Jannie Joling (88) eist einde tv-duoschap Geer en Goor

De 88-jarige Jannie Joling uit Schagen, de moeder van showbizzartiest Gerard Joling, eist dat er een einde komt aan het televisieduo Gerard Joling en Gordon. Dat heeft ze laten weten aan haar zoon, meldde hij gisteren aan Eva Jinek. Joling en Gordon vormen al jaren een amuserend televisieduo. De laatste jaren zetten ze zich op RTL 4 in voor de bejaardenzorg. Ondanks dat Gordon enorm gevat en humoristisch uit de hoek kan komen, is zijn psychische toestand een stuk minder grappig.

De meest recente boer van Gordons psyche, de biografie van een fantast, veroorzaakt momenteel behoorlijk wat controverse. Ook Joling is not amused over de ‘leugens’ die zijn collega verspreidt. Maar zijn moeder? Die is het helemaal goed zat.

Jannie Joling heeft haar beroemde zoon vriendelijk doch dringend verzocht om het contact met Gordon te verbreken. “Mijn moeder belde me er over op, want ze had de krant gelezen. Mijn moeder zegt: ‘Als je nog met deze man omgaat of nog wat gaat doen, dan hoef je hier voorlopig niet meer te komen.’ Dat is voor een moeder wel een pittige uitspraak, hè? Mijn moeder is ontzettend in shock over de dingen die hij geroepen heeft. Uiteindelijk ben ik haar kind en er zijn ook wel dingen die te ver zijn gegaan. Verder moet ik erover ophouden.

Gaat Joling naar zijn moeder luisteren? “In dit geval is het wel dat het er enorm inhaakt. Als er enorme onwaarheden over je eigen kind worden geschreven, dan vind ik wel dat je naar je moeder moet luisteren.

Het zou het einde betekenen van een van de succesvolste duo’s in de Nederlandse televisiegeschiedenis. “Dat zou kunnen. We zijn gevraagd om in de zomer een programma te doen en ik ga er toch wel over nadenken om dat te laten gaan.

Het steekt Joling vooral dat Gordon hem niet even heeft gebeld. “Ik dacht dat het in dit geval handig zou zijn als hij mij zou bellen. Dat heeft hij niet gedaan. We hebben totaal geen onenigheid gehad, dus toen ik dit hoorde en las, overviel het me gewoon.

Overigens zouden excuses van Gordon niet veel indruk op hem maken. “Dat is heel vaak gebeurd. Niet alleen met mij, maar ook met veel andere mensen. Ik heb mededogen met hem, echt, dat mag je best weten.

Dan tegen Eva Jinek: Zullen we erover stoppen? Ik vind het zonde van de tijd. Wat ben je toch eigenlijk knap met die prachtige grote blauwe ogen.

Lees ook:
Edwin Evers: ‘Wat is Gordon blij met zichzelf’ (dinsdag)
RTL 4-ster Gordon is geen narcist (dinsdag)
Gordon en John Ewbank masturbeerden op bankstel (dinsdag)
Gordon: ‘Ook moslims geven liefde aan mij’ (woensdag)
Luuk Ikink, John Ewbank en Winston: ‘Gordon liegt’ (woensdag)
Zus Gordon huilt uit bij Koos van Shownieuws (donderdag)
Gordon: ‘Als Winston dit ontkent, dan is hij geen vriend’ (donderdag)
Gerard ontkent alle beschuldigingen van Gordon (donderdag)
81 procent Shownieuws-kijkers gelooft Gordon niet (donderdag)

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen