RTL gaat VI-mannen niet de mond snoeren

RTL gaat de mannen van Voetbal Inside niet tot de orde roepen vanwege hun grappen over homoseksualiteit en Sylvana Simons. Dat laat de zendergroep weten aan het AD. RTL wil de heren vrij laten. “De mening van de heren aan tafel staat niet gelijk aan de mening van RTL, maar wij geloven wel dat het uitoefenen van het recht op vrije meningsuiting een plek moet hebben op de Nederlandse televisie. Ook als die mening ongenuanceerd, lomp of controversieel is.

Natuurlijk moeten de mannen niet over de grens gaan, aldus de zendergroep. “Als die grens wordt overschreden, gaan we het gesprek aan. Dat is in dit geval niet aan de orde.

Programmadirecteur Marco Louwerens van RTL 7 vindt dat mensen de VI-mannen te serieus nemen. “Het is, zoals ze zelf vaak aangeven, de taal van de voetbalkantine en de kleedkamer: kort door de bocht en vaak met een knipoog.

Hij vindt de beschuldigingen van Simons ‘onterecht en volledig overtrokken’. Simons wil dat de sponsors van Voetbal Inside zich terugtrekken uit het programma.

Het is overigens wel opvallend dat RTL ervoor pleit dat de VI-mannen volledig in vrijheid hun mening moeten kunnen geven, want toen Johan Derksen recentelijk kritiek uitte op RTL waren de rapen gaar.

Lees ook:
Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s (maandag)
SP’er Kwint vindt VI-heren ‘stel lopende anachronismen’ (maandag)
Gijp: ‘Zwartgeschminkte voetballer lijkt broer Sylvana’ (dinsdag)
Sunny Bergman spreekt sponsors Voetbal Inside aan (dinsdag)
Sylvana Simons ondersteunt actie tegen Voetbal Inside (dinsdag)
Johan Derksen vindt Sylvana Simons ‘erg zielig’ (vandaag)
RTL Boulevard gaat actie tegen VI niet ondertekenen (vandaag)
Dochter Johan Derksen steunt Sylvana Simons (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen