Jannie Joling (88) eist einde tv-duoschap Geer en Goor

Geplaatst op za 03 mrt 2018 om 10:00

De 88-jarige Jannie Joling uit Schagen, de moeder van showbizzartiest Gerard Joling, eist dat er een einde komt aan het televisieduo Gerard Joling en Gordon. Dat heeft ze laten weten aan haar zoon, meldde hij gisteren aan Eva Jinek. Joling en Gordon vormen al jaren een amuserend televisieduo. De laatste jaren zetten ze zich op RTL 4 in voor de bejaardenzorg. Ondanks dat Gordon enorm gevat en humoristisch uit de hoek kan komen, is zijn psychische toestand een stuk minder grappig.

De meest recente boer van Gordons psyche, de biografie van een fantast, veroorzaakt momenteel behoorlijk wat controverse. Ook Joling is not amused over de ‘leugens’ die zijn collega verspreidt. Maar zijn moeder? Die is het helemaal goed zat.

Jannie Joling heeft haar beroemde zoon vriendelijk doch dringend verzocht om het contact met Gordon te verbreken. “Mijn moeder belde me er over op, want ze had de krant gelezen. Mijn moeder zegt: ‘Als je nog met deze man omgaat of nog wat gaat doen, dan hoef je hier voorlopig niet meer te komen.’ Dat is voor een moeder wel een pittige uitspraak, hè? Mijn moeder is ontzettend in shock over de dingen die hij geroepen heeft. Uiteindelijk ben ik haar kind en er zijn ook wel dingen die te ver zijn gegaan. Verder moet ik erover ophouden.

Gaat Joling naar zijn moeder luisteren? “In dit geval is het wel dat het er enorm inhaakt. Als er enorme onwaarheden over je eigen kind worden geschreven, dan vind ik wel dat je naar je moeder moet luisteren.

Het zou het einde betekenen van een van de succesvolste duo’s in de Nederlandse televisiegeschiedenis. “Dat zou kunnen. We zijn gevraagd om in de zomer een programma te doen en ik ga er toch wel over nadenken om dat te laten gaan.

Het steekt Joling vooral dat Gordon hem niet even heeft gebeld. “Ik dacht dat het in dit geval handig zou zijn als hij mij zou bellen. Dat heeft hij niet gedaan. We hebben totaal geen onenigheid gehad, dus toen ik dit hoorde en las, overviel het me gewoon.

Overigens zouden excuses van Gordon niet veel indruk op hem maken. “Dat is heel vaak gebeurd. Niet alleen met mij, maar ook met veel andere mensen. Ik heb mededogen met hem, echt, dat mag je best weten.

Dan tegen Eva Jinek: Zullen we erover stoppen? Ik vind het zonde van de tijd. Wat ben je toch eigenlijk knap met die prachtige grote blauwe ogen.

Lees ook:
Edwin Evers: ‘Wat is Gordon blij met zichzelf’ (dinsdag)
RTL 4-ster Gordon is geen narcist (dinsdag)
Gordon en John Ewbank masturbeerden op bankstel (dinsdag)
Gordon: ‘Ook moslims geven liefde aan mij’ (woensdag)
Luuk Ikink, John Ewbank en Winston: ‘Gordon liegt’ (woensdag)
Zus Gordon huilt uit bij Koos van Shownieuws (donderdag)
Gordon: ‘Als Winston dit ontkent, dan is hij geen vriend’ (donderdag)
Gerard ontkent alle beschuldigingen van Gordon (donderdag)
81 procent Shownieuws-kijkers gelooft Gordon niet (donderdag)

Foto: BNNVARA
27 Reacties op “Jannie Joling (88) eist einde tv-duoschap Geer en Goor”


 1. Peter Poot

  Het lijkt erop dat Gordon zijn bankrekening ziet stijgen maar zijn tv vriendjes ziet verdwijnen – vuistregel je moet nooit in je eigen stal.. en deze regel heeft hij in zijn boek een paar keer overtreden.

 2. Lodewijk

  Ja dat stuk verdriet is lekker goed opgevoed. Grappen maken over de rug van bejaarden of invalide mensen. En als je ze dan pisnicht noemt beginnen ze te janken.

 3. T

  Ga je toch niet serieus op in, zijn beide toch niksnutten.

 4. DAAN

  Gerard Joling staat onder contract voorwaarden van Talpa!

  En de RTL show wordt gemaakt door John de Mol zijn bedrijf.
  John houd er niet van alles iemand in Hilversum ook maar NEE zegt.

  Dat is het exit en geen nieuwe contract bij SBS!

 5. Dennis

  Gordon had Joling vooraf in kennis gesteld.
  Het kwam niet in Jinek op om dit even bij Joling te checken.
  Jinek is een slecht interviewer.
  Komt er iets met inhoud tegenover, worden haar kijkcijfers gedecimeerd.

 6. Dennis

  @ Daan

  Ga poepen!

 7. Ron

  De publiciteitsstuntjes rondom dat boekje nemen steeds verbazingwekkende vormen aan. Totaal niet geloofwaardig.

 8. Rubicon

  Geer en Goor gaat zeker door. Cash is king

 9. Uuuh

  @ Ron

  Precies. Het is allemaal zo doorzichtig. Je snapt gewoon niet hoe ‘hardcore jounalisten’ hier zo in mee kunnen gaan. Zelfs ik weet al maanden (door het vele geplug van Gordon) dat er een ‘alles onthullend’ boek aan komt… Gerard heeft zich nooit afgevraagd: Kom is daar dan ook in voor? Heeft de afgelopen maanden nooit gedacht: Ik bel die Gordon zelf even op. Neen, de ‘diva’ speelt de vermoorde onschuld en is nu overvallen? Gordon had hém even moeten bellen… Maar nee, laten we fijn praten over je mooie blauwe ogen…
  Ja ja. Deze circusartiesten houden elkaar al jaren met ruzietjes en conflicten in de media om vervolgens (ondanks zijn bijna dode moeder) hand in hand komende zomer weer (alles vergeven en vergeten) fijn een nieuw programma te maken.

 10. Ron

  @Uuuh: inderdaad. Dit loopt ‘heel toevallig’ weer met een sisser af. Net als alle andere conflicten met die hij zou hebben n.a.v. dit boek.

 11. Pat

  Mama denk aan je hart

 12. dirk

  Wat lees ik nou een van de succesvolste duo’s van de Nederlandse tv.veel gekker moet het toch ook niet worden.

 13. de gelovige

  IK heb nooit kunnen begrijpen dat Joling met Gordon in zee is gegaan het is een hele grote rot schoft die de aandacht niet waard is

 14. Henk

  zal allemaal wel met een sisser aflopen maar toch zou ik het ook wel weer snappen. En Gordon gooit z’n eigen glazen in! Zo Zonde! snap ook werkelijk waar niet waar ie mee bezig is. alles ligt aan een ander en niks aan hem! Gerard is ook populair en geliefd zonder Gordon. Joling heeft nog iets sympathieks over zich heen en nog enigzins zelfspot. GOrdon totaal niet!! Ik gok dat hij bij RTL niet meer de grote ster blijft die hij nu was en is. Nu Erland daar vertrekt zullen we hem minder zien gok ik. Heeft een heel negatief aura omzich heen van rellen en ruzie.

 15. Bart

  Weer Joling? En die Teun is zeker DE nieuwe vriend van Jinek,zit er 2x per week.

 16. ADVOCAAT Dhr Joling

  Gordon heeft Gerard Joling voor dat het boek uitkwam gezegd wat er inkwam en ook alles gelezen, Gerard stemde hiermee in en het boek kwam uit en nu Zeurt Gerard dat hij van niets wist?

 17. SOLANGE

  Gaat Joling nu het netste jingetje van de klas uithangen????En alles doet wat Mammie zegt hoe oud is die nep Joling eigenlijk??? bah wat een huichelaar!!

 18. SOLANGE

  BTW Jolingkje lachte het hardtst als Gordon weer een schunnige opmerking maakte geldwolf is niet zo netjes zoals hij zich voordoet

 19. SOLANGE

  Joling lachte het hardst als Gordon weer een schunnige opmerking maakte

 20. Hanna

  Zijn moeder heeft gelijk. Een polderjongen heeft niets in dat milieu te zoeken. Hou het dicht bij huis.

 21. Henk

  Luister nou maar naar je moeder deze keer Gerard. Zij beziet het van een afstand.

 22. Uit Het Vak

  verstandige moeder

 23. Willem

  Fijn als ze stoppen met het afzeiken van oudere mensen.Totaal geen respect heeft Gordon en Gerard maar lachen. Stoppen ermee.

 24. tim

  Jannie heeft ook het vertrek van Erland geeist, pas op voor deze vrouw!

 25. aammehoela

  Gerard, neem het advies van je moeder over. Die Gordon is hopelijk de komende tijd druk bezig met allerlei processen vanwege alle leugens in dat verachtelijke boek.

 26. Mike

  Gordon kan nog weleens een dikke duim hebben, maar wat Joling, Froger en Xenia Kasper betreft, vertelt hij in zijn boek gewoon de waarheid. Geslepen, zeer onaardige mensen die keihard over anderen heenlopen. Dat imago heeft Joling niet, maar mensen die beroepsmatig met hem te maken kregen, weten wel beter. Mama Jannie zou ze voor de grap eens moeten bellen.

 27. Sip

  Als iemand dit over mij zou schrijven in het openbaar en dat is in een boek dat te koop is, zou ik direct alle contacten met deze persoon verbreken. Ik snap de moeder van Joling wel. Gordon denkt altijd dat hij alles kan maken, maar ik hoop dat hij nu echt het deksel op zijn neus krijgt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.