RTL 4 zet Ruben Nicolai op LEGO-zaterdagavondshow

RTL 4 zet Ruben Nicolai op de presentatie van de nieuwe zaterdagshow van de zender: LEGO Masters. Hij gaat de show samen met de Vlaamse Kürt Rogiers aan elkaar praten. Dat heeft de zender laten weten. LEGO Masters, vanaf 11 april elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij ons én onze zuiderburen, draait om duo’s die binnen een bepaald aantal uur een LEGO-opdracht moeten volbrengen. “De deelnemers bouwen de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd.”

Nicolai is er enthousiast over. “Nu ik letterlijk en figuurlijk ondergedompeld ben in LEGO bouwstenen snap ik iets meer van de fascinerende focus die de deelnemers van dit programma hebben.”

Het levert creaties op waarbij je je ogen niet gelooft, zegt hij. “Om het dan ook nog samen met de sympathiekste Vlaming van de Lage Landen te mogen presenteren is meer dan een gezellige bonus! Ook leuk: mijn jongste begint het nu ook te ontdekken. Zo ontdekte ik vanmorgen nog zo’n stevig vierkant steentje in mijn linkervoetzool… Spektakel, emotie en de meest schitterende bouwwerken die je je maar kunt voorstellen; dat is LEGO MASTERS!

Kürt Rogiers voegt hieraan toe: “Het fijne aan LEGO vind ik altijd de creativiteit, de fantasie die oneindig is. Je kunt je eigen wereld maken met je eigen bouwwerken, je eigen dorpen, je eigen mensen. En er daarna mee spelen: de mogelijkheden waren eindeloos.”

Ik brak m’n bouwwerkjes ook zelden af omdat ik er zo trots op was. Tot grote ergernis van mijn moeder. In dit programma kun je net dezelfde boost aan fantasie verwachten. Maar dan nog 100 x beter (lacht). Kijkers zullen sowieso smullen van kleurrijke magische sets en van hun even kleurrijke bouwers.”

LEGO Masters is vanaf zaterdag 11 april wekelijks te zien om 20.00 uur bij RTL 4. Het programma is een RTL/VTM coproductie en wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland en is gebaseerd op het originele Britse format van Tuesday’s Child en de LEGO Group.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen