‘Schandalig hoe Ferry aan schandpaal is genageld’

Foto: RTLHet is schandalig hoe Goede Tijden Slechte Tijden-ster Ferry Doedens door tv-producent Endemol aan de schandpaal is genageld op zijn eigen thuishonk RTL 4. Dat zegt een boze soapmedewerker die anoniem wil blijven in een twee pagina’s vullend artikel in De Telegraaf. Volgens de bron worstelt Doedens met zijn roem. “Iedereen wist het, maar ze hebben Ferry laten aanmodderen en niet bij zijn arm gepakt”, zegt hij of zij. “Alles staat in het teken van de strakke opnameschema’s.

Endemol had Doedens moeten helpen ‘zoals een voetbaltrainer zou doen die een talent ziet verzuipen’, maar de producent vindt zijn strakke opnameschema’s belangrijker, aldus de soapmedewerker. “Die stellen Endemol in staat de serie zo goedkoop mogelijk te maken.”

Doedens kon de druk niet aan. “Maar de manier waarop ze van hem afscheid hebben genomen, door hem zo publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, is bij de beesten af.

Ook al heeft hij misschien niet altijd naar hun adviezen geluisterd, ze hadden kunnen weten wat er ging gebeuren, wat er allemaal voor verhalen over hem los zouden komen, en dat terwijl ze wel van hem verlangen dat hij nog een paar weken terugkeert als Lucas Sanders om zijn verhaallijn af te ronden…

Wat de anonieme soapcollega ook kwaad maakt is dat Doedens op hetzelfde moment is losgelaten door zijn manager Linda Hagelaar, de moeder van zijn soapcollega Ruud Feltkamp. “Juist nu had een manager er voor hem moeten zijn, toch niet alleen als er champagne gedronken wordt bij een nieuw contract?”

Doedens wist volgens De Telegraaf dat zijn ontslag vrijdag bekendgemaakt zou worden. Hij deed daarom alsof hij al op vakantie was, maar in feite vertrok hij zaterdag pas.

De acteur is nu in China, om volgende week verder te reizen naar Bali.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen