Ook programmanaam De Wereld Draait Door verdwijnt

De Wereld Draait Door gaat niet door met een andere presentator nu Matthijs van Nieuwkerk ermee ophoudt. Er wordt gekozen voor een nieuw format met een nieuwe programmanaam. Dat vertelt de presentator vandaag aan het AD. Het stemt Van Nieuwkerk tevreden dat er niemand anders op zijn stoel gaat zitten. Hij staat achter het verdwijnen van de titel DWDD. “Ik vind dat niet zo gek. Dat was toch mijn huis. En aan alles komt een eind. Tijd dus voor nieuwe ideeën, nieuwe energie.

De NPO had ervoor kunnen kiezen om de sterke merknaam De Wereld Draait Door voort te zetten. “Je hebt gelijk; BNNVARA kon zeggen, je naam staat niet in de titel dus we gaan er vrolijk mee door. Ze zeiden: Zonder jou geen DWDD. Minder veilig. Dat staat BNNVARA trouwens veel beter.

Er had iemand in huis gehaald kunnen worden om DWDD voort te zetten. “Natuurlijk, alleen mag diegene er nu ook een nieuwe programma bij bedenken. Dat is nog veel eervoller.”

Hij vervolgt: “Wij zijn bovendien genoeg gekopieerd, het wordt tijd voor een sprankelend nieuw uitzicht. Talent genoeg.

BNNVARA is bezig met de ontwikkeling van een nieuw programma op de vooravond van NPO 1. Die start waarschijnlijk na de zomer.

Lees ook:
Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door (vandaag)
Matthijs blijft bij NPO na DWDD-exit, krijgt zaterdagshow (vandaag)
BN’ers in shock over verdwijnen De Wereld Draait Door (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen