Nieuwe term voor floptransfer: ‘een Irene Moorsje’

Geplaatst op di 27 mrt 2018 om 11:00

Irene Moors zal Wendy van Dijk-achtige neigingen hebben als ze vandaag Angela de Jong leest, want de tv-columniste van het AD gebruikt haar naam nu om een floptransfer te omschrijven. Dat is te lezen in de kiosk. De Jong vreest voor de transfers van twee NPO-sterren naar RTL. “Ik houd nu al mijn hart vast voor nieuwe aanwinsten Twan Huys en Art Rooijakkers. Stel dat hun overstap een Irene Moorsje wordt, oftewel dat ze niet de gedroomde verlossing brengen bij het tanende RTL?

De televisiecolumniste hoopt van harte voor Huys en Rooijakkers dat zij Moors niet achterna gaan. “Vinden zij zichzelf dan volgend jaar ook terug in It Takes 2 of Expeditie Robinson? Omdat de zender nu eenmaal iets terugverlangt voor hun riante salaris.”

Want dat laatste gebeurt nu ook met RTL-gezichten als Marieke Elsinga, meent De Jong. “Je zou als zender je best kunnen doen om een talent als zij een eigen programma te geven waarin ze tot haar recht komt en kan groeien. Of je scheept haar af met bijrollen in Boulevard, De RTL Gezondheidstest en de zoveelste versie van de BN’er-duettenshow waar de glans na zoveel seizoenen echt wel vanaf is.

Terug naar Moors: het is wel vrij pijnlijk dat de presentatrice nu als synoniem wordt gebruikt voor een weinig succesvolle televisietransfer. Sinds haar overstap van RTL 4 naar SBS 6 heeft ze nog geen grote hit afgeleverd. Sterker nog: haar afvalshow Vet Fit werd na de slecht bekeken derde aflevering van vorige week dinsdag per direct van de buis gehaald.

Vanaf volgende maand is Moors weer op zender met Naar Bed Met Irene. Dat programma was in het eerste seizoen óók al geen hit.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
25 Reacties op “Nieuwe term voor floptransfer: ‘een Irene Moorsje’”


 1. John Ewbank

  SBS heeft überhaupt al een jaar of 5 geen programma’s waarnaar meer dan een miljoen mensen kijken. Dat ook Moors dat niet lukt is niet verwonderlijk.

 2. Gerard

  Ik vrees dan Twan Huys bij de commerciële wel een een grote teleurstelling kan worden. Ik vind hem te veel journalist voor zo’n programma bij RTL-4. Ik zie hem niet iets losjes presenteren. Hij zal toch, net als zijn voorganger, reclame moeten maken voor de eigen stal. Sommige mensen passen gewoon niet bij een commerciële zender. Huys is er een van. Rob Trip past daar ook niet om maar een voorbeeld te noemen.

 3. Nick

  @Gerard Ik heb hoop dat het goedkomt, zoals naar buiten is gecommuniceerd zou Huys hebben afgedwongen totale vrijheid te hebben in de gasten die hij uitnodigt, anders ging de transfer niet door. Hij neemt verder zijn vaste hoofdredacteur mee, dus vermoed eerder dat het hele concept RTLLN op de schop gaat…

 4. Woodstock

  Best knap om in één artikel de kwaliteiten van Irene, Twan, Marieke en Art in twijfel te trekken.

 5. Sjoerd

  Ik heb meer vrees voor een Angela de Jongetje; iemand die zonder enige blijk van talent in haar vak, op TV mag roeptoeteren over dingen waar ze totaal geen verstand van heeft. Wat een vreselijke columns schrijft deze persoon, en wat komt ze zowel op TV als in haar columns totaal onwetend en onnozel over.

 6. Patrick

  Het enge aan dit bericht is dat het lijkt alsof de schrijver ervan geniet en dan ben je volgens mij niet helemaal gezond.

 7. Hijgje Huigstra

  Sjoerd
  Tue 27 Mar 2018 om 11:37

  Wat klets je nou uit je nek, man! Wat klopt er dan niet van wat ze schrijft? Dat mens van Moors hééft toch alleen nog maar flops gepresenteerd (of wat daar voor door moet gaan) bij dat zinkende schip van Sjonnie de Mol sr.? Of niet? Man, ga wat nuttigs doen. Je praat peop.

 8. Imke

  Angela de Jong heeft een groter platform dan lef en dat is beangstigend. Soms slaat ze de spijker op zijn kop, maar alleen als ze echt durft te zeggen wat ze denkt. De meeloop/lul columns haal je er zo uit! Je had nl ook kunnen zeggen dat SBS zuinig met zijn talent om moet gaan (net als RTL met Marieke). Irene heeft allemaal vreselijke programma’s gekregen; vet fit, perfecte vraag en topper gezocht. Gedoemd te falen, had iedere tv kenner kunnen voorspellen (ligt niet aan haar). Gelukkig komt er nu Naar Bed met Irene waar ze topgasten voor heeft gescoord en ik weet zeker dat dit aan haar te danken is en niet de redactie. Haar eigen format waar ze in moest groeien maar terecht een 2de seizoen krijgt. Wacht nog maar even af met de nieuwe term en laten we het voorlopig nog even een Jack Spijkermannetje noemen.

 9. Michiel

  Ook de transfer van Rick van de Westelaken van NOS journaal naar SBS is niet erg succesvol te noemen.

 10. Yoshi

  Deze dikke nietsnut moet gauw ontslag krijgen.
  Ik wordt zo moe van die Angela de Jong.

  Hopelijk krijgt ze indd een keer die vuist van Wendy

 11. Jaap

  Andersom gebeurt het precies hetzelfde.
  Wat te denken van een Jankooymannetje. Slaat geen deuk in een pakje boter bij de staatsomroep.

 12. Henny Huisman

  Angela de Jong is de reden dat ik de laatste tijd geen TV meer kijk. Want overal waar ik kijk komt zij opdraven. Vind je het gek dat elk kijkcijfer van elke zender daalt, de mensen kijken wel uit.

 13. Bep

  Lachen zoals iedereen tekeer gaat tegen Angela de Jong! Angela benoemd gewoon wat elk weldenkend mens ook ziet gebeuren!!!!!Ze verzint het niet, ze constateert.Ik ben het ( meestal) helemaal met haar eens.Weten jullie nog hoe populair ” Dit was het nieuws” was en hoe het inkakte op RTL4?RTL is voor een simpeler publiek daar horen sommige programma’s en presentatoren niet thuis.Irene Moors moest het van Carlo hebben, zonder hem heeft ze het moeilijk bij SBS.Ze krijgt wel leuke gasten bij In bed met….. maar ik denk niet dat ik er voor wakker blijf.

 14. Peter

  Wat dacht je van Lucille Werner. Ging naar SBS daarna nooit meer wat van vernomen.

 15. Bart

  Dit vind ik dan weer raar van Angela. Ze wilde dat RTL nieuwe gezichten aan trok. Dat hebben ze nu gaan met Twan en Art. Dan moet je niet op voorhand al zo negatief gaan doen.

 16. OMG

  Het draait allemaal om de ego’s. In deze tijd maakt het écht geen verschil meer welke presentator of presentatrice een bepaald programma “draagt”. Allemaal inwisselbaar en vervangbaar. Van de écht grote tv diva’s en divo’s heeft enkel Linda de Mol die kracht nog.

  Het wil bij de Nederlandse tv-zenders maar niet doordringen dat de tv die ze tegenwoordig maken, niet meer werkt. Het aanbod wordt schraler en schraler en elke tv seizoen wordt de kijker nóg harder richting Netflix geduwd.

  Het “vernieuwen om te vernieuwen” heeft bovendien de kijker ongelofelijk verwend gemaakt. Er zijn tv programma’s in grote tv landen als de VS, Duitsland, Frankrijk, UK en Italië die al jaaaaren hetzelfde zijn en al jaren scoren. In NL moet een format na 1 seizoen al “vernieuwd” worden.

 17. NPO

  Hulde voor Angela! Eindelijk iemand die niet uit de televisiebusiness zelf komt, en in vrijwel totale vrijheid kan schrijven wat ze wil over wat haar ALS KIJKER opvalt. Prettig voor haar ook dat haar mening er voor zoveel mensen zoveel toe doet!

 18. BvK

  Inderdaad, laten we ook Rick van de Westelaken niet vergeten. Van NOS Journaal naar 5 Golden Rings wat ook weer overgenomen werd door Kim-Lian… tja.

 19. BRAAK

  Twan, ik voorspel dat je overgang een flop wordt, zie Rick van der Westerlaken en Lucille en zo meer. Ik heb je altijd hoog staan, maar nu zak je door het ijs. Art R. gaat dezelfde weg, maar die verdient niet beter, hij is waard helemaal niets met dat klassieke Volk en Vaderland uiterlijk. Het gaat alleen maar over de knaken die iedere moraal platwalst.

 20. Evelien

  Angela heeft helemaal gelijk en niet alleen nu kijk maar terug naar haar vorige columns, ze slaat altijd de spijker op zn kop en voorspelt wat wij als kijker ook allang geconstateerd hebben. Deze geflopte BN-ers kunnen beter terug naar de lokale omroepen kunnen ze echt nog wat leren en lopen ze niet langer naast hun schoenen.

 21. ali

  Irene Moors is meer een duo- presentator ,dan komt e beter tot haar recht.

 22. Bart

  @Sjoerd Ze heeft er wel verstand van.

 23. Bart

  @Imke Het ligt aan de formats maar ook zeker aan Irene Moors.

 24. Lies

  Angela’s columns zijn meestal spot-on, maar ik stoor me wel aan die calvanistische moralistische inslag, het wapperende betweterige vingertje.
  Twan en Art worden bij voorbaat negatief beoordeeld op hun keuze voor de commerciële omroep terwijl niemand weet hoe ze dit gaan invullen.
  Steek vooral je kop niet boven het maaiveld uit is het credo, want anders zit je bij Boukevard op de bank.
  Laten we onze talenten juist de kans geven om zich te ontplooien? Het is zo Nederlands, zo bekrompen, laat ze vooral niet boven de Balkenende norm verdienen en grote successen boeken?
  Vraag dat maar eens aan Matthijs, nee, vraag het aan Humberto???
  Of vraag het eens aan Anderson Cooper of Ryan Seacrest?
  Als John de Mol vertelt dat hij al jaren niet meer zelf tankt vinden we dat arrogant. Als hij vertelt dat hij zich achter een gordijn verstopt om zijn hond voor de gek te houden dan vinden we dat prachtig, lekker herkenbaar.
  Ergens is er iets niet goed gegaan, NL kampt met een ‘doe maar normaal’ syndroom.

 25. Lies

  Klagen, zeiken, afkraken. Iedereen zijn eigen mening in dit land. Een ander het succes niet gunnen.
  Vandaag opgehemeld, morgen de grond in geboord.
  Lees bovenstaande reacties…. welcome to the Netherlands.
  Niemand is trots op het feit dat we hier in NL fantastische televisie maken. Ga eens op reis en zet in een ander land de tv eens aan?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.