Ferry Doedens: ‘RTL vindt mij heel goed’

Ferry Doedens ligt er nog steeds niet wakker van dat zijn tv-show Het Beste van Idols Worldwide weinig bekeken wordt. Hij krijgt alleen maar positieve reacties. Dat vertelt de soapacteur in weekblad Story. Doedens is erg trots op zijn kwaliteiten. “Bij RTL zijn ze enorm tevreden. De kijkcijfers zitten in de lift ze vinden dat ik het heel goed doe. Eerst was ik behoorlijk nerveus. Als acteur kun je je altijd achter een personage verschuilen, maar je kunt geen presentatortje spelen.” 

Voor tips ging Doedens langs bij een RTL-collega. “Mijn voormalige GTST-collega Lieke van Lexmond, die nu zelf succes oogst als presentatrice, heeft me een aantal tips gegeven. Voor de opnames van Idols Worldwide ben ik een avond naar Lieke gegaan en heb ik haar om advies gevraagd.”

Van Lexmond heeft Doedens een origineel advies gegeven. “De belangrijkste les die ze me gaf was: ‘Blijf jezelf!’ En dat werkt. Als presentator ben je het meest geloofwaardig als je dus gewoon jezelf bent.”

Honderd procent tevreden is Doedens niet. “Als ik mezelf terugzie, zit ik soms met kromme tenen te kijken. Ik moet nog heel veel leren. Het geeft me wel een goed gevoel dat RTL tevreden is, en dat ze grootste plannen met mij hebben.”

Er zit nog het een en ander in de pijpleiding, maar daar kan ik helaas nog niets over naar buiten brengen. Maar mijn carrière houdt zeker niet op bij Idols Worldwide.”

Zie ook: Ferry Doedens: ‘Blijkbaar vinden mensen mij leuk’

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen