RTL Boulevard en Shownieuws in de bres voor Ferry

Foto: RTLIn RTL Boulevard en Shownieuws is mild gereageerd op de onthulling van Ferry Doedens dat hij drugsverslaafd is. Dat was maandag te zien op RTL 4 en SBS 6. Waar op sociale media kritische geluiden te horen zijn over zijn transformatie van soaphunk tot soapjunk, kon Doedens wel op bemoedigende woorden rekenen van Boulevard-ster Albert Verlinde en Shownieuws-ster Maurice Wijnen. Beide heren werken bij Stage, dat Doedens heeft ingehuurd als understudy voor de nieuwe musical Grease.

Stage-directeur Verlinde stak Doedens een hart onder de riem. “Ik vind het een heel moedige verklaring van een jongen die 19 was toen hij begon en de afgelopen zes jaar alle heftige verhaallijnen gespeeld heeft. Hij kon niet helemaal met de roem omgaan en is blijkbaar iets gaan gebruiken wat niet heel gezond is voor een mens.”

Hij vindt Doedens moedig. “Om dan eerlijk te zeggen dat er wat is en te zeggen dat het klaar moet zijn: dat is het begin van het herstel. Hij hoeft dit niet te doen, hij kan ook denken: laat iedereen in Nederland maar roepen en ik geloof het verder wel. Ik vind het heel moedig.”

Maurice Wijnen begon met een kritische noot. “Ik vind het vooral heel erg jammer dat dit gebeurt zo vroeg in zijn carrière. Het is natuurlijk onvergeeflijk als je verzuimt bij een productie die van jou afhankelijk is en waar je een verantwoordelijkheid hebt. Dat kan in dit vak niet, nergens niet.”

Toch blijft Wijnen Doedens door dik en dun steunen. “Aan de andere kant is Ferry ook iemand die wel een bijzonder talent heeft en niet alleen op soapgebied. Een paar jaar geleden hoorde ik dat hij graag in musicals zou spelen en toen heeft hij auditie gedaan voor Wicked. Hij moest toen goedgekeurd worden door al die Amerikaanse makers. Daar kom je echt niet zomaar doorheen. Hij kreeg uiteindelijk de rol.”

Ik hoop dat hij over deze negativiteit heen komt, rust neemt en zich laat helpen hieraan. Het is zonde als het zo vroeg in je carrière al fout gaat. Het is nu aan hem om de zet te maken. Ik hoop dat hij dat doet, want Ferry is gewoon een heel sympathieke jongen. Punt.

Doedens heeft een relatie met personal trainer Nuno Azevedo. Zij zijn nu samen op vakantie.

Lees ook:
Ferry Doedens geeft drugsprobleem toe (gisteren)
‘Ferry Doedens heeft drank- en drugsprobleem’ (gisteren)
Ferry Doedens deed SEAT-reclame op draaidag GTST (gisteren)
Muziekmanager: ‘Ferry Doedens druk met feestjes’ (gisteren)
‘Schandalig hoe Ferry aan schandpaal is genageld’ (gisteren)
‘Zit Ferry Doedens aan de coke?’ (afgelopen weekend)
Moeder Feltkamp stopt als manager Ferry Doedens
 (afgelopen weekend)
Ferry Doedens ontslagen bij GTST (afgelopen weekend)
‘Wat heeft Ferry Doedens het toch zwaar’ (juli 2015)
Ferry Doedens: ‘Élke Nederlander kent mij!’ (juli 2015)
Ferry Doedens droomt van Hollywood (oktober 2014)
Ferry Doedens: ‘Erland vindt mij leuke presentator’ (september 2013)
Ferry Doedens: ‘Homo, maar toch meisjesidool’ (juli 2013)
Ferry Doedens hoopt dat kijker genoot van blote billen (mei 2013)
Ferry Doedens: ‘RTL vindt mij heel goed’ (maart 2013)
Ferry Doedens: ‘Blijkbaar vinden mensen mij leuk’ (maart 2013)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen