Sunny Bergman spreekt sponsors Voetbal Inside aan

De activistische tv-maker Sunny Bergman spreekt de sponsors van Voetbal Inside aan. Ze vindt dat Amstel Bier, Gillete en Toto hun samenwerking met het RTL 7-programma moeten beëindigen. Dat is te lezen op Facebook. Bergman is na de meest recente homo-onvriendelijke uitspraken van de VI-mannen helemaal klaar met het trio. “Voetbal Inside laat zich al jaren van zijn meest seksistische en racistische kant zien. En deze week moesten homo’s het weer eens ontgelden.

Ze vindt het verschrikkelijk wat er op de RTL-zender allemaal wordt uitgekraamd over homoseksualiteit. “René van der Gijp walgt van homoseks (‘heel ranzig’) én van het idee om twee mannen te zien trouwen. Wat moet het verschrikkelijk zijn dit te aan te horen wanneer je ouders tv kijken en je zelf nog uit de kast wil komen.”

Het verbaast Bergman niet eens meer. “Treurig genoeg is het geen verrassing van de man die homofobie in de topsport al eerder normaliseerde- door dingen te zeggen als ’14-jarige homo’s stoppen met voetbal, die gaan in een kapperszaak werken’ en ‘15 potten vaseline gingen er doorheen nadat ik al die homo’s over me heen kreeg’.”

Om over zijn collega’s nog maar te zwijgen. “Johan Derksen noemt Gay Pride, het feest en protest voor LHBTI-emancipatie, ‘een bloemencorso’ van ‘heren met een veer in hun reet.’”

Moeten grote bedrijven zo’n programma wel sponsoren, vraagt Bergman zich af. “Voetbal Inside wordt mede mogelijk gemaakt door Amstel Bier, Gillete en Toto. Willen deze merken ook homofobie mede mogelijk maken? Zo nee: waarom sponsoren deze merken Voetbal Inside dan nog?

Bergman roept op Facebook op om haar oproep te delen met de hashtags #AmstelBierstophomofobie, #Gillettestophomofobie en #Totostophomofobie.

Lees ook:
Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s (maandag)
SP’er Kwint vindt VI-heren ‘stel lopende anachronismen’ (maandag)
Gijp: ‘Zwartgeschminkte voetballer lijkt broer Sylvana’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen