Irene Moors al na drie jaar weg bij SBS 6

Irene Moors verliest inderdaad haar exclusieve contract bij Talpa Network, het moederbedrijf van SBS 6. Ze gaat freelancen voor meerdere werkgevers. Dat heeft het mediabedrijf zojuist laten weten. Moors vertrok in 2016 na maar liefst 26 jaar bij RTL omdat die zender haar geen kansen bood. Die bood SBS haar volop, maar ze wist maar geen hit te scoren. Ze zag zelf ook al aankomen dat haar contract niet zou worden verlengd en vandaag heeft de zender dat middels een persbericht bevestigd.

Een woordvoerster van SBS 6 zegt: “In een veranderend medialandschap wil Irene haar ervaring en creativiteit kunnen inzetten voor meerdere opdrachtgevers. In goed overleg is daarom besloten dat na eind februari geen nieuw exclusief contract met Talpa Network wordt aangegaan.”

De afgelopen drie jaar presenteerde Moors tien verschillende titels voor SBS 6 waaronder de quiz De Perfecte Vraag, de culinaire strijd Over Smaak valt te Twisten, de talentenjacht Topper Gezocht en de late night talkshow Naar Bed met Irene. Niets werd een hit.

Irene over haar tijd bij Talpa Network: “Ik ben dankbaar voor de programma’s die ik heb mogen doen. Het was een mooi avontuur waar ik met veel plezier op terugkijk. Maar in een veranderend medialandschap moet je mee bewegen. Na ruim 30 jaar in ‘vaste tv-dienst’ te hebben gewerkt, heb ik behoefte aan creatieve vrijheid en wil ik mijn ervaring voor mooie projecten bij meerdere opdrachtgevers inzetten.

Karin de Groot, directeur Televisie van Talpa Network: “Wij begrijpen de keuze van Irene voor een ander carrière pad en bedanken haar voor de meer dan prettige samenwerking. Ze is een geweldige en veelzijdige vakvrouw die ons ongetwijfeld binnenkort weer gaat verrassen met bijzondere programma’s en projecten.

Moors is na februari 2019 vrij om te gaan en staan waar ze wil. Ze heeft dan drie jaar voor SBS 6 gewerkt.

Lees ook:
Irene Moors: ‘Ik zit op hoogtepunt van mijn carrière’ (maart 2018)
Drama voor Irene Moors: stekker uit SBS 6-show Vet Fit (maart 2018)
Irene Moors begrijpt dat ze van de buis is gehaald (maart 2018)
Nieuwe term voor floptransfer: ‘een Irene Moorsje’ (maart 2018)

Irene Moors niet bang voor sterreninvasie bij SBS 6 (april 2018)
Irene Moors wordt wakker met afschuwelijke kijkcijfers (april 2018)
Naar Bed Met Irene blijft heel erg slecht bekeken (april 2018)
Irene Moors sorteert voor op vertrek bij SBS 6 (oktober 2018)
Boulevard hoopt dat Irene Moors terugkeert naar RTL (oktober 2018)

Irene wil niet speculeren over terugkeer naar RTL 4 (oktober 2018)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen