SP’er Kwint vindt VI-heren ‘stel lopende anachronismen’

SP-Kamerlid Peter Kwint kan zich als voetballiefhebber absoluut niet vinden in de nieuwste homo-vijandige uitspraken van de mannen van Voetbal Inside. Dat laat hij weten op Twitter. De VI-heren laten regelmatig blijken dat ze gruwelen van homoseksualiteit. Zo gaf René van der Gijp vrijdag aan absoluut niet naar twee trouwende mannen te willen kijken. “Gek. Ik kijk als voetballiefhebber toch echt liever naar twee trouwende mannen dan naar Derksen en Gijp“, reageert Kwint daarop.

Kwint vindt het gedachtegoed van de VI-mannen wel héél erg ouderwets. “Stel lopende anachronismen. En dan de volgende keer weer lekker meedoen aan een homo-acceptatie-actie“, sneert hij.

Met die opmerking doelt Kwint op de hypocriete actie van de VI-mannen eerder dit jaar, toen ze hand-in-hand poseerden tegen homogeweld, terwijl ze zelf al jaren bijdragen aan een homo-onvriendelijk klimaat.

Door zijn kritiek op VI wordt Kwint door iemand een ‘links gutmensje’ genoemd. “Als dat betekent dat je opkomt voor homo’s in de voetballerij vind ik dat wel een mooi compliment.

Is het eigenlijk niet gewoon onschuldige borrelpraat? “Zolang ze met hun borrelpraat het leven van groepen die het toch al verdomd moeilijk hebben – homoseksuele voetballers bijvoorbeeld – niet nog ingewikkelder maken vind ik dat inderdaad niet heel bezwaarlijk nee.

Een van de redenen dat profs zelden uit de kast komen zijn die klotegeintjes die ze dan in stadions, kleedkamers en aan talkshowtafels moeten horen.

Lees ook: Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s (vanochtend)

Foto: SP

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen