RTL 4 zet Ruben Nicolai op LEGO-zaterdagavondshow

Geplaatst op do 13 feb 2020 om 9:10

RTL 4 zet Ruben Nicolai op de presentatie van de nieuwe zaterdagshow van de zender: LEGO Masters. Hij gaat de show samen met de Vlaamse Kürt Rogiers aan elkaar praten. Dat heeft de zender laten weten. LEGO Masters, vanaf 11 april elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij ons én onze zuiderburen, draait om duo’s die binnen een bepaald aantal uur een LEGO-opdracht moeten volbrengen. “De deelnemers bouwen de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd.”

Nicolai is er enthousiast over. “Nu ik letterlijk en figuurlijk ondergedompeld ben in LEGO bouwstenen snap ik iets meer van de fascinerende focus die de deelnemers van dit programma hebben.”

Het levert creaties op waarbij je je ogen niet gelooft, zegt hij. “Om het dan ook nog samen met de sympathiekste Vlaming van de Lage Landen te mogen presenteren is meer dan een gezellige bonus! Ook leuk: mijn jongste begint het nu ook te ontdekken. Zo ontdekte ik vanmorgen nog zo’n stevig vierkant steentje in mijn linkervoetzool… Spektakel, emotie en de meest schitterende bouwwerken die je je maar kunt voorstellen; dat is LEGO MASTERS!

Kürt Rogiers voegt hieraan toe: “Het fijne aan LEGO vind ik altijd de creativiteit, de fantasie die oneindig is. Je kunt je eigen wereld maken met je eigen bouwwerken, je eigen dorpen, je eigen mensen. En er daarna mee spelen: de mogelijkheden waren eindeloos.”

Ik brak m’n bouwwerkjes ook zelden af omdat ik er zo trots op was. Tot grote ergernis van mijn moeder. In dit programma kun je net dezelfde boost aan fantasie verwachten. Maar dan nog 100 x beter (lacht). Kijkers zullen sowieso smullen van kleurrijke magische sets en van hun even kleurrijke bouwers.”

LEGO Masters is vanaf zaterdag 11 april wekelijks te zien om 20.00 uur bij RTL 4. Het programma is een RTL/VTM coproductie en wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland en is gebaseerd op het originele Britse format van Tuesday’s Child en de LEGO Group.

Foto: RTL
51 Reacties op “RTL 4 zet Ruben Nicolai op LEGO-zaterdagavondshow”


 1. Bert

  Volwassen mensen die met speelgoed voor kinderen een zgn. bouwwerk in elkaar zetten. Waarover andere volwassenen gaan praten en beoordelen hoe mooi het bouwwerk wel niet is.

  Bizarre tijden leven wij in….

 2. LEGE MASTERS

  Troosteloze armoede TV.

 3. Zigeunerschnitzel

  Lego is toch speelgoed voor kinderen tot 8 jaar. Zaterdagmiddagshow zou beter zijn.

  O wacht de volwassen RTL kijkers hebben een IQ van net geen tieners.

 4. De Boeddhistische Non (en we noemen haar: Plus Ultra genaamd)

  Eens gewaasen, altijd gewassen en toen sprong ze uit het klooster.

 5. oja

  Jammer dat een Nicolai het presenteert, reden om niet te kijken. Wat een triestheid, eigen geilerei en overrated persona. Maar, lego is wel leuk, als tenminste goed format. Lego zal niet zomaar akkoord gegeven hebben dus so far is mn verwachting aan de positieve en hoge kant

 6. Frans

  triestheid van RTL 4

 7. Mart

  Dit programma had veel beter op de zondag geplaatst kunnen worden

 8. nick

  Flop

 9. Ronald

  Leuk voor kinder tv

 10. W

  Leuk idee, maar wordt wel een flop

 11. WEST*

  Dit is gewoon een goed idee, ook omdat je de kinderen naar het scherm trekt in de huiskamer . Weet niet of het een eigen bedacht programma is, of dat het in andere landen ook te zien is ,Er wordt wat af geklaagd over te weinig vernieuwing ,en nu RTL met iets nieuws komt en wat niet in het straatje van volwassen kijker voorbij komt maar toch op een jong publiek mikt ,zit men te zeuren , alsof de kijker afhankelijk is van 1 zender

 12. Beter een visch in de hand, dan tien voor het raam

  Hoe meer je hem betaalt, des te vetter zijn HARIGE onderkin PRIJKT.

  mIJNHEER aart HEEFT HET NAT OP DE NATUURBEGRAAFPLAATS DENK IK

 13. Rob

  Ik had dit programma op vrijdagavond verwacht als opvolger van voice kids..
  Ooh wat een Jaar komt dan misschien op de zondagavond ?. Zondagavond
  20 uur Ooh wat een jaar
  21:30 uur 1 tegen 100
  Benieuwd hoe de weekend programmering word nu.

 14. Olivier

  De galzeikers hebben hun mening alweer klaar. Kijk eens naar de Britse of de Australische versie; het is echt een leuk programma, juist ook voor volwassenen. Vind je het na het kijken niks, ook prima natuurlijk, ieder z’n smaak. Maar net als je bij kinderen doet: eerst even proeven, word je niet slechter van.

 15. Samantha

  Beste mensen er zijn genoeg volwassen mensen die lego sparen. Waarbij dat niets uit maakt men verzameld ook mini natuur auto’s. Weet niet waarom men altijd als volwassen wordt beschouwd dat je geen speelgoed mag verzamelen. Dus hou op hier met dat gezeur.

 16. Mink Vaillant

  Ruben Nicolai, goh, die zien we nooit op tv.

 17. Reageerder

  Wat weer een gezeur hier, ik ken heel wat volwassenen die hier graag mee bouwen, en weet je die hebben meer mars in hun hersenen dan de meeste hier met hun idi-ote reacties en wisselende namen.

 18. Apfelflapf

  Dit lijkt mij gewoon gratis reclame voor een product . Kan iemand mij wakker maken als de debilisering in de media voorbij is ?

 19. WEST*

  Vroeger werd er nooit gezeurd over tv programma`s iedereen deed zijn programma
  en er werden ook nooit flops voorspeld en niemand blafte bN`ers af , of een omroepvereniging , die een naam als campingzender kreeg opgeplakt
  Je had respect voor Fred Oster Willem Duis Mies Hans van Wilgenburg , Meta de vries Cath. Keyl Jos Brink ,Pim jacobs Rita Reys, en al die radio tv artiesten
  waarvan honderduizenden singeltjes in een maand werden verkocht
  en dan heb ik het over onze echte artiesten van wel eer ! geen eendagvlinders van heden ten dagen

  Soc media hebben de mensen niet vrolijker ,en niet beschaafder gemaakt
  Soc media is een K gezwel, en maakt de mens alleen maar zieker!

 20. Apfelflapf

  Volgens mij is het dus gewoon verboden om reclame te maken in programma’s , laat staan om er een heel programma aan te wijden . Maar ik zal wel gek zijn .

 21. Robie

  En let op: dit wordt een hit. Dit is nu echt een familieprogramma, waarbij kinderen en ouders gaan kijken. RTL snapt het tenminste. Niet weer het zoveelste LED programma van SBS

 22. WEST*

  ja is ook puur reclame voor een speelgoedproduct Maar wel op het toelaatbare
  Ook al zullen ze er niet bij zeggen dat je Lego moet kopen , maar toch…..
  RTL bewijst hier een dienst aan het Lego bedrijf
  de lego verkopen zullen dus stijgen

  Wie de regels kent van het C v d Media weet, dat je als zender/ omroep , een berdrijf geen commerciele gunsten mag verlenen d.m. v het vertonen van zijn of haar produkten in programma`s alleen in de reclame zendijd

  Bij de P.O. zou dit programma niet mogen ,Waarschijnlijk bij de Talpa zenders ook niet

  Maar ik denk dat RTL eerst bij het COM v d Media advies heeft ingewonnen
  ze zijn ook niet gek !

 23. By the way

  Dit wordt een succes. Gewoon omdat het een spectaculaire show is en daarnaast omdat het eindelijk weer eens wat anders is naast de nog steeds aanhoudende wildgroei van zoektocht naar zang- en danstalent.

 24. Erik

  Wat een triestheid weer van RTL 4. FLOP!
  Die Peter is echt niet goed bezig daar.

 25. By the way

  Wat een gepiep over reclame in programma’s… Alsof dat vandaag de dag al niet aan de orde is in tientallen bestaande programma’s…

 26. J

  Kan goed uitpakken inderdaad. Moet wel spektakel en spanning inzitten. Maar zeker met het tijdstip van 20u trekt dit families, omdat kinderen toch nog wel vaak bepalen wat te kijken.

 27. critikast

  Nicolai als presentator! Een programma waarin volwassenen met kinderspeelgoed spelen, gesponsord door LEGO zelf. Hoe diep kun je zinken als zendgemachtigde ?

 28. KoalaNL

  Of je kijkt, of je kijkt niet.
  Stelletje zeurneuzen.
  Iedereen wordt tegenwoordig blijkbaar geboren met een telefoon in zijn handen.
  En iedereen moet ook overal wat van vinden.
  De meerderheid gebruikt daar ook nog de tijd van zijn baas voor.
  Of iedereen hier is gewoon werkloos. Kan ook, zeker als ik het niveau zie.

 29. Boerenverstand

  West: dit is gewoon toegestaan, net als homeshopping programma’s op de Talpa-zenders en billboarding rond programma’s. Ook op de NPO is er ’s nachts weleens een heel lange STER geweest. De reclameregels worden Europees bepaald. Het Channel 4-format voor LEGO Masters voldoet daaraan. Daarom mag het op RTL4 en VTM. Of het leuk is? In het VK wordt het vol lof vergeleken met de Great British Backoff. Nou vind ik Heel Holland bakt zelf ook verschrikkelijk, maar ja, miljoenen kijkers…

 30. Britt Scholte Lover

  Dacht dat de zaterdagavond vol zat met Holland got tallent, superkids, all you need is love en dance dance dance

 31. Ron

  Dit gaat hem niet worden. De zaterdagavond is al jaren niet meer voor RTL. Misschien dat Hollands Got Talent het enige succes is voor de zaterdagavond, maar dat komt in het najaar pas.

 32. Johan

  Is die Ruben Nicolai vd Voorts holmaatje of zo. Je kunt geen programma op RTL aanzetten, of die Nicolai is er als presentator, of panellid. Kan het mss iets minder RTL? Zie zijn hoofd veel te vaak. Of zijn er geen echt talentvolle mannen te vindne?

 33. sukkel

  Ruben in een programma goh wat een triestigheid net zoals Winston Gerstanowits ook zo een triest ventje

 34. Bart M.

  De holheid van RTL wordt steeds zichtbaarder.

 35. Hans S.

  “LEGO-zaterdagavondshow”, het niveau van de RTL kijker.

 36. max

  Mag ik zeggen dat ik een beetje Ruben moe wordt…..

 37. Babs

  weer Ruben. Iets te veel van het goede. En een programma met Lego? Serieus?

 38. Mick

  Een overdaad aan Chantal Janzen en Ruben Nicolai bij RTL. Een overdaad aan Bankgiro Millionairs bij RTL. Een overdaad aan The Voice bij RTL. Een overdaad aan The Big Music Quiz bij RTL. Een overdaad aan Beste Kijkers bij RTL. RTL heeft veel te veel hetzelfde de laatste tijd. De primetimeprogrammering is saai en de weekendprogrammering ook.

  Holland-België is flauw. Is er Een Dokter in de Zaal is flauw. Ondertussen in Nederland is flauw. Kom eens met wat fatsoenlijks. Zo jammer dat die zender zo wordt verwaarloosd.

 39. Mick

  En die samenwerking met VTM om de kosten te drukken komt mij ook mijn neus uit.

 40. Els vloet

  Verschrikkelijk die Nicolai.

 41. WEST*

  @ is ook voor een speciaal RTL publiek , die blijven heus wel kijken
  Zelfs the Teletubbies zouden makkelijk 600.000 kijker halen op de zaterdagavond
  Het zit in het koppeke het RTL syndroom , en weten amper wat er op de andere zenders speelt
  Heb ech compassie met die verslaafde RTL lui

 42. Mark

  Alle Lama’s zijn niet leuk. Dat was al in De Lama’s 10 jaar geleden. Plaatsvervangende schaamte. Net kleine kinderen in dat programma’s. Alles voor het geld, zeg maar. En natuurlijk het hardst lachen om elkaar…

 43. Directeur Altena

  Mark, leer eens Nederlands, lummel!

 44. Mandy

  Alle Belgen worden zeker weer ondertiteld voor het luie kutvolk uit de Randstad. Val de rest van het land a.u.b. niet lastig met die beeldvervuiling!

 45. E..

  @els vloet JIJ OOK .

 46. Apfelflapf

  Ik wil als niet-idioot ook wel eens een leuk programma zien .

 47. E..

  @mandy hopelijk kom jij ook nooit op tv pure beeldvervuiling

 48. Mandy

  O, dus jij wilt ondertiteling voor mensen die Nederlands spreken? Doe gewoon je oren open, achterlijke dorpsmongоol!

 49. Mick

  Op Instagram zijn foto’s te zien van mensen die bij opnames zijn in het decor van De Mannen van Taal. Gaat SBS6 serieus nog een seizoen van dat flutprogramma maken?

 50. Britt Scholte Lover

  Komt Talenten zonder centen nog terug met Nick en simon ? of the dream ?

 51. Ronald

  Nee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.