Jelle Brandt wil dat Gijs van Dam stopt met procederen

Jelle Brandt Corstius vindt het heel vervelend dat Gijs van Dam tegen hem blijft procederen na zijn ongefundeerde verkrachtingsbeschuldiging. Hij hoopt dat het een keer klaar kan zijn. Dat heeft zijn advocaat Nico Meijering laten weten aan RTL Boulevard. Brandt Corstius vond het nodig om het leven van Van Dam te vergallen en nu hij daar wat tegen wil ondernemen, vindt de VPRO’er het maar vervelend worden. De tv-maker zal echter op de blaren moeten zitten, want Van Dam is nog niet klaar.

Na de initiële verkrachtingsbeschuldiging deed Van Dam aangifte van smaad, maar die werd geseponeerd. In reactie daarop noemde Brandt Corstius hem opnieuw een verkrachter, waarna Van Dam opnieuw aangifte deed van smaad. Ook die tweede aangifte is nu geseponeerd, omdat het OM geen strafbaar feit ziet.

Nico Meijering, de advocaat van Jelle Brandt Corstius, zegt tegen RTL Boulevard: “Ik kan inderdaad bevestigen dat het OM de nadere uitlatingen van Jelle niet als lasterlijk of smadelijk heeft beoordeeld en dat hij ze destijds dus gewoon kon doen. Jelle had het verwacht, maar is zeker ook tevreden en hoopt dat het nu voor alle betrokkenen klaar kan zijn.

Peter Plasman, de advocaat van Gijs van Dam, gaat echter in beroep. “Mijn cliënt heeft besloten deze beslissing van de officier van justitie aan te vechten bij het gerechtshof in Amsterdam en daar gaan wij verzoeken om de officier op te dragen om wel te vervolgen.

Deze zogeheten artikel 12-procedure wordt nog deze maand ingediend. De eerste artikel 12-procedure loopt ook nog.

Overigens zat Barbara Barend, die samen met haar vader Frits een zeer kwalijke rol heeft gespeeld in de publieke afslachting van Van Dam, vrijdag voor het eerst in 6 Inside. Daar heeft ze geen excuses aangeboden.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen