Matthijs blijft bij NPO na DWDD-exit, krijgt zaterdagshow

Matthijs van Nieuwkerk mag dan wel stoppen met De Wereld Draait Door, maar dat betekent niet dat hij vertrekt bij de publieke omroep. Hij heeft voor drie jaar bijgetekend bij BNNVARA en gaat voor de omroep vanaf januari 2021 een lange reeks zaterdagavondprogramma’s maken. Dat heeft de omroep laten weten. Na vijftien seizoenen zet Van Nieuwkerk op vrijdag 27 maart een punt achter DWDD. “DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen.

De presentator vervolgt: “We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen.

Gert-Jan Hox, directeur content bij BNNVARA, laat weten: “Ik ben enorm blij dat Matthijs bij BNNVARA blijft. Vijftien jaar lang werkte hij met hart en ziel aan één van de grootste successen uit de vaderlandse televisiegeschiedenis. Onder zijn leiding vond het programma zichzelf keer op keer opnieuw uit en wist het kijkers steeds te verrassen, te boeien en te ontroeren.

Hij heeft vertrouwen in de nieuwe zaterdagavondshows van Van Nieuwkerk. “Ik ben ervan overtuigd dat hij daar een ijzersterk hoofdstuk aan toe gaat voegen op de zaterdagavond.

Het lijkt erop dat Van Nieuwkerk stopt met DWDD vanwege de nieuwe salarisregels. Waar hij jarenlang gewend was aan een salaris van 580.000 euro per jaar, moet hij dit jaar terug naar een schamele 201.000 euro per jaar. Voor dat bedrag vijf dagen op tv komen werd hem kennelijk te gortig; nu gaat hij terug naar één avond per week.

Lees ook: Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door (vorige bericht)

Foto: Benjamin Kamps

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen