Irene Moors niet bang voor sterreninvasie bij SBS 6

Irene Moors is nog niet bang voor de sterreninvasie bij SBS 6. Als écht veel presentatoren de overstap maken naar haar zender, dan is dat wel zorgwekkend. Dat gaf ze donderdagavond aan in RTL Late Night. SBS-eigenaar John de Mol haalde onlangs RTL-ster Johnny de Mol en het RTL-trio van Voetbal Inside in huis. Is Moors niet bang dat zij presentatieklussen kwijtraakt? “Dat weet ik niet. Als er nou nog veel mensen komen dan houdt het een beetje op met mijn kansen, ha ha.”

Moors ziet vooral een groeiend Talpa TV. “Ze zijn natuurlijk aan het uitbreiden. Talpa Network wordt alsmaar groter, ook met de radiozenders. Het is een enorm bedrijf zo alles bij elkaar. Het groeit en er kunnen nog veel meer mensen bij. Ik denk dat het de kwaliteit wel ten goede gaat komen.”

De presentatrice hoopt dat ze zo lang mogelijk nog programma’s kan blijven maken bij SBS 6. “Het is een anders wordend medialandschap waarbij andere dingen belangrijker worden, maar ik ben echt ouderwets. Ik ben van de televisie. Ik wil dat blijven maken zolang het kan. Als niemand er meer naar kijkt, dan moet ik ermee stoppen, maar op dit moment kijken er nog steeds mensen televisie. Dat vloggen en bloggen en dat hele sociale-media-gedeelte laat ik over aan de mensen die dat schitterend vinden.”

Als Humberto Tan aangeeft dat de lineaire kijkcijfers soms wel heel erg tegenvallen, zegt Moors: “Het is altijd nog steeds best veel. Het zijn er toch altijd nog wel een half miljoen of 700.000 kijkers. Ik vind het veel. Dat is toch goed? Zo lang er mensen tv blijven kijken, blijf ik het maken, hoop ik.”

Wat wil Moors nog op tv? “Mijn bucket list is eigenlijk volgelopen qua tv. Ik heb alles mogen doen. Die talkshow (Naar Bed Met Irene, red.) is heel belangrijk voor mij.

Foto: RTL Late Night

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen