Gijp: ‘Zwartgeschminkte voetballer lijkt broer Sylvana’

René van der Gijp blijft grossieren in ongepaste grappen. Een paar dagen na zijn zoveelste denigrerende opmerking over homo’s, bespotte hij gisterenavond de zwarte gemeenschap. Dat was te zien op RTL 7. De Franse voetballer Antoine Griezmann choqueerde dit weekend door op Instagram een foto te plaatsen waarop hij verkleed is als basketballer van de legendarische Harlem Globetrotters. Zijn lijf en gezicht waren zwart geschminkt en hij droeg een grote pruik met donker kroeshaar.

Van der Gijp zag het voorbijkomen in het nieuws en zag er meteen familie van Sylvana Simons in, want zwart geschminkt en kroeshaarpruik. “Weet je wie hij lijkt? De broer van Sylvana Simons. Ja, serieus. Serieus. Maar dat zou hij niet gewild hebben, denk ik. Dat was niet de bedoeling.

De mannen van Voetbal Inside vinden het geen probleem dat iedereen steeds boos op hen is. “Ik hoor tegenwoordig niet anders dan dat mensen woedend zijn. Over mij, over René, over jou. Waar maken de mensen zich druk om?“, aldus Johan Derksen.

Wilfred Genee tegen Van der Gijp: “Mensen waren ook weer boos toen je zei dat je liever naar darts keek dan naar trouwende homo’s. Alsof daar meteen weer een heel verhaal achter zit, weet je wel.”

Van der Gijp: “Nee, dat zat er niet achter. Ik wil gewoon niet naar twee homo’s kijken. Ha ha ha. Nee, joh, grapje joh. Kom op, man!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen