Luuk Ikink, John Ewbank en Winston: ‘Gordon liegt’

Geplaatst op wo 28 feb 2018 om 9:10

De biografie van Gordon is misschien wel de biografie van een fantast. Van meerdere kanten klinken al geluiden dat er niets klopt van bepaalde passages uit het boek waarmee de RTL 4-ster flink hoopt te cashen. De eerste boze reactie kwam gisteren van John Ewbank, waarvan Gordon claimt dat ze samen hebben gemasturbeerd. “Ik distantieer mij van de onsmakelijke onwaarheden die Gordon over mij schrijft in zijn boek. Hij is altijd het slachtoffer. Deze keer van zijn eigen fantasie“, zegt hij.

Het zou in elk geval niet de enige leugen zijn in het boek, aldus Boulevard-ster Luuk Ikink. “Als je het boek leest, is het zó veel. Het gaat over zijn liefdesleven, over zijn familie, over een zelfmoordpoging, over zijn ziektes. Het is zo veel dat het zo vraag is: wat klopt er wel en wat klopt er niet. Eén van de situaties ben ik bij geweest en dat is die met Ancilla van de Leest die toen bij RTL Late Night was.

Ancilla verweet Gordon in een van de eerste uitzendingen van RTL Late Night, in 2013, dat hij ‘niet zo veel coke moet gebruiken’ (YouTube-fragment). Gordon ontkende cokegebruik, hoewel hij nu weer in zijn boek schrijft soms cocaïne te gebruiken om ‘het kutgevoel’ uit zijn lijf te krijgen.

Luuk Ikink: “Dat fragment beschrijft hij in zijn boek en hij schrijft dan ook: ‘Ze is toen door RTL van tafel gehaald en uit de studio begeleid.’ Dat klopt dan weer niet. Ik vraag me dan wel weer af welke kant van het verhaal dan klopt altijd.

Erik de Zwart en Jeff Trachta

En dan is er nog Erik de Zwart. Gordon schrijft in zijn boek dat hij dertig jaar geleden Sterrenjacht verloor omdat producent en presentator Erik de Zwart kandidaat Bob van Nieuwkerk had voorgetrokken.

De Zwart bij Shownieuws: “Hij zegt dat ik de manager ben geweest van die jongen, maar dat is pertinente nonsens. Ik zal toch wel eens even kijken of ik hem daarvoor ter verantwoording kan roepen.

En dan is er nog The Bold & The Beautiful-Step Jeff Trachta, waar Gordon naar eigen zeggen een korte relatie mee had. “Ik zat achter het stuur en hij sloeg me gewoon. Keihard”, schrijft hij in zijn boek. Trachta heeft aan Shownieuws laten weten ‘dat Gordons bewering absoluut niet waar is’.

Winston

Verder haalt Gordon ook uit naar Winston Gerschtanowitz, omdat hij niet is uitgenodigd bij zijn vrijgezellenfeest in Las Vegas. “Dat zou hebben gelegen aan Renate. Zij zou tegen Winston hebben gezegd van: ‘Zou je Gordon wel meenemen, want je weet hoe hij is’“, aldus Shownieuws.

Koos van Plateringen van Shownieuws belde met Winston: “Winston zegt dat dit gewoon klinkklare onzin is en dat dit echt niet klopt. Het is echt gelogen, zegt hij.

Boulevard toonde, ervan uitgaande dat dit verhaal waar zou zijn, begrip voor Winston Gerschtanowitz. Huisadvocate Mariëlle van Essen zei: “Ik snap wel waarom. Als je zo’n klikspaan hebt die alle persoonlijke dingen vervolgens zo nodig naar buiten moet gooien, dan zou ik zeggen: neem hem vooral niet mee op een vrijgezellenfeest.

Mag dit wel?

Mag Gordon dit allemaal wel schrijven en beweren? Van Essen: “Dat mag eigenlijk niet zomaar. Ten eerste mag je geen onwaarheden vertellen die iemands goede eer en naam aantasten, maar zelfs al klopt het wél, dan moet je wel een redelijk belang hebben bij het publiek maken. Ik vraag me af wat het belang is. Dit is gewoon gossip. Wat is dan de meerwaarde? Word je verhaal beter of verkoopt je boek beter?

Luuk Ikink: “Nou ja, hij probeert een beetje schoon schip te maken en opnieuw te beginnen.

Mariëlle van Essen: “Daar kun je ook een therapeut voor bezoeken.

Gordon: ‘Ik ben heel eerlijk en integer’

En die therapeut lijkt hard nodig. Aan het eind van de Boulevard-uitzending zei Gordon in een vooraf opgenomen item: “Ik hoop dat als mensen het boek lezen dat ze weten dat ik integer, oprecht en eerlijk ben.

Foto: RTL
52 Reacties op “Luuk Ikink, John Ewbank en Winston: ‘Gordon liegt’”


 1. Gerard J.

  Pfffff die pisnicht en zijn uitgever doen wel heeeeel veeeeel moeite om het boek aan de man te brengen.
  Maar wie wil toch al die onzin lezen ?

 2. Achim

  Als we nou van iedereen in dit artikel een haartest doen op cocaine, dan hebben we zo weer een nieuw programma format.

 3. Alex

  Jaja, hij mist elke vorm van zelfreflectie.
  Nu weer door met medianieuws.

 4. Justin

  Mariëlle van Essen: “Dit is gewoon gossip.” En dat zegt die doos dan in Boulevard.

 5. Diderick

  Maar stel je nou eens voor dat het allemaal wel waar is. Zou het dan iemand verbazen? De voorbeelden die ik lees in het bericht zijn allemaal niet heel vreemd te noemen. Het komt wel overeen met hoe de wereld van commerciële tv en de mensen die er werken in elkaar zit.

 6. Ker

  Wie leest tegenwoordig nog boeken?

 7. Wollter

  Ik geloof wel wat Gordon schrijft.

 8. E. Jansen

  @ Ker: Intelligente mensen lezen boeken Ker… Dat jij dat niet doet en verbaast bent, dat zegt wel iets… ga zelf maar eens denken wat dat zou kunnen zijn….

 9. mark2

  het boek (waarheden of niet) maakt maar weer eens duidelijk wat een vals gedrocht die Gordon is. Neem bv alleen de masturbatie van john ewbank. wat dient het om het te zeggen (waar of niet waar). het dient geen doel, anders dan iemand beschadigen. en dan zegt Gordon over dat zelfde boek dat men daarmee moet zien dat hij integer is… weet Gordon wat dat woord betekent?

 10. Henny Huisman

  Haha je zou maar Gordon mee nemen op vrijgezellenfeest. Dan ben je ook niet goed.

 11. Peturrrr err devries

  John Ewwwbank en Koorden masturberend op de chaise longue terwijl op de achtergrond het Koningslied klinkt.

  Kunt u die voorstelling maken?

 12. Beau ter Ham

  Elk woord over deze man is er één teveel.

 13. Bart

  Die man is echt doodziek in zijn hoofd. Waar zijn zijn vrienden om hem tegen zichzelf te beschermen? Oh wacht, die zien het door de coke ook allemaal niet meer helemaal scherp. Medelijden, dat is wat ik met Gordon heb, heel veel medelijden. “Ik mocht niet op jou feestje komen en daarom ga ik iets heeeeel lelijks over je schrijven in m’n boek”

 14. critikast

  Het zal best allemaal niet kloppen, maar als geen enkele van die “gedupeerden” naar de rechter stapt wegens smaad, laster of leugens, dan vraag ik me toch echt af of het allemaal gelogen is wat die vreselijke Gordon beweert !

 15. Anouk Smullers

  Gordon kan maar beter rustig en vredig inslapen, deze man kan maar beter bij zijn moeder en vader gaan liggen. Is voor iedereen beter, voor alle hetero jongens die hij nog als ouwe man gaan “misbruiken” en voor zijn familie ook maar beter. Deze man is geestelijk zo in de war.

 16. Rogier

  Anouk Smullers… wat een lage opmerking. Als je iemand of iemands mening niet mag ok, maar dit… laag.

 17. Roan A

  Kijk maar eens naar de bijgevoegde foto bij dit artikel, daarin zie je duidelijk dat Gordon geestelijk niet in orde is.

  Het ziet er niet uit als een stabiele man

 18. Gerard

  Gordon spoort echt helemaal niet, een zielige, trieste, eenzame gestoorde man met veel geld.Triest maar wel gevaarlijk triest. Uit zijn buurt blijven want hij gaat over lijken om aandacht te krijgen.

 19. Egbert

  Blijft de vraag: welke gestoorde figuur brengt hem steeds weer op de buis.

 20. Benny-Bjorn A.

  Alles voor de aandacht voor een narcist met borderline.

 21. Marianne

  Een gouden gniffel heeft hij al gewonnen, nu nog de gouden griffel.

 22. Henk

  de houding van RTLBLVD viel me al op richting Gordon. Werd van alles onderuit gehaald. RTL moet zich toch langzaam afvragen of ze Gordon nog wel overal op willen zetten of toch misschien langzaam afscheid willen nemen.

 23. Mariëlle van Essen

  In plaats van ‘roddel’ gebruik ik ‘gossip’. Wat is de meerwaarde? Word je als advocaat hoger aangeslagen als je heel stoer Engelse words gebruikt?

 24. Sven L.

  Voor het geld hoeft Gordon het boek niet te doen.. zoveel verdien je er ook niet aan.
  Ben dus geneigd om veel roddels wel te geloven…

 25. Mediaprak

  Tjaa….. Had toch maar Michel van Egmond ingeschakeld. Waarom, waarom moet ik weten wat Gordon op de bank met Ewbank doet. Of waarom denkt hij dat hij niet welkom is op een vrijgezellen party. Een biografie is toch vooral om meer over de hoofdpersoon te weten te komen. Dit boekje gaat blijkbaar vooral over anderen. Dus verdwijnt dit boekje waarschijnlijk al snel naar De Slegte (als deze winkel nog bestaat). Gemisde kans of volstrekt overbodig.

 26. Roan A

  Verklaar je nader Sven L.

 27. Ron

  Alle betrokkenen uit het boek doen nu ineens verongelijkt, maar denk gewoon een publiciteitsstuntje om een soort ‘rel’ en ‘buzz’ te creëren.

 28. Jeffrey

  Nou, ik vind dat Boulevard totaal geen recht van spreken heeft. Ze proberen de laatste weken wat maatschappij kritischer te zijn, maar vind het eigenlijk wel goed dat Gordon eens even voor wat opschudding zorgt. Dat hele slappe zootje bij Boulevard loopt elkaar constant te dekken met Peter R de Vries en John van den Heuvel voorop. Boulevard is zo’n beetje de koning van de fakenews en nu worden ze eens lekker keihard teruggepakt met dan smerige zootje BN’ers bij elkaar.

 29. Woodstock

  Ik mag die Mariëlle van Essen wel. Ze zegt precies waar het op staat en wat de meeste kijkers denken.

 30. Woensdag

  Ik maak me bezorgd om Gordon. Hij gaat dezelfde kant op als Barbie.

  RTL maakt meer kapot dan je lief is.

 31. Loop

  Nou, nou… poeh,poeh…
  Meneer Neukmerot heeft over drie BN’ers iets gezegd. Het is allemaal vrij onschuldig. Natuurlijk is Winston een ratje, want wie laat zich nou op een schild hijsen bij Klasgenoten op tv bij 2 verschillende zenders binnen 5 jaar en is nog geen 40. Uiteindelijk bepaalt hij zelf wie hij uitnodigt. Waar maakt de Zwart zich druk over; welke talentenjacht is niet doorgestoken kaart. De eerste s@kservaring is voor 70% met iemand van hetzelfde geslacht, dus waar maakt Ewbank zich zorgen over. Ik had meer meer verwacht over bijv. snuifpartijen met Wendy en Erland ,een straatrace met een dronken Froger en Ron Brandsteder of de onthulling dat Sylvana de moeder is van de kinderen van Paul de Leeuw.

 32. ysbrand

  Gordon ziet vet van de leugens hij heeft een oude kop maar dat komt door zijn gedrag.

 33. Lamberto

  Tip: als je alle artikelen achter elkaar plakt van deze site, en uitprint hoef je het boek niet meer te lezen.

 34. SOLANGE

  Ewbank wordt nu voor eens en altijd afgeschilderd als een viezerik….je zal maar in de stront worden getrapt en dat het niet waar is…. die Gordon krijgt heel wat rechtzaken aan zn broek

 35. arjan

  Wollter ben je ook een Narcist of Homo of iemand die het niet zo nauw neemt met de waarheid zoals Gordon .

 36. Vincenzo

  Borderline,
  Feels like I’m going to lose my mind
  You just keep on pushing my love
  Over the borderline

 37. Julius

  Gordon is staplegek. Wat is dat een onbetrouwbare man, duidelijk rijp voor een gesloten instelling.

 38. Japie

  Het duurd niet lang of Gordon Neukjerot krijgt het lid op zijn neus.
  Geliefd is hij allang niet meer de matennaaier.

 39. Japie

  Het duurd niet lang meer of Gordon Neu kjerot krijgt het lid op zijn neus.
  Geliefd is hij allang niet meer de maten naaier.

 40. Tom

  Sta ik er ook in? Ik ben namelijk in de jaren ’80 één keertje naar een optreden van Gordon geweest….

 41. Rodrigo

  Tom, in de jaren 80 was Gordon nog niet bekend in Nederland, zijn eerste hit was in 1991…

 42. Olg

  Ik moet wel eerlijk toegeven dat Gordon prachtig kon zingen. Weet niet of hij ”kon ik maar even bij je zijn” geschreven heeft maar zo’n mooie Ned. liedje heb ik nooit eerder gehoord. Eigenlijk vind ik al zijn liedjes mooi. Hij kon zingen als de beste, of je hem wel of niet aardig vindt.

 43. Michiel

  @ Rodrigo

  K.neusje.

 44. Michiel

  @ Olg

  Jij noemt het zingen, in werkelijkheid is het kwelen.

 45. Rodrigo

  Je moeder….

 46. Buster Fonteyn

  Ik , ik wil het allemaal er geloven, maar, maast….. ik ben een beetje misselijk

 47. Geert de Jonge

  Gordon heeft in een reactie gezegd: ‘Ik hoop dat als mensen het boek lezen dat ze weten dat ik integer, oprecht en eerlijk ben’.  De mensen weten nu in ieder geval dat Gordon een klikspaan en – mocht ook maar iets waar zijn in zijn biografie maar is haast niet te geloven – dat hij niet integer is, niet oprecht is en niet eerlijk is. Achteraf weten allen die met Gordon te maken hebben gehad in het verleden hem beter in het heden en de toekomst kunnen mijden als ware dat hij niet meer bestaat. 

 48. aammehoela

  Integer, oprecht en eerlijk. Dit zijn 3 karaktertrekken die in ieder geval niet bij Gordon horen. Hij is niet integer, anders schrijf je die onzin niet allemaal in je biografie. Oprecht is hij ook niet, allemaal verzinsels en leugens dus en eerlijk is hij ook niet. Hooguit dat hij coke heeft gebruikt. Het is en blijft een walgelijk persoon en zou door het gehele land uitgekotst moeten worden.

 49. Anna

  Ach ja, jaloerse mensen die zich op het internet ‘aammehoela’ noemen.
  Zieliger kan het bijna niet.

 50. arjan

  Het gerucht gaat dat Gordon de knip van zijn moeder lichter heeft gemaakt

 51. Dichtbij

  “soms wel eens coke gebruikt’.. dat over gordon.. Ehh, volgens mij heeft zijn dealer inmiddels een villa aan de riviera kunnen kopen van de coke winst op gordon.. hij gebruikt het ‘soms niet’ .. dat is veel korrekter !

 52. Jack

  Ik heb het gelezen….Eerst ergerde ik me alleen aan Gordon maar nu is het me duidelijk dat deze man een ernstige narcistische persoonlijkheidsstoornis moet hebben. Alles wat hij doet is fantastisch en alle anderen die kritiek op hem hebben zijn per definitie fout. Uit het boek komt ook naar voren dat hij in essentie enorm onzeker is maar daarnaast ook nauwelijks empathisch vermogen heeft en zich niet kan verplaatsen in anderen. Ik erger me nu niet meer aan hem maar heb t met hem te doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.