Marc-Marie Huijbregts haalt uit naar Tim Hofman: ‘Jezuscomplex!’

Marc-Marie Huijbregts haalt behoorlijk hard uit naar Tim Hofman. De 56-jarige cabaretier vindt dat de BOOS-presentator een jezuscomplex heeft én zich schuldig maakt aan culturele toe-eigening.

Tim Hofman en Marc-Marie Huijbregts © NPO, RTL

Tim Hofman staat met een uitgebreid interview in de allerlaatste Esquire. “Want dat is natuurlijk omdat het ook een beetje over mannelijkheid en vrouwelijkheid gaat en hij ook wel eens naar een première gaat in een jurk”, legt Aaf Brandt Corstius, de co-host van Marc-Marie Huijbregts, uit in hun podcast.

Cultural appropriation

Het gebeurt regelmatig dat Tim flirt met de homocultuur. Zo stond hij ook een keertje zoenend op de cover van de L’HOMO. Marc-Marie: “Nou, waar hij tegenaan schurkt is dat het wel een beetje cultural appropriation van homo’s is. Ik vind dat hij een beetje…”

Aaf: “Hij steelt de stijl van homo’s?”

Marc-Marie: “Ja… En hij heeft zoiets van: ja, dat moet toch allemaal kunnen? Hij moet het vooral ook allemaal doen dat metroseksuele zeg maar, maar het is voor hem natuurlijk veel makkelijker… Snap je? Het is een beetje net alsof je wit bent en dan je haar in dreadlocks gaat doen en zegt: ‘Ja, dat vind ik lekker.'”

Jezuscomplex

Het stoort Marc-Marie bovendien dat Tim zo betweterig is. “Wat bij Tim Hofman een beetje aan de hand is, is dat hij een soort jezuscomplex heeft, heb ik het idee. Die zou het liefst op een ezeltje ergens in Utrecht binnenkomen met: hosanna, hosanna. Dat iedereen eromheen hangt.”

Als Esquire aan Tim vraagt: ‘Over welke onderwerpen maak je je boos?’, antwoordt de presentator: “Ik maak me boos over alle zaken die over onderdrukking en ongelijkwaardigheid gaan, daarom maak ik dit programma. Nu maak ik me druk over de Oeigoeren.”

Dat klinkt wel heel nonchalant, vindt Marc-Marie. “Het klinkt een beetje van: ‘Ja, deze middag maak ik me druk over de Oeigoeren.’ Of misschien wel elke zomer of het begin van elke week ofzo. Of elke maandagmiddag.”

Tim reageert

Tim Hofman geeft op Twitter een uitgebreide reactie op bovenstaande uitspraken. Hij vindt het flauw dat je ergens druk om maken direct wordt gelijkgesteld aan het messiascomplex. “De vraag is of wekelijks een hele podcast wijden aan je eigen mening nou écht iets heel anders is”, sneert hij.

“Ik heb geen messiascomplex, net als het overgrote deel van alle opiniemakers, dopamineverslaafden en platformbenutters hier. Ik ben wel een Vlaardingse provinciaal met een doodhekel aan scheve machtsverhoudingen, taboe’s en onderdrukkende constructen.”

Nagellak en oorbellen

En wat vindt hij van het verwijt over culturele toe-eigening? “Ik snap het punt, ik vind kleding linken aan geaardheid alleen niet the way to go; evengoed als kleding linken aan gender. Sterker nog, dat idee zit evengoed heteromannen in de weg wat mij betreft.”

“En dus, omdat ik dat wil en mooi vind, draag ik soms op momenten dat het het verhaal van een ander – dat is immers wat ik maak – niet in de weg zit iets wat explicietere kleding. Op feestjes, tijdens shoots. De nagellak, oorbellen en andere details zijn overigens dagelijkse kost.”

Twitter-draadje

De volledige reactie van Tim:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen