Youp: ‘Alleen Erland en Wendy keken nog naar Tan’

Geplaatst op za 03 mrt 2018 om 10:30

Youp van ’t Hek verbaast zich er nogal over dat Humberto Tan het niet eens is met zijn ontslag bij RTL Late Night. Het is immers evident dat de late avond van RTL 4 onder zijn leiding is ingestort. Dat schrijft de cabaretier vandaag in zijn column in NRC Handelsblad. Van ’t Hek sluit zich aan bij de Telegraaf-column ‘De huilende talkshowhost’ van Rob Hoogland, die de tranen van Tan ook niet kon plaatsen. “In eerste instantie dacht ik dat hij verdrietig was om het overlijden van Mies Bouwman.

Dat nieuws was echter al een paar dagen oud, aldus Van ’t Hek, die door bleef gissen. “Stond er iets verschrikkelijks over hem in de zojuist verschenen biografie van Gordon?

Al snel kwam de aap uit de mouw. “Humberto was gewoon verdrietig omdat hij moet opzouten bij RTL. Iets wat heel Nederland al een half jaar zag aankomen. Want behalve Wendy en haar man keek er helemaal niemand meer naar dat programma waarin RTL doorlopend reclame maakt voor RTL.

En dat begrijpt Van ’t Hek maar al te goed. “Iedereen was klaar met dat radeloos rondpompen van je eigen tweedehands troep. Dus men keek niet meer. En als er geen kijkers meer zijn dan ga je er bij de commerciëlen regelrecht uit. Zo simpel is dat.

De hele column van Youp van ’t Hek kunt u onderstaand lezen:

Lees ook:
RTL 4 dumpt Humberto Tan, opvolger is Twan Huys (donderdag 1 maart)
Angela de Jong: ‘Het gaat nu ineens heel hard bij RTL’ (donderdag 1 maart)
Paul de Leeuw, Luuk Ikink en anderen over Tan-exit (donderdag 1 maart)
‘RTL 4 begaat een heel grote fout met Twan Huys’ (donderdag 1 maart)
‘Vertrek Humberto Tan niet op conto Erland Galjaard’ (donderdag 1 maart)
Marieke Elsinga: ‘Eindelijk toont Tan zich kwetsbaar’ (vrijdag 2 maart)
Beau wil niet zeggen of hij RTLLN had willen doen (vrijdag 2 maart)
Matthijs, Volkskrant, Privé wijzen op Tans slippertje (vrijdag 2 maart)
RTL 4 wilde volgens Telegraaf eigenlijk Matthijs hebben (vrijdag 2 maart)
‘Twan Huys roept RTL-propaganda halt toe’ (vrijdag 2 maart)
Jean-Pierre Geelen: ‘Ik had altijd al gelijk over Tan’ (vrijdag 2 maart)
Albert Verlinde en Gerard Joling over Tan/Twan-wissel (vrijdag 2 maart)
‘Twan Huys van 180.000 naar 1.000.000 euro per jaar’ (vrijdag 2 maart)
RTL 4 heeft Matthijs niet benaderd voor RTL Late Night (vrijdag 2 maart)

Foto: Bob Bronshoff, BNNVARA
25 Reacties op “Youp: ‘Alleen Erland en Wendy keken nog naar Tan’”


 1. Mark

  Prachtig stuk

 2. Evelien

  Wat een geweldige column, zoals altijd !!

 3. mark2

  Die Youp is echt een ongelooflijk wafelijzer man die zich boven alles en iedereen stelt! Heeft zijn beste tijd (voor zover die er was) gehad!!

 4. Vrijdag

  Genoten weer van Youp

 5. Uuuh

  Goeie column van Yoepie. Mooie trend: huilende mannen in de media.

 6. Curryworst

  De Heuckerothjes komen niet uit de Jordaan. Maar uit Amsterdam Noord.
  Zou hij toch moeten weten nu hij sinds jaren in Amsterdam bivakkeert.

 7. de gelovige

  Youp moet zijn mond houden hij heeft altijd een grote bek over iemand andres maar zelf is hij geen haar beter.

 8. JanJaap

  Tis wachten tot Wendy de zak krijgt.

 9. Niels777

  Het is best een beetje overdreven allemaal, kijk vroeger scoorde hij 800.000 met een lead in van ruim een miljoen vaak, en in die tijden scoorde Jinek niet en Pauw ook minder.

  Nu scoren Jinek en Pauw wel, dus hij heeft veel mer concurrentie. Ook is zijn lead in nogal ingekakt, soms maar een magere 600.000 kijkers. Logisch dat je dan daarna ook minder scoort.

  Maar het klopt wel dat de show totaal niet spannend was, zelfde gezichten en ja geknik. Ook de setting te druk, veel publiek direct achter de tafel. Maar dat was ook al toen hij nog wel scoorde. Ik denk dat een afwisseling ook beter was geweest, net als ze op NPO 1 doen.

 10. youp is ok

  Youp heeft het gewoon bij het juiste eind.

  RTL is alleen nog voor de simpele van geest en dat daar zijn Wendy, Erland en hun incestueuze vriendjes volledig verantwoordelijk voor.

  Maar het zal ze jeuken. De zakken zijn gevuld, de dames en heren zijn miljonair en niemand hoeft zich zorgen te maken. Jammer dat de commerciële zenders de overgewaardeerde zakkenvullers zo belachelijk veel betaalt om bagger presentaties en slechte programma’s over de toch al niet nadenkende kijkers uit te laten storten.

  Het mooiste is dat de stekker er uit gaat voor eeuwig. Want Twan gaat het ook niet redden. Te intellectueel voor het kijkersvolk van de commerciëlen.

 11. Peter

  Haal The Voice en Linda de Mol weg en RTL zakt in elkaar.

 12. Lodewijk

  Mensen van publieke lopen al naast hun schoenen maar de RTL hufters zijn helemaal verschrikkelijk. Decadente volgevreten over het paard getilde liberalen die met hun geld en verziekte mentaliteit denken dat de wereld om hen draait. Echt hele enge mensen.

 13. SOLANGE

  YUop heeft zooooooooooooooooo gelijk …lach me weer rot om zijn commentaar

 14. Rodrigo

  Kan Youp niet tellen, Erland en Wendy zijn 2, dus dat zou dan betekenen dat het kijkcjifer wat elke ochtend bekend is op 2 moet staan, en dat staat het niet, dus wat hij zegt is grote onzin!

 15. mediaprak

  Grappige column van Youp. Natuurlijk zijn de Heuckerothjes afkomstig uit Amsterdam-Noord, maar beste lezers “Dit is cabaret”. En natuurlijk heeft het tanende succes deels te maken met het algeheel instorten van de kijkcijfers van RTL4. Maar ontegenzeggelijk is de ‘urgentie’ om naar Boulevard en of RTLLN te kijken het afgelopen jaar sterk afgenomen. Boulevard zonder Albert V is geen spat meer waard en de ongegeneerd slechte redactie debet aan het verlies van kijkcijfers bij RTLLN.

 16. zo maar

  RTL4 in de periode december tot en met begin februari van 18.1% in de doelgroep 20-54 naar 18%. Ja het stort helemaal in bij RTL. Is er nog 1 iemand ergens die de feiten als uitgangspunt neemt en niet het domme gewauwel van Angela de Jong en MC? Eentje misschien ergens? Ook iemand die weet wat de cijfers van SBS6 waren (ga eens zoeken. In absolute aantallen 8 keer zo veel verlies als RTL4 en relatief is het verschil zelfs nog veel groter) Misschien een journalist die een artikel wijdt aan de enige zender die John zelf programmeert en de dramatische gevolgen daarvan? Is een stuk relevanter en interessanter.

 17. Claire

  Column van Youp is weer erg raak.
  Het is zo prettig dat onze zwarte glimmende vleespet eindelijke op*ot en dat er een blanke vooringenomen slapjanus voor terugkomt.
  Het wordt vast genieten!

 18. dirk

  Kijk iedere zaterdag weer uit naar zijn column.

 19. Bears' den

  Youp MOET écht vaker een podium krijgen of zich vaker laten zien in de media!
  Pauw moet gewoon elke vrijdag de week met Youp doornemen..
  Die man heeft zo n verfrissende kijk op de wereld..
  Heerlijk!

 20. Uit Het Vak

  whahahahaha

 21. Ron

  Youp for President

 22. Anonymousin

  En alleen ……kijkt naar Youp. Wat een zielig persoon. Een obsessie voor Erland en Wendy. Jammer dat hij niets iets kan verzinnen wat er werkelijk in de wereld speelt. Zal wel te moeilijk zijn.

 23. Japie

  Youp for president!

 24. Pauline Bloedhond

  Welk bestaansrecht heeft RTL latenight eigenlijk? Ik vind dat programma niet om aan te zien, zo een laag niveau. RTL moet beseffen dat het gemiddelde Nederlandse publiek echt slimmer is dan een doorsnee koe. Ik kijk nooit meer naar RTL, ik ben er kennelijk te slim voor.

 25. Sven L.

  Hij heeft het bij het rechte eind, op de tranen van Tan na. Die was oprecht geroerd door de woorden van Frits Spits. Flauw om iemand dan nog een trap na te geven daarover.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.