BN’ers in shock over verdwijnen De Wereld Draait Door

Bekende Nederlanders zijn geschrokken van het nieuws dat er na vijftien jaar een einde komt aan het televisiemonument De Wereld Draait Door. Zij spreken van het einde van een televisietijdperk. Dat is te zien op sociale media als Twitter. Vooral Britt Dekker, een van de grootste fans van Matthijs van Nieuwkerk, is aangeslagen. “Neeeeeeee, niet DWDD! Mijn lievelingsprogramma aller tijden. Heb mijn carrière daar voor het grootste deel aan te danken! Matthijs je bent de beste ❤️“, zegt ze.

Het nieuws over het verdwijnen van DWDD volgt op het vertrek van Jeroen Pauw als talkshowhost. “Echt kut dit nu hebben we alleen Eva nog over, zegt Dekker.

CDA-prominent Sywert van Lienden en 3FM-dj Sander Hoogendoorn twitteren allebei ‘einde van een televisietijdperk’, terwijl 3FM-collega Herman Hofman geen woorden meer kan uitbrengen: “Wooow.”

RTL-ster Kees van der Spek: “Een van de állerbesten. Elke avond 1,3 miljoen kijkers. Buitencategorie.”

3FM-dj Frank van der Lende: “Ik vond het altijd een enorm feest om daar te gast te zijn. Dank voor de mooie shows en liefde!

Tv-kenner Ron Vergouwen: “De dag die je wist dat zou komen! Bedankt voor vijftien prachtige seizoenen.

Cabaretier Dolf Jansen: “Doodzonde en was te verwachten.”

RTL-journalist Roel Geeraedts vindt het een bijzonder moment. “Waar waren jullie toen bekend werd dat Matthijs van Nieuwkerk stopt met DWDD?

Tv-producent Marc Dik: “Dit is wél een moment hoor. Matthijs en DWDD gaan hoogstwaarschijnlijk nooit meer overtroffen worden in de vooravond. Televisiegeschiedenis geschreven!

Krantenbaas Peter Vandermeersch: “Een van de grootste televisietalenten die ik ken. Buiging!!!

AD-columniste Nynke de Jong: “Ik heb het altijd een eer gevonden om mee te werken aan dit programma. Wellicht ergens zoveel geleerd als op die kruk naast Matthijs. Hup DWDD!

Sportpresentator Jeroen Stomphorst: “En daarna iets met wisselende presentatoren?

Radio-dj Sander de Heer: “Benieuwd welke vijf duo’s de publieke omroep hier dan weer gaat neerzetten. Aderlating, jammer. Niet te vervangen.

De rechtse columnist Joost Niemoller is als een van de weinigen wél blij met de DWDD-exit: “Eindelijk! Er komt een einde aan de lobbymachine van links Nederland.

Lees ook:
Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door (vandaag)
Matthijs blijft bij NPO na DWDD-exit, krijgt zaterdagshow (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen