RTL 4-ster Gordon is geen narcist

Geplaatst op di 27 feb 2018 om 10:45

RTL 4-ster Gordon is geen narcist. Dat vertelde hij maandagavond in het praatprogramma van Eva Jinek op NPO 1. Tot nu toe werd altijd aangenomen dat Gordon een narcist is, maar dat werd – ook tot verbazing van de gastvrouw – ontkend aan tafel. Daar vertelde hij dat het hem raakt als mensen hem online een narcist noemen. “Wat me het meest raakt? Dat ik een of ander gevoelloos monster ben, een narcist ben. Ik vind het vreselijk als mensen dat zeggen. Dat raakt me echt.

Jinek reageerde zichtbaar verbaasd. “Omdat je denkt dat het ook niet waar is?“, vroeg ze voor de zekerheid.

Gordon: “Ik weet niet of je de complexiteit van een narcist weet? Daar ben ik ongeveer wel achter wat dat is.

Jinek opnieuw: “En dat ben jij niet?

Gordon: “Dat ben ik absoluut niet, nee.”

Ondanks de vervelende reacties op internet, blijft Gordon gewoon doorgaan. “Ik ga gewoon door, want er kijken nog steeds hartstikke veel mensen naar mijn programma’s, er zijn heel veel mensen die van me houden.

Gordon was te gast bij Eva Jinek om over zichzelf en zijn levensverhaal te praten. Hij onthulde onder meer dat hij samen met John Ewbank heeft zitten masturberen op een bankstel.

Foto: KRO-NCRV
27 Reacties op “RTL 4-ster Gordon is geen narcist”


 1. Bart M.

  Zo is het voorlopig wel weer genoeg Gordon.

 2. Ron

  Waarvan akte, en door….

 3. Bram Biester

  N A R C I S T! Gordon, je kunt het ontkennen en ook dat je geen borderliner of schizofreen bent, maar je spoort niet. Je bent volkomen gestoord. En ja, je bent natuurlijk wél een narcist. Een hele grote N A R C I S T!!

 4. Benny-Bjorn A.

  Zelfkennis. Heeft Heuckeroth ook niet.

 5. Roin AA

  Gordon ten voeten uit:

  ”De kernsymptomen van narcisme zijn; ‘een instabiele basis’, ‘jezelf opblazen’, ‘gebrek aan wederkerigheid’ en ‘afstoten’. Deze vier symptomen vormen een vicieuze cirkel (de narcistische cirkel).

  Narcisten voelen zich verheven boven anderen, zoeken voortdurend naar bewondering en erkenning en willen dat ook bevestigd zien, daarnaast hebben ze een overdreven kleurrijk zelfbeeld. (wat bepaald niet overeenkomt met de waarheid/werkelijkheid). Een instabiele basis wordt gekenmerkt door wantrouwen en het niet kunnen aangaan van duurzame intieme relaties. Dit wordt veroorzaakt door een biologische kwetsbaarheid (waarbij een gebrek aan serotonine en/of te veel cortisol een rol spelen) en een jeugd waarin ouders of verzorgers zich niet goed afstemmen op de emotionele behoefte van hun kind.

  Het opblazen is een zelfbeschermende poging om het basale wantrouwen niet te voelen. Het bevat kenmerken als dominantie, eigenliefde en gevoelloosheid.

  Gebrek aan wederkerigheid is het gevolg van een opgeblazen houding. Daarbij passen symptomen zoals grenzen overschrijden, geen rekening met anderen houden en arrogantie.

  Bij afstoten passen symptomen zoals een lage frustratietolerantie, de fout bij de ander leggen, minachting en woede.

  Een narcist probeert zijn instabiele psychische basis niet te voelen door zich op te blazen. Hierdoor neemt hij veel meer ruimte in dan mensen normaal gesproken nodig hebben. Een narcist heeft hier echter geen last van, omdat hij op een eenrichtingsweg leeft. Andere mensen moeten hem dienen of voor hem applaudisseren. Zo niet, dan verstoot hij ze. Een typerende eigenschap van een narcist is dat hij/zij denkt dat anderen jaloers/afgunstig zijn op hem/haar.”

  BRON: Wikipedia

 6. Birdwatcher

  Zolang deze man cappuccino’s verkoopt met zijn eigen hoofd op het schuimgedeelte dan is er toch wel een behoorlijke steek los.

 7. Roy020

  Ik ben hem laatste maanden echt zat beginnen te worden.

 8. Papegaaitje leef je nog

  Gordon is natuurlijk 100% narcist. Daar is geen twijfel over mogelijk. Dat hij het ontkent zegt natuurlijk al genoeg. Zo wie zo is G psychiatrisch patiënt.

 9. Woodstock

  Narcisme is een freudiaanse term uit de psychologie. Het is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoonlijkheid, egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen.

  Dat heeft Gordon dus niet, kennelijk.

 10. anymousin

  Roin AA

  En jij gelooft Wikipedia? Waar Jan en alle man wijzigingen etc. te pas en te onpas kan doorvoeren.

 11. GW

  De luchtige je-moet-schijt-hebben-aan-kritiek-houding die Gordon liet zien in de uitzending, staat haaks op de niet aflatende tirades die hij, als hij weer eens gepikeerd is, de media inslingert. Het rijmt gewoon niet.

  Aan Jinek’s gezicht was te zien dat ze het ook niet geloofde, maar ze stapte er overheen. Vervolgens werden er wat anekdotes in het gesprek aangestip waar niet dieper op werd in gegaan.

  Het was een raar hapsnap-interview.

 12. Tan

  Iedere narcist ontkent dat hij een narcist is. Dus Gordon bevestigt dat hij wel een (hele grote) narcist is.

 13. Vrede

  Het was idd een hapsnap-interview.Behalve een klein gedeelte over zijn moeder was het weinig soeps.

  Raar ook dat er totaal geen vraag kwam over die unieke rechtzaak van zijn laatste liefje wat nu zo hevig in de publiciteit is. Ik neem aan dat Jinek van ‘meneer heb schijt aan alles’ er niet over mocht beginnen anders is ze nog slechter in dr vak dan dat ze gisteren overkwam.

 14. Pipo

  Een narcist herkent zichzelf nooit als narcist

 15. zucht

  Als de term narcisme nog niet zou bestaan, zou het voor Gordon uitgevonden worden.

 16. lodewijk

  hahahahaha juist de mensen die dit zeggen zijn het. Gordon kan nog meer afkortingen achter zijn naam plakken hoor.

 17. Jeffrey

  Nou, om hem helemaal als narcist aan te merken vind ik inderdaad ver gaan. Iedereen heeft wel iets narcistisch in zich en als je bekend bent stijgt dat natuurlijk wel. Gordon is gewoon een kippige homo met wat narcistische trekjes en wanhopig gedrag, maar voor de rest valt het allemaal wel mee. Als je een echte narcist wil benoemen, dan moet je bij peter R de Vries zijn, die doet alles voor zichzelf en slijmt en ruimt mensen uit de weg als dat nodig is en is ook nog zo gewiekst, dat iedereen er in trapt. Dat is nou echt een knuffelcrimineel.

 18. Marko Jablan

  ** Met trots presenteert Gordon in de aanloop naar Pasen 2019 het verhaal van een marktkoopman en zijn 12 ex’en. De voorverkoop start binnenkort! **

 19. SOLANGE

  Hij heeft met iedereen altijd ruzie en altijd ligt het NIET aan Corrie …zegt al genoeg ….

 20. Poenwasi

  Na het hebben gezien bij Jinek, zijn er een aantal zaken over duidelijk geworden.
  1] deze man heeft een behoorlijke kortsluiting in zijn hoofd dus valt hij onder de noemer verward persoon en kan hij zich scharen onder hetzelfde groepje waar P.r.d.v en de hele cast van RTL onder valt,
  2] een narcistisch gehalte, ook al ontkent hij het. Dit is hetzelfde als een alcoholist die zegt dat hij geen alcoholist is,
  3] vergeving gezindst is hij totaal niet.
  4] lichaamstaal vertelde totaal iets anders dan hij antwoordde.

  Het feit dat hij vroeger misbruikt is en dan geen naam en rugnummer wil noemen omdat hè t geen toegevoegde waarde heeft, duidt op het erger maken dan het al is. Geen 1 weldenkend mens zal dit doen.
  Kortom, verplichte opname voor deze man om zich tegen hemzelf en ons te beschermen.

  Vwb de rechtszaak: gordon is nu eindelijk aan de beurt. Bezeten van zich zelf en niet door hebben gehad dat hij te maak had met een gold-digger

 21. Poenwasi

  @roin AA. Een betere omschrijving is er niet, klasse!

 22. aammehoela

  Heb gisteren Jinek uitgezet toen het interview met deze narcist begon. Als ik dan dit lees: “Gordon was te gast bij Eva Jinek om over zichzelf en zijn levensverhaal te praten. Hij onthulde onder meer dat hij samen met John Ewbank heeft zitten masturberen op een bankstel” dan ben ik blij dat ik de tv heb uitgezet. Wat een verschrikkelijk wanstaltig en ranzig figuur. Weg met die gast.

 23. Queenie

  @roin AA. & Poenwasi, ik sluit mij aan bij jullie mening!

 24. Queenie

  Ik hoop dat hij in de rechtszaal met de grond gelijk wordt gemaakt! Hoogmoed komt voor de val!

 25. @Queenie

  Hetgeen je zegt, zegt men uit afgunst.

 26. ysbrand

  Kunnen ze hem niet verbannen zoals ze met Napoleon gedaan hebben .

 27. ANONYMOUS

  Oude liefde roest wel degelijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.