Ook 3FM-dj Eva Koreman gaat Boef boycotten

Ook 3FM-dj Eva Koreman gaat rapper Boef boycotten. Ze draait voorlopig geen muziek meer van de seksistische artiest. Dat heeft ze laten weten aan de NOS. De 33-jarige Koreman vindt dat iemand die zó denigrerend over vrouwen praat helemaal geen airtime verdient op de nationale radio. “Er zijn heel veel controversiële artiesten en je kan ook niet verwachten dat ze alles goed doen. Maar ik vind het vreselijk dat hij zo over vrouwen denkt“, laat ze weten aan de omroep.

Het is een hypocriete jongen, vindt ze. “Hij verdient zijn geld door in de club voor ons op te treden, maar blijkbaar mogen wij, vrouwen, er niet eens zijn van hem.

Ze vervolgt: “In het geval van Boef is het helemaal wrang omdat ik ook heb meegedaan aan de Habiba-challenge. Als hij vindt dat meisjes in de kroeg al kechs zijn, dan wil ik niet weten wat hij nu over mij denkt.

NPO 3FM als geheel stelt geen Boef-boycot in. Muziekcoördinator Diederik van Zessen: “Als we hem van de radio halen zal dat zijn standpunt en dat van zijn volgers niet veranderen. We willen hem liever uitnodigen om bij ons te komen vertellen waarom hij dit vindt. Maar als dj’s hem om persoonlijke redenen niet meer willen draaien, dan mogen ze dat gewoon doen.

Bij NPO-jongerenzender FunX blijft de rapper ook gewoon te horen, vertelt adjunct-zendermanager Maarten Geerlings. “We draaiden Boef sowieso al veel omdat onze doelgroep hem tof vindt. Het is niet handig wat hij heeft gezegd, maar jonge mensen maken fouten en van die fouten leer je weer. Hij heeft zijn excuses aangeboden en we hopen dat hij daarvan leert.

Eerder vandaag maakten ook Qmusic-dj Mattie Valk en de zender Hit Radio een Boef-boycot bekend.

Lees ook:
BN’ers veroordelen Boef om hoerenuitspraak (gisteren)
Ook ex-tuigvlogger Ismail Ilgun vindt Boef te ver gaan (gisteren)
Qmusic-dj Mattie Valk boycot seksistische rapper Boef (vandaag)
RTL-ster Ali B bewaakt imago seksistische rapper Boef (vandaag)
‘Waar is Sunny Bergman als het over rapper Boef gaat?’ (vandaag)

Foto: Annemieke van der Togt, BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen