Thierry Baudet pleit voor ontslag Gerrit Hiemstra

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet wil dat NOS-weerman Gerrit Hiemstra wordt ontslagen, omdat hij zijn uitspraken in twijfel trekt. Dat heeft hij woensdagavond laat laten weten in een zojuist verwijderd Twitter-bericht. Baudet is boos omdat KLM de klimaatfilm van Al Gore toont, laat hij blijken op Twitter. “Die film van Gore slaat echt werkelijk helemaal nergens op. Er is geen toename in extreme weersomstandigheden. Het klimaat warmt veel minder op dan altijd voorspeld“, stelt hij.

De Forum voor Democratie-leider is een klimaatontkenner. “Meer CO2 heeft geweldig positief effect op plantengroei. Smog in India heeft niets met CO2 te maken. Etc“, zegt hij.

Die uitspraken trekt klimaatdeskundige Gerrit Hiemstra in twijfel. “Eén tweet met 4 keer onzin. Wie kan hier overheen?“, merkt hij op.

Deze kritiek op zijn uitspraken valt bij Baudet direct in het verkeerde keelgat. “Deze man zou moeten worden ontslagen“, briest hij.

Het is volstrekt onduidelijk waarom de NOS Hiemstra hierom zou moeten ontslaan. Kennelijk ziet Baudet zelf ook in dat zijn tweet onnozel is, want het bericht is inmiddels verwijderd.

Hiemstra heeft niet gereageerd op de ontslagwens van Baudet.

Foto: RTL, Van der Vorst ziet sterren

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen