Shownieuws in bres voor hoofdredacteur Gijs van Dam

Shownieuws kiest partij voor zijn eigen hoofdredacteur Gijs van Dam in zijn juridische strijd met Jelle Brandt Corstius. Het programma hekelt de gedragingen van de VPRO-presentator. Dat bleek dinsdag uit de uitzending op SBS 6. Het gerechtshof Amsterdam heeft dinsdag bepaald dat het Openbaar Ministerie de presentator moet vervolgen voor zijn verkrachtingsbeschuldiging. Van Dam is daar ongelooflijk blij mee, omdat Brandt Corstius hem veel ellende heeft bezorgd.

Shownieuws-advocaat Sébas Diekstra vindt het opvallend nieuws. “Belangrijk is om te aandrukken dat het Openbaar Ministerie vandaag een enorme tik op hun vingers heeft gekregen, want zij hebben beslist om niet te vervolgen en nu worden ze gedwongen om te vervolgen. Dat zal ook gebeuren voor beide aangiften. Er komt nu een derde aangifte bij.

Aanvankelijk wilde Van Dam niet reageren op dat nieuws, totdat Brandt Corstius met een reactie kwam. “Waar jullie hoofdredacteur Gijs van Dam ervoor kiest om niet te reageren, heeft Jelle Brandt Corstius vandaag wel weer een bericht verspreid. Daarin zegt hij dat hij dit niet via de media wilde spelen, maar wat gebeurt er vervolgens? Er wordt weer een associatie gelegd met die ernstige aantijgingen.

Daarom heeft Van Dam gisteren voor de derde keer aangifte gedaan van smaad en laster. “De bedoeling van de aangifte is dat meneer Brandt Corstius nu eens een keer tot het besef komt dat hij op moet houden“, aldus Van Dams advocaat Peter Plasman in Shownieuws.

Gijs van Dam is sinds begin februari hoofdredacteur van Shownieuws.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen