Wierd Duk: ‘Nederlanders zijn allochtonen als Boef zat’

Nederlanders hebben schoon genoeg van allochtone jongeren als rapper Boef. Ze walgen ervan dat deze groep steeds weer wegkomt met hun gedrag. Dat schrijft Telegraaf-journalist Wierd Duk vandaag in de krant. Duk denkt dat Boef precies laat zien waar Nederlanders zich zo aan ergeren bij deze types. “Boefs asociale gedrag en de arrogantie waarmee hij reageert op de kritiek (’discriminatie’), staan symbool voor een straatcultuur waar steeds meer Nederlanders schoon genoeg van hebben.

In grote steden ziet men veel meer types zoals Boef, aldus Duk. “In de grote steden is de straat te vaak het terrein van allochtone jongens als Boef, die zich er heer en meester wanen. Vrouwen worden door hen nagesist en voor ’hoer’ uitgescholden, zonder dat dit tot represailles leidt.”

Soortgelijk gedrag van de Zaanse bekendheid Ismail Ilgun leidde uiteindelijk tot beroemdheid. “Bovendien kon hij aan de slag als vlogger bij een landelijke krant.”

Het is dit soort berichten dat veel burgers woedend maakt. Zij voelen zich een potentiële ’prooi’ van deze straatjongens, die telkens weer wegkomen met hun criminele gedrag.”

Ook zien zij pogingen om die jongens te socialiseren keer op keer mislukken. Al geef je ze een lift, een buurthuis, een baan bij de krant of een prominente plek bij DWDD: het blijft eenrichtingsverkeer. Op zeker moment is dan het begrip op“, besluit Duk in de krant, via Blendle.

AD

Ook het AD is vandaag kritisch over boef. Pagina-twee-columnist Özcan Akyol vindt het lachwekkend dat Boef de racismekaart trekt. “Het is een boosaardige manier om de aandacht af te leiden. De storm aan kritiek die na zijn woorden oplaaide heeft niets te maken met zijn Algerijnse roots. De afkeer van vrouwenhaat is bij ons universeel.

Wie de racismekaart trekt als noodgreep, omdat alle andere argumenten op zijn, schoffeert niet alleen de mensen die aanstoot aan zijn teksten hebben genomen, maar ook iedereen die daadwerkelijk tegen het probleem van discriminatie vecht“, schrijft hij, via Blendle.

Naast de column heeft het AD een artikel gepubliceerd waarin experts uitleggen dat een boycot het enige is dat kan werken bij Boef. Het artikel ‘Experts: Alleen boycotten Boef helpt om herhaling gedrag te voorkomen’ leest u hier.

Volkskrant

De Volkskrant vraagt zich vandaag af of Boef een brave boef is of een foute slutshamer. “De opvatting van Boef komt voort uit de dubbele seksuele moraal die in de Noord-Afrikaanse cultuur veelal wordt gehanteerd“, zegt Hafsa Anoual van migranten-trainingsbureau Amana daarin, via Blendle.

Vrouwen worden geacht zich kuis te gedragen en zich te houden aan de normen van de cultuur en religie, terwijl een man van meer vrijheden kan genieten.”

Lees ook:
BN’ers veroordelen Boef om hoerenuitspraak (dinsdag)
Ook ex-tuigvlogger Ismail Ilgun vindt Boef te ver gaan (dinsdag)
Qmusic-dj Mattie Valk boycot seksistische rapper Boef (woensdag)
RTL-ster Ali B bewaakt imago seksistische rapper Boef (woensdag)
‘Waar is Sunny Bergman als het over rapper Boef gaat?’ (woensdag)
Ook 3FM-dj Eva Koreman gaat Boef boycotten (woensdag)
Boef klaagt over racisme na seksistische uitspraken (donderdag)
Rapper Boef weigert uitnodiging van Eva Jinek (donderdag)

Foto: VTM

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen