RTL trekt tóch stekker uit voetbaltalkshow Humberto

RTL 7 trekt tóch de stekker uit de voetbaltalkshow VTBL van Humberto Tan. Het programma trok simpelweg niet genoeg kijkers. Dat heeft de zender laten weten. De verbazing was groot toen RTL 7 in mei een tweede seizoen van VTBL aankondigde, omdat het een enorme flop was. Nu gaat alsnog de stekker eruit. “VTBL keert in het nieuwe seizoen niet terug op tv. Na één seizoen trekken we met het programma onvoldoende kijkers, ondanks de verhuizing naar een nieuw tijdstip.

Kennelijk had RTL even nodig om erover na te denken. “Met de kennis van het afgelopen jaar en de resultaten van een onderzoek onder kijkers en fans was dit een logische conclusie.”

VTBL moest het zonder voetbalbeelden doen. “De kijker heeft behoefte aan actuele voetbalbeelden voor de duiding en die zijn voor de zondag niet beschikbaar.”

De enige oplossing voor de beelden is VTBL verplaatsen naar een ander moment in de week. “We hebben deze optie onderzocht en we denken niet dat schuiven in een drukbezette voetbalweek tot meer succes zal leiden. We doen voetbalfans bovendien geen plezier door te concurreren met voetbalwedstrijden of andere voetbalprogramma’s.”

Het programma van Tan was de opvolger van het beroemde VI, dat is verhuisd naar Veronica. Nu zit RTL 7 dus zónder voetbalprogramma. Mogelijk zendt RTL 4 in het najaar nog wel een afscheidsweek van VTBL uit.

Tan reageert

Zelf heeft Tan ook gereageerd op het nieuws. “Ik heb goed nieuws vandaag en slecht nieuws. Het slechte nieuws: helaas stopt VTBL. Kort gezegd: niet genoeg kijkers, vooral ook omdat we geen voetbalbeelden hadden op zondagavond. We hebben nog gekeken of we het ergens anders konden doen in de week, maar ook dat lukte niet echt, dus ik baal ervan, het is niet leuk, ik had het liever nog wel gedaan, maar ik snap wel dat die beslissing genomen is.

Ik wil iedereen bedanken die meegewerkt heeft aan VTBL. Het goede nieuws is dat er een nieuw programma komt: The Repair Shop, ook bij RTL 4. Dat wordt echt een waanzinnig programma. En het beste nieuws: ik heb nog vakantie.

Humberto’s videoboodschap:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Goed nieuws maar helaas ook slecht nieuws….. #RTL #GeluidAan #VTBL #Repairshop

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan) op

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen