‘RTL ontslaat Twan Huys, zender zoekt vervanging’

Geplaatst op Sun 14 Oct 2018 om 14:26

Twan Huys wordt de laan uitgestuurd bij RTL Late Night. RTL is al op zoek naar vervanging. Dat zegt Guido den Aantrekker, Story-baas en Shownieuws-deskundige, op Twitter. Huys scoort al weken kijkcijfers waar Humberto Tan een kijkcijferkanon bij lijkt en sinds vrijdag is hij, door het belazeren van een talkshowgast, de meest onbetrouwbare presentator van Nederland. “Twan Huys gaat eruit bij RTL Late Night. Geloof me. Het is de mismatch van het jaar“, zegt de tv-deskundige.

RTL zoekt volgens Den Aantrekker al naar vervanging. “Er wordt nu naar een elegante oplossing gezocht – voor alle betrokkenen. Maar hij gaat. Het is de grootste tv-mislukking sinds jaren en het komt niet meer goed. We wisten het, we weten het #knoop #hak.

Beau van Erven Dorens of Wilfred Genee zijn veel geschikter voor dit tijdslot, zegt Den Aantrekker. De gerenommeerde mediajournalist Maarten Hafkamp daarop: “Beiden hebben het te druk denk ik. Schrappen zou meer voor de hand liggen. Benieuwd of je gelijk krijgt.

Den Aantrekker: “Nood breekt wet. RTL is geen figuurzaagclubje – de belangen zijn groot. Intussen is (SBS) 6 op dat tijdslot al vele jaren stabiel, en bezig met wat het grote publiek wil zien – niet wat tv-redacties zelf interessant vinden. Mag ook weleens gezegd.

Toch staat Genee voor vier jaar onder contract bij Talpa TV. “I know, maar bedoelde welke presentatoren dit programma uit het slop kunnen trekken – ik kan niemand anders verzinnen.

En Art Rooijakkers dan? “Te saai en braaf. Een aangeschoten Katja Schuurman zie ik dan als beter alternatief 💃🍾.

Lees ook:
Twan Huys is game over: laagterecord RTL Late Night (vrijdag)
Angela de Jong denkt dat Twan Huys de kerst haalt (vrijdag)
Margriet Brandsma wordt ongemakkelijk van Twan Huys (vrijdag)
Bizar: Twan Huys naait Jenny Douwes voor de kijkcijfers (zaterdag)
Peter R. hypocriet over onbetrouwbare Twan Huys (zaterdag)
Angela de Jong vindt Twan Huys heel erg dom (zaterdag)
Twan Huys heeft geen spijt van belazeren Jenny Douwes (vandaag)
Ook RTL Boulevard geeft Twan Huys wind van voren (vandaag)
Henk Krol boycot Twan Huys na naaien talkshowgast (vandaag)

Foto: SBS
96 Reacties op “‘RTL ontslaat Twan Huys, zender zoekt vervanging’”


 1. Job de echte

  No way dat Wilfred stopt bij Talpa….

 2. Hemmie

  Die Den Aftrekker is ook zo hypocriet als de pest. Net of hij het toonbeeld van betrouwbaarheid is. Smerige rioolrat.

 3. Gekkehenkie

  Onbetrouwbaar en dat uit mond van de baas van een roddelblad?

 4. Corne

  eigenlijk zijn er maar 2 alsjeveel kijkers wilt, en die een programma als late night aankunnen , Nadia Moussaid , Eva Jinek.

 5. Na Tan redt Twan!!!

  Hè hou eens op met al dat gezeur. Ik en vermoedelijk 1000000 andere mensen vermaken zich prima met Twan.

  Mensen die t wel leuk vinden hoor je niet. Wel 40 beroepszeurpieten en ophitsers. Laten die lekker naar de nieuwe maan kijken of nr de boulevard pudding.

  Gewoon lieve Twan met z’n schattige accentje en toffe stijl ietsje vroeger op de avond, voor Pauw.
  Of n gezellige duopresentatie in RTL late night, ook hartstikke leuk.
  Twan zorgt voor vuurwerk!!!

  Denk eerder dat kijkers de vele reclameblokken spuugzat zijn. Ik wel althans.

 6. Ron

  Lijkt me wijsheid maar Wilfred gaat dit niet doen. Zeker nu Johan en Rene mee gegaan zijn omdat Wilfred daar meer kansen kregen. Dus no way dat hij terug gaat naar RTL. Nee dit is uitstekend op te lossen met Beau en/of Art en op zeer korte termijn zelfs.

 7. Ashley

  Eerst zien, dan geloven.

 8. Suomynona

  ”Intussen is (SBS) 6 op dat tijdslot al vele jaren stabiel, en bezig met wat het grote publiek wil zien – niet wat tv-redacties zelf interessant vinden. Mag ook weleens gezegd.”

  Den Aantrekker kan mooi preken voor eigen parochie. Hij vergeet alleen even te melden dat 6 op dat tijdslot al enige jaren weinig stabiel is, sterker nog: sinds alle wijzigingen heeft het HvNL/Shownieuws-blok op de late avond alleen maar kijkers verloren.

  Daarnaast: sinds wanneer heeft deze flapdrol verstand van de mediawereld? Sorry hoor, maar er is nogal een verschil tussen die wereld en de wereld waarin hij verkeert, namelijk die van verhaaltjes verzinnen bij al gemaakte foto’s met een telelens vanuit een kliko.

  En dan met de suggesties Beau, Wilfred en “een aangeschoten Katja Schuurman” (wtf?) komen. Met die laatste laat hij wel heel duidelijk blijken er totaal geen verstand van te hebben.

 9. Jeroen

  Waarom niet Jensen op dat tijdslot zetten? Vergeet even die guitige talkshow van hem van jaren geleden. Hij kan ook best interessante en serieuzere onderwerpen bespreken. Zag zijn laatste docu maar.

  Of roep ik nu iets heel geld?

 10. Jeroen

  *geld is geks

 11. Simon stokvis

  Is Japio niks voor RTLLN?

 12. Anonymous

  Wat een vervelende man is dit ook. Zegt dan wel dat SBS6 het op de late avond al jaren goed gaat, terwijl het al jaren een neerwaardse spiraal is.

 13. Rogier

  Zet Beau er op met vrouwelijke sidekicks…..
  Patty en Katja bv.

 14. Blahblah

  @Jeroen, dat zou ik eigenlijk best willen zien. Zolang het niet zo’n rariteitenkabinet wordt als zijn dagelijkse talkshow op het laatst, dus kan dit best interessant zijn. Hij blijft een erg goede sfeermaker en heeft een andere invalshoek dan het gros van de journalisten.

 15. anoniem

  Tja, ligt het aan het format, de kwaliteit van de zender of aan de presentators?

 16. ano@niem.nl

  Ondertussen is 6 bezig met een eigen late night show… Dus Guido is ook nog eens niet goed geinformeerd

 17. Sjaak

  Ach gut den Aandachtstrekker ontwerp graag z´n eigen scoupe en hoopt nu natuurlijk op een self-fullfilling prophecy.

 18. SOLANGE

  Gewoon die RTL 4 helemaal weg…..mensen kunnen niet meer tegen die BNNers koppen of Beau of een ander het doet wordt sowieso een flop ……. wge met die fake zooi Twan is een goede journalist die moet gewoon Nieuwsuur weer doen… Geiljaard heeft weer een puinhoop achter gelaten!!

 19. anonymous

  Guido heeft het vaker fout.
  Ook de opvolger van Twan zal het dan moeilijk krijgen.

 20. Appelsap

  maar 1 ding is zeker zijn opvolger is al geboren… en loopt ergens rond

 21. Elizabeth

  Daar gaat niemand zich aan wagen…Rtl Late night is een kapot format..

 22. Dirk

  Ik tip peter r de vries .die kan werkelijk alles aan , dan kan hij zowel presentator , gast , en deskundige zijn .dat niemand daar nog opgekomen is .

 23. Helene

  Guido de Aansteller

 24. Helene

  Genee gaat niet meer terug naar RTL.

 25. Geacynthia K.

  De grootste fout was om het zo ambitieus te brengen. De lat werd veel te hoog gelegd. En Twan had de gun-factor niet. En het geven dat er al een premium programma is op dat tijdslot, dan ben je een dwaas dit toch te willen forceren. Daar is voor gewaarschuwd maar als je niet horen wil, dan moet je maar voelen. 3 miljoen weggegooid. Plus de nooit verkochte reclamegelden.

 26. MM

  Matthijs naar RTL svp scheelt weer 6 ton

 27. Mario

  Denk dat niemand het meer aandurft. Degene die het over zou gaan nemen, weet bij voorbaat nu al hoeveel shit hij of zij over zich zal krijgen.
  Een eerlijke kans heeft Twan nooit gehad en dat zal n eventuele opvolger ook niet krijgen.

  Trouwens wel weer n rare koptekst van MC. Alsof het al een feit was.

 28. ano@niem.nl

  MC is wat mij betreft een beetje de weg kwijt. Was deze site twee jaar geleden een site met goede nieuwsberichten, nu wordt echt alles hier neergezet uit wel roddelblad dan ook.

 29. Wilhelmus

  Genee heeft in de zomer toen hij dagelijks presenteerde toch wel laten zien dat hij daar ook totaal niet geschikt voor is. Alleen maar cynisch en zuigen. Daar wil ook niemand bij zitten. Of naar kijken…

 30. Huys van de buis

  Wim Anker: ‘Reactie Twan Huys onjuist’

  Afgelopen vrijdag was ik samen met cliënte Jenny Douwes aanwezig in het tv-programma RTL Late Night. Dit naar aanleiding van de strafzaak in de zogeheten A7-blokkadezaak.Tijdens de uitzending werd Jenny Douwes overvallen door de mededeling van presentator Twan Huys dat activist en voorman van Kick Out Zwarte Piet Jerry Afriyie eveneens aan tafel zou gaan plaats nemen. In een uitzending van RTL Boulevard stelt Huys dat vooraf “heel duidelijke afspraken” gemaakt met mij als raadsman dat alle partijen aan tafel zouden zitten.

  Door zijn uitlatingen in RTL Boulevard van zaterdag jl. krijgt ondergetekende de Zwarte Piet toegespeeld voor de commotie die is ontstaan tijdens de uitzending van vrijdag jl.

  Dit is onterecht en teleurstellend.

  In een goed gesprek met twee redacteuren van RTL Late Night te Amsterdam enkele weken geleden ging het over eventuele toekomstige bijdragen aan het programma mijnerzijds op het terrein van het strafrecht. Genoemd werden onderwerpen als tbs, levenslang, dna, spreekrecht en slachtoffers. Ook is gesproken over de A7-blokkadezaak.

  Ik zegde toen toe na het pleidooi in de strafzaak naar de studio te komen. Ook zou ik Jenny Douwes vragen. Die stemde hier uiteindelijk mee in. Later hoorde ik dat ook een van de betogers van Kick Out Zwarte Piet in de studio aanwezig zou zijn. Wij gingen er van uit dat die in de zaal zou zitten. Er zijn geen afspraken gemaakt om allen aan één gesprekstafel plaats te nemen. Dat was ook helemaal geen optie. In de eerste plaats omdat Jenny Douwes daarmee niet akkoord zou gaan. En in de tweede plaats omdat ons kantoor geen discussie wilde en wil over de persoon en kleur van Zwarte Piet. Daar ging immers de blokkadezaak niet over!

  Toen Jenny Douwes voorafgaande aan de uitzending hoorde dat er toch een tafeldiscussie zou komen, was zij dus verrast en heeft ze duidelijk aangegeven dat ze dit niet wilde. Van Jenny Douwes heb ik vernomen dat Huys op haar verzoek vlak voor het begin van de uitzending haar zijn woord heeft gegeven dat de heer Afriyie niet samen met haar aan tafel zou komen. De move van de presentator om tijdens de uitzending toch de heer Afriyie en zijn advocaat aan tafel te noden, was voor ons een totale verrassing. Dat was mijns inziens ook duidelijk te zien.

  De heer Huys had moeten spreken van een miscommunicatie in de voorfase en had niet de verwijten bij mij en cliënte moeten leggen. Dat is jammer, want we kenden jarenlang goede contacten.

 31. Nouja

  Brekend nieuws. Twan is spoorloos

 32. Greet

  Zwarte Piet op meeste basisscholen welkom
  Een overgrote meerderheid van de basisscholen in Nederland viert dit jaar het Sinterklaasfeest met Sinterklaas en Zwarte Piet. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door DUO Onderwijsonderzoek & Advies.
  Pieten

  Uit het onderzoek blijkt dat 96 procent van de scholen in Nederland het Sinterklaasfeest vieren. 89 procent van die scholen nodigt Sinterklaas uit om langs te komen. En op 85 procent van de ondervraagde basisscholen is Zwarte Piet uitgenodigd.

  https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/12/zwarte-piet-op-meeste-basisscholen-welkom

 33. Ds. Gerard B

  Deze site zal samen met roddelkoning Aantrekker nu wel vurig hopen dat het ook echt gaat gebeuren.

  Als RTL meewerkt aan dit potje wishfull thinking, en Huys echt ontslaat, dan is dat wel een kostbare blamage – en vervang(st)ers met naam die wel een succes van het programma weten te maken liggen niet voor het oprapen.

  Dirk doet hier overigens wel een goed voorstel: Peter R. de Vries! Peter kan en weet alles en weet ook hoe je bij de kijker emoties los moet maken. Dat zie je ook hier, op deze site…

 34. HNA

  @Mario

  Als je had opgelet op school, dan wist je waarvoor aanhalingstekens dienen.

 35. Greet

  “De grootste tv-mislukking sinds jaren.”

  Hoofdredacteur Story: “Twan Huys gaat eruit bij RTL Late Night… Er wordt nu naar een elegante oplossing gezocht”

  RTL kan gewoon niet doorgaan met zo’n presentator. Hij heeft niet alleen zichzelf in diskrediet gebracht, maar ook het programma en zelfs de hele zender.

 36. Greet

  Peter R. de Vries zou een uitstekende vervanger zijn voor totaal mislukte Twan Huys, Peter weet ook heel veel, hij is zeer deskundig, hij is de Einstein onder de tv persoonlijkheden. Peter is ook zo integer en staat ver af van opportunisme.

  Peter R. Vries for president! hahahahahahahah

 37. chris?

  Guido dne Aantrekker daar zou ik mijn geld niet aan toe vertrouwen. Hij met Angela zijn dus bezig Twan Huys van de buis te verdrijven.

  Los daarvan, het is inderdaad geen succes. Huys hoort bij de P.O. Makkelijk weg krijgen zal niet lukken, kost een paar centen dat zeker. Maar liever T. Huys dan de heer den Aantrekker, een soort Verlinde zonder diens kwaliteit,

 38. chris?

  dine = den

 39. chris?

  @Corne, U denkt toch niet dat de 2 door U genoemde dames naar de commerciële gaan, No Way dus

 40. Willem Ruis

  Guido heeft geen enkel bewijs voor zijn redenering. Omdat het altijd tot de mogelijkheden behoort dat RTL Twan inderdaad onslaat print hij het alvast als ”nieuws”. Mocht het dan toch gebeuren dan had hij de ”primeur”.

 41. Laurens

  (SBS) 6 kan wellicht nog groter zijn als ze HvNL een boost geven of er een waardig nieuwsprogramma neerzetten.
  RTL4 zou ook geen talkshow moeten kiezen als ze afscheid nemen van Twan.

 42. Willem Ruis

  @Greet

  Greet
  Sun 14 Oct 2018 om 17:16

  Peter is zijn wonden nog aan het likken van de raadkamer. Het enige programma wat geschikt is voor Peter R de Vries is het programma waar hij groot mee is geworden. Peter R de Vries Misdaadverslaggever. Dat was top!

 43. Willemien Ruis

  Lijkt me logisch dat Twan wordt ontslagen. Deze man bakt er niets van ( kijkcijfers spreken voor zich). Daarnaast schoffeert Twan Huys zijn gasten door afspraken niet na te komen en ze in de uitzendig voor het blok te zetten
  Twan Huys maakt het nog ergerdoor achteraf alles te ontkennen hij geeft zijn gasten zelfs een schop na.

 44. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Twan Tan: “baai baai maaaaan!!”
  Beau neemt het stokje (succesvol) over….!!!

 45. Willemien Ruis

  Peter R. de Vries moet gaan emigreren naar een eiland zonder internet, dan zijn we van deze vent verlost.

 46. Heintje Pik

  Eigenlijk is dat een heel vies gezegde: hij is zijn wonden nog aan het likken. Maarja, iemand moet het doen he want het publiek laat die zakkenwasser PrdV liever doodbloeden natuurlijk.

 47. JesseJames

  Jammer allemaal. Twan had twee prima programma’s bij de NPO waar hij zeer op zijn plek was. Vond hem een meer dan goede presentator van Nieuwsuur en ook College Tour deed hij erg goed. Nu zitten we bij Nieuwsuur met die vreselijke Jeroen Wollaars, of College Tour nog doorgaat is onzeker en RTL zit met een mislukte talkshow.

 48. Willemien Ruis

  Jeroen Wollaars vind ik heel erg goed zoveel beter en frisser dan Twan Huys met zijn geverfde haren.

 49. Jordao

  Heel de commerciële tv wereld is onbetrouwbaar en hypocriet, DAT is het probleem, niet alleen Twan (naar) Huys (gestuurd).

 50. Michel Bellinga

  A.U.B. geen Peter R. de Vries !!!

 51. Tss

  @ Na Tan redt Twan!!!
  Sun 14 Oct 2018 om 14:46

  Helemaal mee eens!

 52. ali osram

  ik zeg irene moors desnoods in bed met irene een knoeperd van een hit

 53. Pim

  Carlo & Irene met een luchtige entertainment variant. Ze kunnen nieuws goed behandelen en dan valt er af en toe nog wat te lachen.

 54. nina

  Ik hoop dat het Peter r. de vries wordt.

 55. Heintje Pik

  Zou die dikke zeekoe stiekum misschien zelf willen invallen???
  Ze is er camarageil genoeg voor.
  Ik denk dat ze dan heel RTL4 na een week ten grave kunnen dragen.
  Dan liever Peter R. de Vries met die wasknijper op zijn neus!

 56. TV

  Na Daan Roosegaarde is Jenny #MeToo. Twan gaat over lijken.

 57. Baron von Habenichts

  Stom dat ik er nog niet aan gedacht heb!!!

  Die omhoog gevallen cameraman moet gewoon met een nieuwe TALENTENSHOW organiseren: Wie Is De Nieuwe Twan Huys?

  Laten presenteren door die kleine dikke verkrachter en dat pikzuigermeisje van een Janzen….
  In de jury Ali B., Marco B., Ilse de L. en als klapper die vleermuis van de VARA met die malafide partner van d´r die voor oplichting is vervolgd door het OM. Voor de journalistieke verdieping (niet dat ze iets heeft gestudeerd maar goed, dat heeft niemand bij de VARA en JdM zelf ook niet). Dat wordt hele mooie TV en zeker 155 landen zullen interesse tonen (of niet).

  En dan kan die timmerman ¨Twan Huys de Musical¨ maken en de jaarlijkse Twan Huys trofee laten uitreiken door een gehandicapte sporter en Jantje Smit met een hippe Bril.

  Wat leven we toch in een boeiend land he airfryer? Fijn dat het binnenkort weer Sinterklaas is.

 58. René

  Ontsla de redactie! Die doen met Twan wat men in Turkije met Cocu heeft gedaan! Denk maar aan ‘Rob Jetten zit nergens’!

 59. Zwarte Piet

  Wat n bullshit dat alleen Twan de zwarte Piet toegespeeld krijgt en dat hij ontslagen zou moeten worden.

  Hij heeft dit echt niet in zn uppie bedacht, daar is een heel team verantwoordelijk voor.

  Zou absurd zijn als Twan eruit zou moeten en een redactie vrolijk door zou gaan.

  RTL zelf zou zo flink moeten zijn om hier de verantwoording voor te nemen en achter zijn presentator moeten staan.

 60. Japio

  Story ??? Wie neemt dat nou nog serieus ?

 61. Japio

  Overigens is RTL Late Night met al die programma-promotors niet geschikt voor een echte journalist als Twan Huys. Ik snap niet dat hij zelf niet opstapt.

 62. Ron

  @Japio: de grote RTL (en ook Videoland) promotiemachine is in die show nog steeds aanwezig terwijl er wat zowat gezworen werd dat ze dit niet meer zouden doen.

 63. kaas

  en wat dan nog een miljoenen contract openbreken. Twan alsnog een winnaar.
  Hij heeft nu al meer verdient dan jaren NPO

 64. Michel Kok

  Japio, als hij zelf opstapt, kan hij fluiten naar zijn riante beloning van bijna een miljoen per jaar gedurende 3 jaar.

 65. Baron von Habenichts

  Die musical gaat heten: TWAN DE RAT, opkomst en ondergang van een linkse nieuwslezer.

  En tijdens de grande finale wordt gezongen: ¨Was er maar, iemand, die mij wou kijken. Mijn op de Late night show, op… TV! Die mij… veel centen brachten, maar zonder kijkers is het passééééé.

  Doek.

  En dan alle RTL-trollen weer fluiten he.

 66. Kees

  Wat was Helga van Leur weer leuk hè, aan de tafel bij Twan. Misschien komt die boswachter ook weer eens. Die kon zo leuk vertellen. Of Goedele…Wat was t eigenlijk altijd n leuk programma

 67. Britt Scholte Lover

  Paul de Leeuw op rtl late night of Carlo Boszhard samen met Irene moors! DAT wil Nederland!! weg met Twan

 68. Michel Kok

  Britt Scholte Lover Doe niet zo raar. Misschien een klein ziek deel van NL maar meer ook niet.

 69. Socco Riffredi

  Van achteren, heel hard.

 70. Ernst

  Paul de Leeuw, Katja Schuurman, Beau van Erven, Carlo en Irene. Elkaar afwisselen. Twan in ieder geval uit zijn lijden verlossen. Of gewoon met Twan een soort Nieuwsuur laten presenteren.

 71. Dooie Hannie

  Een echte journalist heeft wat gestudeerd en dus ergens verstand van.
  Als je academici weerwoord moet bieden moet je er tegen opgewassen zijn. Sorry maar dat kan je niet leren op de MAVO. Dan kan je wel LBO-criminelen interviewen maar dat telt niet.

  Vroeger zeiden ze bij de NRC: het maakt niet uit als je wat gestudeerd hebt (universitair, DH), ALS je maar hebt gestudeerd.

  Intelligentie heb je of heb je niet.

  Twan Huys is van de HAVO teruggezet naar de MAVO omdat hij geen talent had voor middelbaar onderwijs. Als je daarvoor geen talent hebt kun je NOOIT een journalist worden. Moet ik dat uitleggen met een metafoor? Ik dacht het niet. Bij het NRC zeiden ze het maakt niet uit wat je gestudeerd hebt, ALS je maar gestudeerd hebt.

  Twan Huys is gewoon een domme jongen. Niks mis mee maarf pas op met je pretenties.

  Ik zal niet zeggen dat hij DOM is, maar hij is niet slim. (MAVO-Nivo).
  Hier ligt de open zenuw van de VARA.

  Het maakt niet uit wat je kan (diploma´s), als je maar links bent. Kijk maar naar hun line-up. Het is ziekelijk. Ik ga ze niet eens opnoemen.

 72. Japio

  @Ernst Dat hadden en konden ze al veel eerder doen maar daar zit de gemiddelde RTL-kijker dus helemaal niet op te wachten. Die willen vermaakt worden met Gordon

 73. Japio

  RTL had dit allang van te voren kunnen zien aankomen. Misschien wil John de Mol bij SBS een eigen ‘Nieuwsblok’ opzetten. ‘Hart van Europa’ of iets in die geest.

 74. Frank

  Kan Barbie RTL Late Night niet presenteren?

 75. Meneer Kaktus

  Ik ook wel!

 76. Joop55

  Met een verwerpelijke indentiteitscrisis waar Radio Televisie Luxemburg zich al jaren in verkeerd is het niet zo raar dat een top vakman als een Twan Huys het ook niet kan veranderen, het zegt meer wat over de doelgroep dan over hemzelf die zien natuurlijk liever Gerard Joling achter de desk zitten. Twan ga toch weer terug naar waar je hoort , de NPO.

 77. Sylvie HvAmsterdam

  Misschien heeft Joshua Feytons nog tijd over? Die hoeft zich nergens voor te schamen.

 78. Anoy

  Niet RTL Late Night maar Jenny Douwes schond afspraken
  ‘Achteraf was het beter geweest niet op deze wijze toe te geven aan de grillen van Jenny Douwes’

  Samen met cliënt Jerry Afriyie, actievoerder ter bestrijding van racisme en voorman van de Stichting Nederland Wordt Beter, nam ik deel aan de uitzending van RTL Late Night op 12 oktober 2018. Doel hiervan was om vragen te beantwoorden naar aanleiding van de lopende rechtszaak tegen Jenny Douwes en 33 andere verdachten, die in november 2017 een snelweg hebben geblokkeerd om te voorkomen dat Jerry Afriyie en anderen hun recht om te betogen vóór een inclusief Sinterklaasfeest en tegen racisme, op rechtmatige en vreedzame wijze konden uitoefenen.

  De uitzending heeft de nodige beroering teweeg gebracht omdat RTL Late Night de afspraken met Jenny Douwes zou hebben geschonden dat zij niet aan tafel in gesprek zou hoeven te gaan met Jerry Afriyie. Dit is onjuist. In het belang van een correcte weergave van de feiten wil ik graag uitleggen wat er werkelijk is voorgevallen.

  Gelijkwaardig
  Ik ben in de week van het strafproces tegen de ‘blokkeerfriezen’ regelmatig in contact geweest met de redactie van RTL Late Night, ter voorbereiding van de uitzending van 12 oktober. Ook met Jerry Afriyie heeft de redactie frequent contact gehad. De redactie stuurde aan op een gesprek tussen – enkele – verdachten en – enkele – slachtoffers. Nadat ons was verzekerd dat het gesprek aan tafel in alle opzichten gelijkwaardig zou zijn, hebben wij met het verzoek tot medewerking aan de uitzending ingestemd. De redactie van RTL Late Night informeerde ons dat de advocaat van Jenny Douwes, mr. Anker, geheel akkoord was met een gesprek aan tafel tussen haar en Jerry Afriyie, in aanwezigheid van de advocaten van beide partijen. Ik kan mij niet voorstellen dat deze afspraak is gemaakt door mr. Anker zonder medeweten van zijn cliënte.

  Douwes
  Jenny Douwes bij RTL Late Night
  Kort voor aanvang van de uitzending heeft Jenny Douwes de redactie van RTL Late Night laten weten dat zij niet met Jerry Afriyie aan tafel wenst te zitten. De redactie is vervolgens in allerijl tussen onze kleedkamer en die van het ‘kamp Douwes’ gependeld om een oplossing te vinden. Als eerste kwam naar voren dat Jenny Douwes bereid was om met mij als advocaat aan tafel plaats te nemen, maar niet met Jerry Afriyie. Dat was voor ons onaanvaardbaar. Vervolgens was een door Jenny Douwes aanvaard compromis-voorstel dat zij wel met Jerry Afriyie en mij aan tafel wilde zitten, maar niet rechtstreeks met Jerry Afriyie in gesprek wilde. Presentator Twan Huys zou dan met aan de ene kant Jenny Douwes en aan de andere kant Jerry Afriyie aparte gesprekjes voeren. Met deze oplossing stemden wij in, zij het met groeiende tegenzin omdat het in strijd was met de aanvankelijk gemaakte afspraken en Jenny Douwes op onredelijke wijze de voorwaarden van het gesprek en de inhoud van de uitzending begon te dicteren.

  Onredelijk
  Zeer kort voor de uitzending brak Jenny Douwes ook deze gemaakte afspraak. Volgens haar zouden wij op de eerste rij moeten plaats nemen en af en toe een vraag mogen beantwoorden; als wij aan tafel zouden komen dan zou zij de studio verlaten. Dit standpunt was apert onredelijk, en het was voor ons reden om onze medewerking aan de uitzending te beëindigen. Na aandringen van de redactie hebben wij vervolgens toch ingestemd met een tijdelijke plek op de eerste rij van het aanwezige publiek en vervolgens een volwaardige plek aan tafel EN een volwaardige rol in het gesprek met gelijke spreektijd als Jenny Douwes.

  Achteraf kijken we met spijt op deze keuze terug en was het beter geweest niet op deze wijze toe te geven aan de grillen van Jenny Douwes. Het gesprek dat volgde voldeed niet aan de afspraken en allerminst aan de bij ons gewekte verwachtingen, omdat de deelname van Jerry Afriyie aan het debat te beperkt was en de gespreksleider onvoldoende ingreep om Jerry Afriyie te kunnen laten uitpraten. De teleurstelling in de gang van zaken en in RTL Late Night is bij ons groot.

  Aandacht
  In de media, zoals het Algemeen Dagblad en de Telegraaf, heeft dit item van RTL Late Night aanzienlijke aandacht gekregen, waarbij voor de media kennelijk het grootste probleem was dat RTL Late Night een afspraak met Jenny Douwes zou hebben geschonden; voor de situatie van Jerry Afriyie is nagenoeg geen aandacht. Het frappeert dat de beweringen van Jenny Douwes over niet gemaakte afspraken voor waar worden aangenomen zonder enig onderzoek naar de feiten of het toepassen van wederhoor. Gelet op de gehele gang van zaken, is het niet RTL Late Night maar Jenny Douwes die herhaaldelijk afspraken heeft geschonden, zowel de aanvankelijke afspraak om een volwaardig gesprek te hebben met Jerry Afriyie, als de kort voor de uitzending bereikte compromis-afspraak.

  Jerry Afriyie hoeft niet koste wat kost in gesprek met Jenny Douwes – of haar mede-verdachten. Maar hij staat hier wel voor open, zoals hij met velen in gesprek is over een inclusief Sinterklaasfeest en bestrijding van racisme in Nederland. Dit grotere ideaal drijft hem – en vele anderen – met onverminderde geestdrift en enthousiasme en hij betreurt het ten zeerste dat hiervoor in RTL Late Night – en in andere programma’s – niet meer inhoudelijke aandacht is.

 79. Mike

  Carlo & Irene erop zetten.

 80. TV

  Waar is F’iscadel? Alleen hij heeft iets zinnigs te melden. One god, one Trump and F’is.

 81. B klein

  Twannemannetje eruit. Zo gruwelijk onbetrouwbaar naar mannetje!!! Je probeerd als een gruwelijk laf iemand een onschuldige de schuld te geven. Je bent zo opzichtig door de mand gevallen. Maandag wacht je een heel “verhelderende” show! RTL kan niet anders meer dan je heel snel eruit trappen. En je hebt het meer dan verdiend!! Ook de sponsors van het programma gaan massaal geboycot worden. Wat ben jij een ongelooflijk en onthutsend zwak iemand zeg!!! Precies dezelfde reactie na je domme lachincident. Scchuld ligt bij iemand anders. Maar het gaat hier om verantwoordelijkheid. En die neem je zelfs niet achteraf. Je lag niet wakker maar dat gaat heel snel komen. Zelde zo’n domme onherstelbare harikiri-aktie gezien. En het zag er bewust en weloverwogen uit. Iedereen aan deze tafelnis gelijk. En zelfs dat heb je heelnopzichtig gelogen! Want jij denkt dat je de belangrijkste man aan tafel bent. Totdat er gedoe komt dan was jij je handen in onschuld. Alleen hoe dom het zijn “jouw handen” die naar stront ruiken. De geur die het beste bij jou past!
  NB ook hier betaalde reactie’s om deze rat “schoon” te praten.
  Trap er niet in.

 82. B klein

  Top vakman twan?????? Tob idioot twannemannetje…….
  Zelden zo’n ongelooflijke tv “zelfmoord” gezien.
  Geen directie die hier mee akkoord gaat.
  Kost ze anders zelf hun kop.
  Nu nog de afkoop en daaaaag twannemannetje.
  Je hebt het zelf veroorzaakt.
  En je kan iedereen de schuld geven maar als he echt een topper zou zijn had je allang de verantwoording genomen en je excuses aangenoden. Na je opzichtige blunder ” ik lag er niet wakker van” heb je nig wel de domste streek uitgehaald!!! Het maakt excuses in dit stadium niet alleen overbodig en ongeloofwaardig. Maar ook niet meer mogelijk. Hier spreekt iemand die volledig de weg kwijt is.
  Zeg maar zoiets als gordon die zichzelf goed vindt zingen en met niemand ruzie heeft. Bloesje met knoopjes aan de achterkant aan……en iedereen heeft duidelijkheid.
  Je was bij college tour al druk bezig met jezelf beschadigen.
  Dan ook nog dat superdomme lachje waar jij jezelf onterecht als onaantastbaar zag en dan deze gruwelijk domme aktie er nig bovenop. Het is gewoon een rode draad. Dit komt nooit meer goed.
  En de weg terug heb je helemaal vernietigd. Niemand gelooft je meer.
  Daaaag twannemannetje.

 83. Roobie

  En alweer is MC bezig met leugens en bedrog, MC is nog erger dan de r100l journalistiek. Het zou verboden moeten worden, ze zijn alleen uit op relletjes schoppen

 84. Vlieger

  GEWOON HUMBERTO TAN WEER TERUG.

 85. Maxer

  Ben benieuwd wie allemaal komen in de afscheidsweek van Twan. Zou André Hazes weer een gevoelig liedje zingen? Gaat Peter Rrrr de Vries weer een grappig stukje brengen? En vooral: zal Twan net als Tan ook menig traantje wegpinken? Wordt weer emotionele televisie. Als ze het kunnen redden dan graag aan het eind van het jaar, deze “saamhorigheid” past goed bij de kerstdagen. Van mij alvast: Twan (en zijn hoofdredacteur) het ga jullie goed en graag tot nooit weer ziens, maar dat zal wel lukken.

 86. west

  @ Vlieger Nee…. enige alternatief is …. Catherine Keyl , geen stagaiers in de redaktie die klungelwek afleveren ,maar Twan als eind redacteur, en een team geschoolde redacteuren achter de schermen . een ander decor zou ook wel eens goed zijn teveel DWDD . het heeft geen eigen gezicht !!

 87. Lotte

  @Vlieger: dat zou wel een stunt zijn. Hij zal zeker beter scoren dan Twan nu.

  Ik denk dat RTL zich momenteel achter de oren krabt wat ze nu nog met Huys aan moeten. Zelfs een blind paard kan zien dat hij niet past in RTL Late Night. Het voelt allemaal erg ongemakkelijk als hij er zit. Ik kan me bij hem ook niet voorstellen dat hij alles voor het geld doet dus daar wordt hij uiteindelijk erg ongelukkig van. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald lijkt me in dit geval opgaan. De kijkcijfers zullen de komende dagen best omhoog gaan na alle ophef maar op de lange termijn krijgt Huys de sympathie van de kijker gewoon niet denk ik. Hij straalt uit dat hij een journalistieke betweter is en niet de presentator van een entertainmentshow op de late avond want dat is het. Gunfactor heeft hij niet. Zelfs Pauw schuift steeds meer die kant op.

 88. Kees

  Vanavond kijkcijfers voor RTLLN tegen de miljoen!
  Doet ie t of doet ie t niet? Wel of geen excuses?
  Kijkcijferhit!!!

 89. Anoy

  Excuses voor wat?

  Alsof die blokkeer tokkie zo onschuldig is ze wordt niet voor niks aangeklaagd door het OM en dan beetje doen alsof ze een held is.

  Het is gewoon een vals wijf zonder argumenten en daarom geen confrontatie wou.

  Proberen mensen de mond te snoeren maar zelf te laf om in gesprek te gaan.

 90. Shaniquilia vd Put

  Hoi, anoy. Waarom worden blokkeerturken op de Erasmusbrug in Rotterdam niet vervolgd? Dit is gewoon een poging van het OM om politiek onwelgevallige meningen te snelwegblokkeren.

 91. Anoy

  @ Shaniqua wat hebben Turken te maken met het protest op de Erasmusbrug?

  Hebben zij mensen hun demonstratierecht ontnomen door de boel te blokkeren. Was het midden op een snelweg dat ze mensenlevens in gevaar brachten?

  Iets met appels en peren.

  Valt me op dat er altijd onzinnige argumenten bij worden gehaald om die Blokkeertokkies te verdedigen. Nog effe en dan gaan we nog effe een Turkse bruiloft erbij halen.

  Maar goed zal wel dat laaggeschoold simpele tokkie volk zijn… alleen die maken zich zo druk om de kleur van een fictief figuur.

  Enige reden dat ze zo fel zijn is omdat donkere mensen klagen over een blackface achtige karikatuur…

  Toen de roe en de zak werden afgeschaft ging niemand huilen om tradities. En als je niet inziet hoe fout zwarte piet is kom je inderdaad uit een of andere dorp dat nog achterloopt.

 92. Nope

  Ze kunnen beter RTL Late Night over jaartje weer uit de koelkast halen.

 93. Suzanne van den Brink

  Kan twan Luis weer mooi nep nieuws en leugens verzinnen bij zijn PO en ander linksig gespuis,hihihihihi.

 94. aammehoela

  Heb geen zin om al die domme reacties hier boven te lezen. Lang leve Zwarte Piet en klimaatsverandering is te wijten aan de mens. Zo is het en niet anders!
  En voor het overige, ik lees het wel wat het wordt. Wellicht kun je ergens wedden wanneer Twan Huys verdwijnt, wie de nieuwe presentator/presentatrice wordt of je kunt je geld zetten op het verdwijnen van RTLLN.

 95. Blub

  Als het maar niet die verschrikkelijke over het paard getilde verwende Beau wordt. Kan die man niet meer zien. Zogenaamd leukig en jongensachtig, terwijl hij in werkelijkheid veel mensen beschadigd om zelf voordeel te hebben. En helemaal niet eerlijk of integer, integendeel. Oplichter.

 96. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Beau is een topper! Als invaller van Tan heeft hij het bedenkelijke programma weer opgewaardeerd tot iets leuks om naar te kijken. Twan Tan breekt het compleet af. Art RooieRakker is een saaie doedel die er niets van gaat maken.

  GO BEAU!! 🤙🏼

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.