‘Waar is Sunny Bergman als het over rapper Boef gaat?’

De activistische tv-maker Sunny Bergman schreeuwt heel Hilversum bij elkaar als de mannen van Voetbal Inside een grapje over vrouwen of homo’s maken, maar blijft angstvallig stil over de zeer seksistische uitspraken van rapper Boef. Vreemd, vindt De Telegraaf. “Vanuit sommige hoeken blijft het angstvallig stil. Vrouwenrechtenvoorvechters Sylvana Simons en Sunny Bergman bijvoorbeeld, laten deze kwestie op internet aan zich voorbijgaan“, is vandaag te lezen in het dagblad.

Op sociale media wordt gesuggereerd dat types als Bergman nu zwijgen, omdat het wangedrag van een niet-witte Nederlander voor hen niet zo goed uitkomt. “Dat Sylvana Simons, Sunny Bergman en voor mijn part Gloria Wekker niet reageren op de provocaties van Boef is makkelijk te verklaren. Boef is geen blanke Nederlander! Alleen de witten worden aangepakt voor overschrijdend seksueel gedrag!“, zegt iemand op Twitter.

Inmiddels heeft Sylvana Simons een korte reactie op Facebook geplaatst. “Goed om te zien dat er wijdverbreide verontwaardiging is als mannen met een publieke voorbeeldfunctie zich seksistisch uitlaten. Zijn we toch een eind BIJ1 gekomen in een paar weken tijd…

Boef ging dinsdag in RTL Boulevard door het stof voor het feit dat hij vrouwen die hem een lift gaven hoeren heeft genoemd. Veel spijt lijkt hij niet te hebben. Toen een van die vrouwen hem daarop aansprak op Facebook, werd ze geblokkeerd, vertelt een vriendin in De Telegraaf.

Het Telegraaf-artikel Uitgescholden redster in nood heeft vraag voor rapper Boef: ’Waar waren je vrienden?’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
BN’ers veroordelen Boef om hoerenuitspraak (gisteren)
Ook ex-tuigvlogger Ismail Ilgun vindt Boef te ver gaan (gisteren)
Qmusic-dj Mattie Valk boycot seksistische rapper Boef (vandaag)
RTL-ster Ali B bewaakt imago seksistische rapper Boef (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen