Rapper Boef weigert uitnodiging van Eva Jinek

Rapper Boef heeft een uitnodiging van Eva Jinek om over zijn zwaar seksistische uitspraken te praten afgeslagen. Hij is op schrijverskamp in de Ardennen. Dat vertelde de presentatrice woensdagavond in haar populaire programma op NPO 1. Boef stond dinsdag wel aan de desk van showrubriek RTL Boulevard, omdat hij daarheen was gestuurd door zijn manager Ali B. De feministische Jinek die Boef interviewt had vast mooiere televisie opgeleverd, maar helaas is hij niet op haar verzoek ingegaan.

De presentatrice vertelde in haar programma: “We hebben Boef uiteraard uitgenodigd, maar hij is op schrijverskamp in de Ardennen. Wellicht dat hij later nog een keer wil komen.

Jinek stipte het nieuws over Boefs seksistische uitlatingen kort aan in haar programma. Presentator Erik Dijkstra vindt dat je van een rapper niet veel kan verwachten. “Ik ben hartstikke fan van rapper Boef. Rapper Boef is de beste rapper van Nederland. Het is een rapper, wat verwacht je nou van hem? Verwacht je dat hij zegt: ‘Joh, ik heb een lift gehad van drie mevrouwen. Gezellig!’ Dan zou je toch denken: joh, ga lekker optreden op de Libelle Stripdagen’ ofzo?

Je kunt niet alle artiesten met een twijfelachtige reputatie boycotten, aldus Dijkstra. “Neem Gerard Reve, de beste Nederlandse schrijver aller tijden. Gerard Reve was een racist. Nou, ik heb er nooit een boek minder om gelezen van Gerard Reve. Dat geldt voor meer grote kunstenaars. Je hoeft het niet privé met ze eens te zijn. Dit is een rapper, wat verwacht je van die jongen?

Ik keur dat soort opmerkingen ten zeerste af, maar een boycot? Boef is een goede rapper met abjecte ideeën. Wat hadden we verwacht? Boef is iemand die stoer wil doen. Het is een rapper, volgens mij de allerbeste van Nederland. Tegelijkertijd is het ook een heel vrouwonvriendelijke en conservatieve man.”

Mick van Wely, sterverslaggever van De Telegraaf, was een stuk kritischer: “Het gaat over zijn totale prehistorische waanbeeld over de rol van vrouwen. Het is meer. Hij heeft kalifaatachtige ideeën die hier niet thuis horen. Dat stoort mij. Zeker bij zo’n publiek persoon.”

Lees ook:
BN’ers veroordelen Boef om hoerenuitspraak (dinsdag)
Ook ex-tuigvlogger Ismail Ilgun vindt Boef te ver gaan (dinsdag)
Qmusic-dj Mattie Valk boycot seksistische rapper Boef (woensdag)
RTL-ster Ali B bewaakt imago seksistische rapper Boef (woensdag)
‘Waar is Sunny Bergman als het over rapper Boef gaat?’ (woensdag)
Ook 3FM-dj Eva Koreman gaat Boef boycotten (woensdag)
Boef klaagt over racisme na seksistische uitspraken (donderdag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen