Dochter Johan Derksen steunt Sylvana Simons

Marieke Derksen steunt Sylvana Simons in haar strijd tegen racisme. Wel vindt ze dat ze de plank misslaat over haar vader Johan Derksen. Dat laat ze vandaag weten op Twitter. Marieke, die samen met haar vader en met Voetbal Inside-hoofdredacteur Michel van Egmond de gelijknamige uitgeverij Voetbal Inside runt, beschuldigt de mannen van de RTL 7-talkshow van homofobie, seksisme en xenofobie. Volgens Marieke is haar vader Johan echter geen van alle.

Cynisch laat Marieke weten: “Ik ben opgevoed door een homofobe seksistische racist. Wist ik niet. Op mijn zestiende hing I Have A Dream speech in mijn slaapkamer, droeg regenboog armband en was les één: altijd onafhankelijk zijn van welke man ook. Oh én behoud zelfspot en vrijheid om over alles grappen te maken.

Ze vindt echter niet dat Simons knettergek is. “Ik vind vaak dat Sylvana goed punt heeft. Heel goed punt zelfs. Maar deze witchhunt naar beide kanten gaat me te ver. Context please.”

Toch is Voetbal Inside wel degelijk homo-onvriendelijk, bijvoorbeeld door homoseks weg te zetten als vies. “Volgens mij zeiden ze dat niet. Maar ik kan verder niet voor ze spreken. Alleen dat ik er van overtuigd ben dat er grappen over iedereen worden gemaakt. En dat er op dat punt geen sprake is van enige selectiviteit.

Zo is het wel heel makkelijk om iemand vrij te pleiten. “Vrijpleiten? Zeker niet. Ik snap de gevoeligheid en dat grappen misplaatst kunnen zijn. Maar laten we stoppen met op soundbites mensen wegzetten. Aan welke kant dan ook.”

Nogmaals: ik ben het grotendeels met Sylvana eens. Als de overkoepelende boodschap anti-racisme is, ben ik het daar inderdaad volledig mee eens. Haar boodschap is niet veel mis mee. Maar laten we ons richten op overeenkomsten.

Lees ook:
Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s (maandag)
SP’er Kwint vindt VI-heren ‘stel lopende anachronismen’ (maandag)
Gijp: ‘Zwartgeschminkte voetballer lijkt broer Sylvana’ (dinsdag)
Sunny Bergman spreekt sponsors Voetbal Inside aan (dinsdag)
Sylvana Simons ondersteunt actie tegen Voetbal Inside (dinsdag)
Johan Derksen vindt Sylvana Simons ‘erg zielig’ (vandaag)
RTL Boulevard gaat actie tegen VI niet ondertekenen (vandaag)

De tweet van Marieke Derksen:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen