Nieuwe term voor floptransfer: ‘een Irene Moorsje’

Irene Moors zal Wendy van Dijk-achtige neigingen hebben als ze vandaag Angela de Jong leest, want de tv-columniste van het AD gebruikt haar naam nu om een floptransfer te omschrijven. Dat is te lezen in de kiosk. De Jong vreest voor de transfers van twee NPO-sterren naar RTL. “Ik houd nu al mijn hart vast voor nieuwe aanwinsten Twan Huys en Art Rooijakkers. Stel dat hun overstap een Irene Moorsje wordt, oftewel dat ze niet de gedroomde verlossing brengen bij het tanende RTL?

De televisiecolumniste hoopt van harte voor Huys en Rooijakkers dat zij Moors niet achterna gaan. “Vinden zij zichzelf dan volgend jaar ook terug in It Takes 2 of Expeditie Robinson? Omdat de zender nu eenmaal iets terugverlangt voor hun riante salaris.”

Want dat laatste gebeurt nu ook met RTL-gezichten als Marieke Elsinga, meent De Jong. “Je zou als zender je best kunnen doen om een talent als zij een eigen programma te geven waarin ze tot haar recht komt en kan groeien. Of je scheept haar af met bijrollen in Boulevard, De RTL Gezondheidstest en de zoveelste versie van de BN’er-duettenshow waar de glans na zoveel seizoenen echt wel vanaf is.

Terug naar Moors: het is wel vrij pijnlijk dat de presentatrice nu als synoniem wordt gebruikt voor een weinig succesvolle televisietransfer. Sinds haar overstap van RTL 4 naar SBS 6 heeft ze nog geen grote hit afgeleverd. Sterker nog: haar afvalshow Vet Fit werd na de slecht bekeken derde aflevering van vorige week dinsdag per direct van de buis gehaald.

Vanaf volgende maand is Moors weer op zender met Naar Bed Met Irene. Dat programma was in het eerste seizoen óók al geen hit.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen