Luuk Ikink, John Ewbank en Winston: ‘Gordon liegt’

De biografie van Gordon is misschien wel de biografie van een fantast. Van meerdere kanten klinken al geluiden dat er niets klopt van bepaalde passages uit het boek waarmee de RTL 4-ster flink hoopt te cashen. De eerste boze reactie kwam gisteren van John Ewbank, waarvan Gordon claimt dat ze samen hebben gemasturbeerd. “Ik distantieer mij van de onsmakelijke onwaarheden die Gordon over mij schrijft in zijn boek. Hij is altijd het slachtoffer. Deze keer van zijn eigen fantasie“, zegt hij.

Het zou in elk geval niet de enige leugen zijn in het boek, aldus Boulevard-ster Luuk Ikink. “Als je het boek leest, is het zó veel. Het gaat over zijn liefdesleven, over zijn familie, over een zelfmoordpoging, over zijn ziektes. Het is zo veel dat het zo vraag is: wat klopt er wel en wat klopt er niet. Eén van de situaties ben ik bij geweest en dat is die met Ancilla van de Leest die toen bij RTL Late Night was.

Ancilla verweet Gordon in een van de eerste uitzendingen van RTL Late Night, in 2013, dat hij ‘niet zo veel coke moet gebruiken’ (YouTube-fragment). Gordon ontkende cokegebruik, hoewel hij nu weer in zijn boek schrijft soms cocaïne te gebruiken om ‘het kutgevoel’ uit zijn lijf te krijgen.

Luuk Ikink: “Dat fragment beschrijft hij in zijn boek en hij schrijft dan ook: ‘Ze is toen door RTL van tafel gehaald en uit de studio begeleid.’ Dat klopt dan weer niet. Ik vraag me dan wel weer af welke kant van het verhaal dan klopt altijd.

Erik de Zwart en Jeff Trachta

En dan is er nog Erik de Zwart. Gordon schrijft in zijn boek dat hij dertig jaar geleden Sterrenjacht verloor omdat producent en presentator Erik de Zwart kandidaat Bob van Nieuwkerk had voorgetrokken.

De Zwart bij Shownieuws: “Hij zegt dat ik de manager ben geweest van die jongen, maar dat is pertinente nonsens. Ik zal toch wel eens even kijken of ik hem daarvoor ter verantwoording kan roepen.

En dan is er nog The Bold & The Beautiful-Step Jeff Trachta, waar Gordon naar eigen zeggen een korte relatie mee had. “Ik zat achter het stuur en hij sloeg me gewoon. Keihard”, schrijft hij in zijn boek. Trachta heeft aan Shownieuws laten weten ‘dat Gordons bewering absoluut niet waar is’.

Winston

Verder haalt Gordon ook uit naar Winston Gerschtanowitz, omdat hij niet is uitgenodigd bij zijn vrijgezellenfeest in Las Vegas. “Dat zou hebben gelegen aan Renate. Zij zou tegen Winston hebben gezegd van: ‘Zou je Gordon wel meenemen, want je weet hoe hij is’“, aldus Shownieuws.

Koos van Plateringen van Shownieuws belde met Winston: “Winston zegt dat dit gewoon klinkklare onzin is en dat dit echt niet klopt. Het is echt gelogen, zegt hij.

Boulevard toonde, ervan uitgaande dat dit verhaal waar zou zijn, begrip voor Winston Gerschtanowitz. Huisadvocate Mariëlle van Essen zei: “Ik snap wel waarom. Als je zo’n klikspaan hebt die alle persoonlijke dingen vervolgens zo nodig naar buiten moet gooien, dan zou ik zeggen: neem hem vooral niet mee op een vrijgezellenfeest.

Mag dit wel?

Mag Gordon dit allemaal wel schrijven en beweren? Van Essen: “Dat mag eigenlijk niet zomaar. Ten eerste mag je geen onwaarheden vertellen die iemands goede eer en naam aantasten, maar zelfs al klopt het wél, dan moet je wel een redelijk belang hebben bij het publiek maken. Ik vraag me af wat het belang is. Dit is gewoon gossip. Wat is dan de meerwaarde? Word je verhaal beter of verkoopt je boek beter?

Luuk Ikink: “Nou ja, hij probeert een beetje schoon schip te maken en opnieuw te beginnen.

Mariëlle van Essen: “Daar kun je ook een therapeut voor bezoeken.

Gordon: ‘Ik ben heel eerlijk en integer’

En die therapeut lijkt hard nodig. Aan het eind van de Boulevard-uitzending zei Gordon in een vooraf opgenomen item: “Ik hoop dat als mensen het boek lezen dat ze weten dat ik integer, oprecht en eerlijk ben.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen