‘Jelle Brandt riskeert hogere straf na derde aangifte’

VPRO-presentator Jelle Brandt Corstius riskeert een hogere straf voor smaad en laster van Gijs van Dam, nu de Shownieuws-hoofdredacteur voor de derde keer aangifte tegen hem heeft gedaan. Dat zei advocate Mariëlle van Essen dinsdag in RTL Boulevard. Brandt Corstius blijft Van Dam zwartmaken en daarom is er een derde aangifte van smaad en laster gedaan. Maakt het qua strafmaat uit dat er nu al drie aangiftes tegen hem liggen? “Ja, natuurlijk“, denkt deskundige Van Essen.

Van Essen vindt de zaak van Brandt Corstius sowieso niet zo sterk. “Ik heb toen al uitgelegd wat de motieven kunnen zijn voor Jelle Brandt Corstius om wel of niet aangifte te doen. Toen heeft hij mij in De Wereld Draait Door voor middelmatig trut uitgemaakt. Vervolgens ging hij tóch aangifte doen.”

Brandt Corstius blijft Van Dam op social media met verkrachting in verband brengen. “Je moet oppassen met wat je zegt. Ik snap wel dat als je misbruikt bent dat je dat wil laten horen, maar van de andere kant staat dat voor een buitenstaander nog niet per se vast.”

Ik snap best dat als je dat maar herhaaldelijk blijft roepen dat Van Dam wéér een aangifte doen. Hij lijkt het gewoon niet te leren. Als het meerdere malen hetzelfde delict is, dan kun je daar een hogere straf voor krijgen.”

Lees ook:
Gijs van Dam wil Jelle Brandt Corstius veroordeeld zien (16 november 2018)
Lege zalen voor ‘leugenaar’ Jelle Brandt Corstius (16 november 2018)
Jelle Brandt wil dat Gijs van Dam stopt met procederen (13 januari 2019)
Jelle Brandt tóch vervolgd om zwartmaken Gijs van Dam (gisteren)
Vandaag derde aangifte tegen Jelle Brandt Corstius (gisteren)
Shownieuws in bres voor hoofdredacteur Gijs van Dam (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen