RTL Boulevard gaat actie tegen VI niet ondertekenen

Het RTL 4-programma RTL Boulevard is niet van plan om de actie tegen het RTL 7-programma Voetbal Inside te ondertekenen. Dat gaf Peter van der Vorst dinsdagavond aan in de showrubriek op RTL 4. De mannen van VI liggen onder vuur omdat ze zich herhaaldelijk homofoob en racistisch uiten. Van der Vorst vindt de mannen onhandig, maar wil ze niet straffen. “Het gaat ook over mij, ik ben ook homo, maar ik lig er niet wakker van. Het zijn wel onhandige opmerkingen.”

De VI-heren zijn het gezicht van homofobie op televisie. Van der Vorst ziet ook een patroon en denkt niet dat het bijdraagt aan de homo-emancipatie. “Als je nog in de kast zit in de voetbalwereld, dan wordt dit normaal gemaakt.

Sunny Bergman en Sylvana Simons roepen de sponsors van Voetbal Inside op om de samenwerking met het programma te beëindigen. Dat vindt Van der Vorst geen goed plan. “Laten we niet te politiek correct worden met z’n allen. Laten we ons ook opwinden over wat er in Rusland gebeurt met homoseksuelen. Of in Turkije. Laten we daar actie voor gaan voeren en handtekeningen verzamelen.”

Luuk Ikink vindt dat een grap gewoon moet kunnen en Olcay Gulsen zegt: “Je wordt toch niet gedwongen om ernaar te kijken?

Van der Vorst: “Ik geloof niet dat we de actie gaan ondertekenen.

Lees ook:
Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s (maandag)
SP’er Kwint vindt VI-heren ‘stel lopende anachronismen’ (maandag)
Gijp: ‘Zwartgeschminkte voetballer lijkt broer Sylvana’ (dinsdag)
Sunny Bergman spreekt sponsors Voetbal Inside aan (dinsdag)
Sylvana Simons ondersteunt actie tegen Voetbal Inside (dinsdag)
Johan Derksen vindt Sylvana Simons ‘erg zielig’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen