‘Dit is een kutdag voor de Nederlandse televisie’

Tv-kenner Bert van der Veer vindt het vreselijk dat Matthijs van Nieuwkerk vandaag het einde van De Wereld Draait Door bekend heeft gemaakt. Dat zegt hij in gesprek met het AD. Het is gewoon echt geen leuk nieuws dat de NPO 1-talkshow gaat stoppen, aldus de televisieregisseur. “Om het maar even plat uit te drukken: dit is een kutdag voor de Nederlandse televisie. Het programma is altijd met zoveel liefde gemaakt. Ik zal het persoonlijk waanzinnig missen“, zo vertelt hij.

Het is goed dat de NPO heeft besloten om de stekker uit het hele format te trekken, vindt Van der Veer. “Ik denk ook niet dat de NPO met DWDD door had moeten gaan. Matthijs en dit programma zijn niet van elkaar los te maken, Siamese tweeling. En iedereen die daar gaat zitten begint dan met een flinke afstand.”

Nu komt de NPO met een heel nieuw vooravondprogramma. “Het wordt een pittige uitdaging, maar het is veel verstandiger met een nieuwe formule, een nieuw decor en een nieuwe presentator te komen.”

Het lijkt mij wel dat de publieke omroep verplicht is de vooravond met een creatief, live, talkshowachtig programma te beginnen. Misschien kan Carrie ten Napel, de beste presentator van Op1, naar dat tijdslot verhuizen? Zij heeft voldoende niveau om daar te gaan zitten.

Meer reacties van BN’ers kunt u lezen op AD.nl.

Foto: SBS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen