RTL-ster Ali B bewaakt imago seksistische rapper Boef

Ali B, een van de sterren van de RTL 4-hit The Voice of Holland, is nog steeds druk met het bewaken van het imago van de seksistische rapper Boef. Hij heeft hem geadviseerd om gisteren excuses te maken aan de desk van RTL Boulevard. Dat liet Boef zelf weten in de showrubriek. Ruim een jaar geleden klopte Boef aan bij Ali B om hulp te krijgen bij het opvijzelen van zijn imago. Na zijn meest recente uitlatingen over vrouwen, vragen mensen zich af waarom Ali B door het vuur blijft gaan voor de rapper.

RTL Boulevard ondervroeg Boef dinsdagavond over waarom hij vrouwen die uitgaan ‘kechs’ (hoeren) noemt. De showrubriek maakte het hem niet heel gemakkelijk, al kun je weinig beginnen tegen iemand die zich continu beroept op zijn excuses. “Kechs is in onze term geen hoeren, dat wordt ervan gemaakt. Kechs zijn hetzelfde als bitches in onze termen. Het is niet per se heel beledigend, maar ik snap wel dat het mensen beledigt. Ik had het totaal niet moeten doen en daarom sta ik hier.”

Luuk Ikink: “Dat eerste filmpje op Snapchat: oké, dat doe je misschien in een dronken bui, maar daarna komt er een filmpje achteraan waarin je een minuut lang vrouwen uitmaakt voor van alles. Je zegt gewoon dat als je uitgaat en alcohol gebruikt en niet naar je vader en moeder luistert, je een hoer bent.

Boef: “Ja, maar wat ik even wil zeggen: ik heb niks tegen vrouwen. Nu word ik neergezet als vrouwenhater, terwijl ik een vrouwenliefhebber ben. Ik vind vrouwen mooi.”

Zijn vrouwen volgens hem ook gelijkwaardig aan mannen? “Natuurlijk, daarom sta ik ook hier. Vooral het tweede filmpje kon helemaal niet, want dat was de tweede dag en toen was ik niet meer dronken. Ik voelde me aangevallen en de gebeten hond. Daarom reageerde ik. Later dacht ik: wat ben je nou allemaal aan het zeggen?

Luuk Ikink: “We gaan nu bijna kech in een soort van grapjesrol duwen. Alleen de afgelopen week zijn er super veel verhalen geweest over expose-groepen op Telegram waar meisjes worden exposed en kech worden genoemd. Het is echt een beladen woord. Het is niet een makkelijk woord wat zomaar wordt gebruikt. Er zijn veel meisjes die er last van hebben. Jij hebt een voorbeeldrol waar je je nu totaal niet aan houdt.”

Boef: “Soms doe je dingen in een emotionele toestand. Als jij ruzie met je broer hebt, dan roep je ook wel eens wat tegen je broer dat je niet meent. Dat is precies hier ook gebeurd.”

Ruben Nicolai: “Heeft Ali jou gebeld in de tussentijd?

Boef: “Ali heeft me zeker ook gesproken, ja. Ali is het er gewoon mee eens van: wat ben je nou aan het doen, snap je? Hij legt me ook de situatie uit.”

Heeft Ali hem een draai om zijn oren gegeven? “Ik denk dat ik het eerder zelf heb gedaan en dat hij ook zegt: ‘Het is goed als je hier heen gaat.’ Dat heb ik gedaan.”

De rol van Ali B

Maar waarom blijft Ali B zo’n seksistische rapper continu steunen? Acteur Loek Peters, bekend van Penoza, vindt het maar vreemd. “Misschien heeft Ali Bouali zelf een antwoord“, twittert hij.

AD-columnist Özcan Akyol: “Als hoer van de commercie heeft Rapper Boef, allicht op aandringen van zijn management, Ali B en de zijnen, excuses gemaakt. De ironie.

En Marga Bult retweet: “Zonder de hand van Ali B. in zijn reet blijkt Boef toch gewoon dat zieke gastje met maar 2 hersencellen die puur om zijn narcistische trekjes te bevredigen steeds maar weer seksistische en racistische troep produceren, bah….

Volkskrant-journaliste Nadia Ezzeroili vindt dat het gedrag van Boef niet lichtzinnig moet worden genomen. “Door die middeleeuwse mentaliteit van Boef was ik jarenlang op mijn hoede als ik een Marokkaan tegenkwam in het nachtleven. Vaak onterecht (want lief en gezellig), maar soms ook terecht. En dat waren hele onaangename situaties. Wie daar lichtzinnig over doet, deugt niet.

Lees ook:
BN’ers veroordelen Boef om hoerenuitspraak (gisteren)
Ook ex-tuigvlogger Ismail Ilgun vindt Boef te ver gaan (gisteren)
Qmusic-dj Mattie Valk boycot seksistische rapper Boef (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen