Irene Moors sorteert voor op vertrek bij SBS 6

Geplaatst op Thu 04 Oct 2018 om 10:30

Het lijkt erop dat Irene Moors en SBS 6 uit elkaar gaan. Over drie maanden verloopt haar contract en er is geen zicht op nieuwe programma’s. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Story. Moors is openhartig over haar gebrek aan werk. “Tot aan begin volgend jaar heb ik geen opnames staan. Wat er daarna gebeurt? Ik weet het niet. Dat is afwachten“, zegt ze. “Ik laat me echter niet gek maken. Ik loop dertig jaar mee en als er ergens een deur dichtgaat, gaat er altijd weer een raam open.

Met die uitspraak lijkt Moors voor te sorteren op een vertrek bij SBS 6. Heeft ze dan geen goede klik met zendereigenaar John de Mol? “Ik heb met John gesproken toen we eerder De Perfecte Vraag opnamen, maar daarna heb ik geen koffie of zo met hem gedronken.

Moors heeft RTL na 26 jaar verlaten voor haar SBS-avontuur, maar toch heeft ze nu geen spijt. “Ik had niets meer bij RTL 4. Ik wilde daar helemaal niet weg. Als het aan mij had gelegen, had ik er nog steeds programma’s gemaakt. Alleen en met Carlo Boszhard. Die kans heb ik echter niet gekregen. En SBS 6 bood mij een driejarig contract aan.

SBS 6 is zijn beloftes nagekomen. Volgens het contract mocht ze in elk geval zes programma’s maken. Dat is in haar eerste jaar bij de zender al ingelost. “Ik presenteerde De Vreemde Eend, Over smaak valt te twisten, Naar bed met Irene en De Perfecte Vraag. Daarnaast waren er nog wat eenmalige shows. Eigenlijk kun je wel zeggen dat ik mijn kruit direct heb verschoten.”

Story-baas Guido den Aantrekker stipte het nieuws gisterenavond laat aan in Shownieuws: “Wij bij Story maken ons een beetje zorgen over het verloop van haar carrière, want we hebben haar gesproken en ze vertelde ons dat ze tot het eind van het jaar eigenlijk helemaal geen programma meer heeft. In haar contract stond dat ze zes programma’s mocht gaan maken en dat heeft ze al gedaan. Ik vind haar persoonlijk echt een heel leuke presentatrice, maar ze heeft nu een lege agenda. Ik hoop persoonlijk dat er nog wel iets voor haar klaar staat.”

SBS 6 wilde tegenover Story niet reageren, maar wel tegenover Shownieuws. “Daar wordt gezegd dat ze heel blij zijn met Irene als presentatrice en dat haar contract in 2019 afloopt.

Foto: SBS, Nick van Ormondt
36 Reacties op “Irene Moors sorteert voor op vertrek bij SBS 6”


 1. Evelien

  Irene is al jaren alleen maar wat samen met Carlo, alleen is het een ramp en tenenkrommend. Ze kan het niet.

 2. Tim20 MJ

  Irene kan het wel, maar ze moet geen quiz presenteren. Naar Bed met Irene deed ze prima, maar miste alle urgentie qua gasten. Ik zou als SBS zijnde toch haar proberen binnen te houden en eens goed kijken wat wél en niet bij haar past. Als zometeen Geer & Goor beide bij Talpa zitten (gaat gebeuren), dan zie ik het goed voor me dat zij met hen een ‘typisch’ SBS-programma kan maken. Moors kan ook een goeie aangever zijn bij Boulevard 2.0, die Jan zal toch wel eens niet kunnen?

 3. Joram

  Die Ireen.. Ze zat naar eigen zeggen op het hoogtepunt van haar carrière, maar komt nu van een koude kermis thuis.

 4. Jamai

  Omroep MAX, here she comes.

 5. J

  Wilde net hier ergens schrijven over t stuk in de Story.

  Lijkt mij sowieso exit als ze geen programma’s meer heeft staan. Ze heeft ook geen programma’s gehad die nog een vervolg zullen krijgen.
  Ik denk dat Irene terug zal gaan naar RTL4, tenminste, daar maakte ze sowieso nog de TV Kantine. Misschien toch nog een keer een aantal jaar op zondag middag met Carlo samen? Of zaterdagavond 22:30?

 6. anonymous

  Deze vrouw is ook totaal niet geschikt voor tv, nu ze alleen presenteert valt ze door de mand.
  Carlo hield haar altijd een hand boven het hoofd.

 7. lvs2015

  Wat zijn BN’ers behalve leugenaars ook geweldige domoren die alleen goed zijn voor oneliners op tv om hun imago als like-able hoog te houden. Nikszeggende pratende hoofden dus. In deze zou een ieder die als werknemer een contract voor bepaalde tijd heeften vrij riant leven lijdt, wanneer zijn contract afloopt zich zorgen maken over zijn financiële toekomst en BN’ers denken dat ze gewoon ergens in de tv wereld gewoon weer aan de slag komen terwijl iedereen in de media kan lezen dat TV zenders inkrimpen, ontslagen vallen etc etc. en dus die zekerheid van 10 jaar geleden allang verleden tijd is en het niet onlogisch is dat je op een bepaalt moment gewoon op straat komt te staan en niet meer interessant bent voor tv land. Immers dat medium draait om jong en fris voorkomen en op een bepaalt moment heeft iedereen zijn houdbaarheids datum wel bereikt. Maar schijnbaar denken die BN’ers allemaal dat het wel zal loslopen en hun niet zal treffen.

 8. Linde

  Irene hoort ook niet bij SBS. Ze is teveel RTL, daar hoort ze. En alleen kan ze het ook niet, maar wel samen met Carlo.

 9. William Mazereeuw

  Ik had ooit een leuk idee voor een komische TV serie met Irene op SBS: Moorsvrouw. Een hele surrealistische serie waarin Irene (zichzelf speelt en) noodgedwongen moet stoppen met haar werk op de televisie. Ze moet haar hele leven opnieuw inrichten. Door een inspirerende aflevering van Ellie Lust op de televisie, zet Irene haar zinnen op politiewerk. Na een korte opleiding krijgt ze een stageplek bij een politiebureau. In dit bureau speelt Irene veel rollen zelf. Dus krijgt de serie ook een TV Kantine tintje. Zo is ze de hoofdcommissaris, de vervelende IT vrouw en de secretaresse van het bureau. Er worden moorden gepleegd in medialand. Zo wordt meesterkok Rudolph om het leven gebracht. Thijs Römer wordt om zeep geholpen en zo nog wat meer van die pipo’s. Het Baantje gehalte wordt nu opgeschroefd. Omdat Irene veel mensen in deze wereld kent, wordt zij op de zaak gezet. In plaats van een knappe Victor Reinier- achtige collega, wordt haar partner een soort Frank Lammers mannetje die liever moe dan lui is en Irene veel meer laat doen, dan goed voor haar is.
  Uiteindelijk blijkt de moordenaar iemand uit het Telekids verleden te zijn. Misschien een doorgedraaide fan. Of de Buurvrouw, Daphne Muriloff.
  Moorsvrouw.

  Grappig, surrealistisch, heel erg meta, maar daarom misschien niet minder leuk. Het zal ongetwijfeld beter bekeken worden dan DNA.

 10. anymousin

  Irene had nooit naar SBS moeten gaan.

  Ik krijg steeds meer de indruk dat Irene met mooie praatjes/beloftes (met veel toeters en bellen) naar SBS is “gelokt”.

 11. L.

  Hopelijk gaat ze terug naar RTL en gaat ze weer wat doen met Carlo.

 12. Wop

  Maar ligt dit aan Irene of aan SBS? Tot nu toe is elke overstap een dikke flop, geen enkele presentator heeft succes op SBS omdat ze er niet thuis horen, alleen Winston heeft enige vorm van succes gehad. Ook Wilfred genee zal geen succes hebben op SBS 6.

  Dit gaat gewoon een kwestie van terug keer van Carlo en Irene zijn.

  Dit is ook de enige reden dat Linda de Mol niet naar Talpa gaat, omdat het geen succes is.

 13. Mark

  Als RTL slim is bieden ze Irene een contract. Leuke magazine met Carlo samen om t weekend in te luiden of af te sluiten. Sfeer kunnen ze samn maken.
  En dan kan Irene daarnaast in het presentatie team van Koffietijd / RTL 5 uur live

 14. Coeus

  GING er altijd weer een raam open. Ouder worden is niet bepaald een pré in TV-land.

 15. Koen

  Omroep Max zou helemaal geen verkeerde zender zijn. Daar past ze wel bij, niet om haar leeftijd maar om haar presentatie.

 16. Wyatt

  Terug naar RTL4.

 17. Robert

  Ga maar lekker een ei bakken op 24 Kitchen of zo.

 18. Panda

  Als zij dan terug gaat naar rtl, Carlo zijn rare haar weer normaal doet en ze samen iets in het weekend in de middag gaan doen, komt het best wel goed.

 19. TV Weetjes

  Terug naar RTL en samen met Carlo zijn en blijven ze uniek in presentatie landschap. Weet zeker dat de kijker ze opnieuw massaal zal omarmen. Carlo en Irene zouden de Late Night van RTL een boost kunnen geven. Twan eruit en Carlo & Irene op de late avond laten afsluiten met lach en heerlijke nuchtere relativering van de dag. Met een Lucky TV blokje maar dan bestaand uit eigen persiflages.

 20. Rubicon

  Heerlijk opgeruimde en verfrissende visie van Irene. Mooie tijd gehad bij RTL, geen spijt van geweldige aanbieding en avontuur bij SBS en als het afloopt, jammer maar niet erg en kijken we verder. Beter dan het gehuil van presentatoren die zich ‘niet gehoord’ voelen, geen goede formats krijgen en zender daarvan de schuld geven. Je bent er zelf bij. En zelf regie in handen houden. Presentator iseen mooie baan, vaak goedbelegde boterham. Niet zeuren en dat doet Irene niet dus klasbak

 21. RaymondVL

  Misschien kan ze nog korte stukjes tijd vullen bij RTL Telekids?

 22. Peer

  Stop er a.u.b. mee want je bent mislukt, je bent niet meer leuk, stoppen!

 23. Doe

  Perfecte Vraag kan ook naar Gordon

 24. Richard

  Gewoon lekker terug op de zondagmiddag bij RTL4 van 18:10u tot 19:25 met Carlo lekker gezellig keuvelen daar was Irene goed in. bij 6 is het niks met Irene. 1 flop.

 25. B klein

  Terug naar carlo. Die zat in de gezamenlijke show te knikken dat zij altyd samen wat zouden doen en had al besloten alleen door te gaan. Dat noemen ze “naaien”!! Sinds haar openlijke steun aan iemand die een aparte reputatie heeft ben ik klaar met carlo en irene. Te lang hetzelfde blijven doen is dodelijk. Maar ja als je niets anders kan.
  Dan is het ff slikken!

 26. Hallo dan

  Gewoon terug naar Rtl…. Er is nieuwe baas daar.

 27. tim

  Irene gaat bij MAx de zoektocht naar de nieuwe Bassie en Adriaan presenteren

 28. mo

  Irene Moors kan beter terug op zondag als duo presenteren komt veel beter tot haar recht.Alleen kan ze geen show presenteren.

 29. Annie

  Misschien mist ze de x factor, net dat beetje meer.Ze zou het goed doen op feesten en partijen om de avond aan elkaar te praten.

 30. T

  Is het niet een beetje klaar met mevrouw Moors? Niemand gaat (meer) naar een programma of show kijken ómdat Irene Moors het presenteert. Het is gewoon niet spannend, nieuw of exciting genoeg.

 31. zorro

  Irene Moors wie is dat ?

 32. kingkorn

  terug bij rtl irene en dan de tv kantine xxl harstike leuk

 33. Ernst

  Alles is tenenkrommend wat ze doet. Behalve, Telekids, 100 jaar geleden of zo, maar dat deed ze heel leuk.

 34. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Een Catherine Kweijl II is die Irene Moors. Vreselijk suffe herintredende huismoeke.

 35. Insider

  Carlo & Irene worden weer herenigd in een nieuwe Life 4 You (maar dan met een nieuwe naam) in 2019. Kortom het “zondag middag gevoel” keert weer terug bij RTL4.

 36. Max

  Haha het zondagmiddag gevoel.. Ga toch weg! Dat was in het laatste seizoen ook al geen succes meer en Carlo was ook niks alleen! Kortom, weg met Ireen, misschien jeuk voor een regionale zender……

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.