Henk Westbroek slaat terug naar Gijs Groenteman: ‘Hoezo racisme?!’

Henk Westbroek slaat terug naar Gijs Groenteman, die hem heeft uitgescholden voor een ‘gestoorde gek’. De voormalig zanger van Het Goede Doel wordt beschuldigd van racisme.

Henk Westbroek en Gijs Groenteman © NPO

Gijs Groenteman heeft geen enkele sympathie meer voor Henk Westbroek. Hij stelt dat de volkszanger compleet ontspoord is. “Die Henk Westbroek is natuurlijk een soort gestoorde gek. Die Henk Westbroek zag ik laatst op internet weer allemaal racistische taal uitslaan, dat is echt een soort dwaas geworden.”

Rwanda

Waar Gijs precies op doelt is onduidelijk, maar Henk mengt zich regelmatig in het publieke debat. Er was vorige maand bijvoorbeeld een hoop controverse over het overbrengen van asielzoekers naar Rwanda door het Verenigd Koninkrijk.

Daar maakte Henk de volgende opmerking over: “Als het nou zo onmenselijk is om vluchtelingen tijdelijk in Rwanda onder te brengen? Dan is het toch nog veel onmenselijker om Rwandezen hun hele leven lang in Rwanda te laten wonen.”

Henk reageert

Wat vindt Henk ervan dat Gijs hem nu een ‘gestoorde gek’ noemt? “Best gek dat Gijs denkt dat er ook gekken bestaan die niet gestoord zijn en nog gekker is dat Gijs het verschil tussen een grapje en racisme niet weet”, laat hij weten.

Henk krijgt steun van zijn Twitter-volgers. Zo zegt Ocram: “Iemand voor gestoorde gek uitmaken is geen kritiek. Dat is simpelweg een kijkje in de ziel van de boodschapper.”

En Jan-Aris: “Niet bij de pakken neerzitten, Henk! Ik mag jouw humor wel.”

Gewoon door

Henk gaat gewoon door met het geven van zijn mening. Wat vindt hij er bijvoorbeeld van dat vrijwel alle vrijgekomen sociale huurwoningen zes weken lang alleen maar naar vluchtelingen met een verblijfsvergunning gaat?

De zanger: “De komende zes weken krijgen in Utrecht uitsluitend Nieuwe Nederlanders een sociale huurwoning. Het is te prijzen dat de gemeente ze met spoed een dak boven het hoofd gunt. Dat zou voor Langdurige Nederlanders trouwens ook niet gek zijn.”

Tweet

De tweets van Henk:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen