Peter van der Vorst kreeg Matthijs bíjna naar RTL 4

Het is Peter van der Vorst bíjna gelukt om Matthijs van Nieuwkerk te strikken voor een overstap naar RTL 4. Na lang nadenken deinsde hij tóch terug voor een commercieel avontuur. Dat zegt de NPO-ster in een openhartig vraaggesprek met het AD. Van der Vorst heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij naast Eva Jinek ook Van Nieuwkerk graag zou strikken voor een overstap. Er zijn gesprekken gevoerd, maar die hebben toch niet geleid tot een DWDD-variant op RTL 4.

Vanmorgen werd duidelijk dat Van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door, maar wél een nieuw, driejarig contract heeft getekend bij BNNVARA. Voor die omroep gaat hij een zaterdagavondprogramma maken.

Waarom is hij niet voor de commerciëlen gegaan? “Ik heb getwijfeld. Het gras is groen aan de andere kant van de heuvels en er werken ook daar zeer inspirerende mensen. Maar ik kreeg een plannetje voor een zaterdagavondprogramma, en ik denk dat de ingrediënten en smaken die ik daarbij wil gebruiken vooral bij de publieke omroep passen. We kennen elkaar goed. En dat is niet voor niks.”

Tijs is de reden waarom Van Nieuwkerk zich bedacht. “Ik heb daar lang over nagedacht en misschien is dat maar goed ook, want het daagde mij uiteindelijk langzaam maar zeker dat ik niet meer voor een langere periode zo intens wil werken.”

Elke dag live een talkshow maken en presenteren, daarbij ook nog geplaagd door mijn onvermoeibare wens om zo origineel mogelijk te zijn, ik merkte dat er een eind aan kwam.”

Nu moet hij genoegen nemen met het NPO-maximum van 201.000 euro. Gelukkig hoeft hij daar maar één programma per week van te maken, gedurende een beperkt deel van het jaar. “Er staat nu veel meer vrije tijd tegenover. Dat is ook kapitaal.

Een uitgebreid interview met Matthijs van Nieuwkerk over zijn keuze om te stoppen met De Wereld Draait Door kunt u lezen op AD.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen