau het stiekem wel een beetje. “Ik begrijp hem ook heel goed. Er is een enorm afbreukrisico. Dat snapt iedereen denk ik wel. Je hebt zó’n carrière daar nu op dit moment en om dat in de waagschaal te leggen voor een paar grijpstuivers en dan weer helemaal opnieuw te moeten beginnen. Dat is ook gevaarlijk.”

Beau is behoorlijk geschrokken dat er na vijftien jaar een einde komt aan DWDD. “Ik hoor het net en ik zeg niet dat ik van slag ben, maar ik denk dat ik heb wat iedereen in ons vak heeft en misschien wel heel veel Nederlanders ook, namelijk dat het een tijdperk is dat wordt afgesloten.”

Het is een mooi moment om op het hoogtepunt te stoppen, zegt Beau. “Hij heeft het zo ontzettend goed gedaan. Nu kan hij er een strik omheen doen en nieuwe avonturen aangaan.”

Lees ook:
Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door (woensdag)
Matthijs blijft bij NPO na DWDD-exit, krijgt zaterdagshow (woensdag)
BN’ers in shock over verdwijnen De Wereld Draait Door (woensdag)
Ook programmanaam De Wereld Draait Door verdwijnt (woensdag)
Peter van der Vorst kreeg Matthijs bíjna naar RTL 4 (woensdag)
‘Dit is een kutdag voor de Nederlandse televisie’ (woensdag)
Sander van de Pavert wil Lucky TV in DWDD-opvolger (vandaag)
Matthijs in DWDD: ‘Het is een beetje mooi geweest’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen