BN’ers veroordelen Boef om hoerenuitspraak

Bekende Nederlanders maken zich boos om de nieuwste vrouwonvriendelijke uitspraken van rapper Boef, die het afgelopen jaar juist is omarmd door de mainstream media. Ze hebben met ontsteltenis gekeken naar een videootje die Boef op internet heeft gezet. Hierin noemt hij een aantal vrouwen die hem onderweg uit de brand hebben geholpen ‘hoeren’, althans in het Marokkaans. “Jezus, wat is die jongen toch een afschuwelijke klootzak“, reageert Sylvia Witteman bijvoorbeeld.

Boef kreeg tijdens oud en nieuw een lekke band, terwijl hij naar een optreden in Delft moest. Hij kreeg een lift van drie vrouwen. “Opgehaald door 3 kechs. Mijn leven is een film. Gelukkig oud en nieuw. Ik koop dit jaar een boot, wacht maar“, meldde hij vervolgens op sociale media.

Kech is het Marokkaanse woord voer hoer. Daarop kreeg Boef veel kritiek over zich heen. Er volgden geen excuses, maar een filmpje met uitleg waarom hij de vrouwen hoeren vindt. “Ik heb een paar mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech.

Alleen vrouwen die thuis zitten zijn geen hoeren, aldus Boef. “Als je thuis zit, de hele dag niks doet, studeren, niks doet, naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een kech bent boos worden als ik je een kech noem, want je bent een kech.

Bizar, vinden BN’ers. Dj Frank van der Lende vindt hem een ‘sukkel’ en dj Sander Hoogendoorn noemt hem ‘koekoek’. EenVandaag-ster Rob Hadders, refererend aan de Camiel Eurlings-rel: “Over 2,5 jaar excuses?

Opiniemaker Bob Dijkgraaf: “‘We moeten hier geen aandacht aan besteden.’ Die dwaas (Boef) heeft met zijn problematische gedachtegoed een enorm groot bereik onder jongeren, dus het lijkt mij slim om dit wel te bespreken. En te veroordelen.

Annabel Nanninga van Forum voor Democratie Amsterdam: “FYI, ‘kech’ (hoer) is wat het tuig ook zegt in de telegram-shame-groepen. Kort rokje/feesten = hoer, aldus de moraal van deze figuren.”

3FM-dj Mark van der Molen retweet: “Boef is een droeftoeter. En een faalloeder. Moet wat klappen krijgen van z’n moeder. Ik neem aan dat we deze sukkel nooit meer zien en horen op tv en radio?

Bastiaan Ragas: “Kunnen we Nederland nu massaal besluiten dat dit nare mannetje niet leuk of ok is. Dus ook niet faciliteren, ondersteunen of gedogen. De toekomst vd #metoo problematiek ligt hier. #genoeg #grenzenstellen #kiezen #gedogenmoetstoppen.

Zanger Henk Westbroek: “Rapper Boef solliciteert in wezen naar een eigen vlog bij het Algemeen Dagblad.

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz: “Wat een stakker. Maar dat wisten we al over ‘Boef’. Het trieste (zorgelijke) is: dit is hoe vele mannen (en vrouwen) uit ‘ere’- culturen denken.”

Claudia de Breij: “Een moslima die meedogenloze tracks uitbrengt onder de naam rapper Kech, met in haar clips allemaal boefjes in hun zwembroek die haar graag naar huis brengen maar die zij alsnog afblaft. Dat zou ik nou wel eens down willen loaden.”

Frits Barend: “Nog een lange weg te gaan.

Boulevard-ster Olcay Gulsen: “Walgelijke jongen die #boef #zielig en duidelijk #hersenloos.

Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem: “Vindt Boef niet gewoon alle vrouwen hoeren omdat ze alleen tegen betaling met hem naar bed willen?

Actrice Miryanna van Reeden: “Walgelijke uitspraken. En wat doe je zelf in de club dan? En die jongens, wat doen die daar dan? En een vrouw is pas een vrouw als ze de hele dag niks doet, luistert naar pappa en mamma en studeert maar verder niks? Wow.”

Peter R. de Vries: “Rapper Boef noemt vrouwen die uitgaan en ’s morgens vroeg nog op pad zijn kechs (‘hoeren’). Zijn mannen die uitgaan en een lift van deze vrouwen accepteren in zijn ogen dan ook hoerenlopers???

Jan Roos: “Blijkt rapper Boef helemaal geen leuke jongen te zijn. Nou ja zeg!!

De twee video’s van Boef kunt u hier bekijken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen