Johan Derksen reageert op speculaties: ‘Tv-exit is definitief’

Johan Derksen komt niet terug op zijn besluit om na het aankomende seizoen van Veronica Inside te stoppen met televisie. Zijn beslissing staat vast en ook meer geld kan hem niet over de streep trekken.

Johan Derksen © SBS 6

Het is voor Johan Derksen genoeg geweest: hij heeft geen zin meer in televisie. Na het aankomende seizoen stopt hij er mee. Althans, dat zegt hij zelf. Veel mensen vragen zich af in hoeverre de voetbalkenner het meent, omdat hij zijn vertrek wel eens eerder heeft aangekondigd. Maar nu meent hij het écht, vertelt hij in de talkshow VI Live.

Nog één jaar

Johan is uiterst serieus. “Ik heb nog één jaar een contract. Maar echt? Ja, ja. Ik wilde verleden jaar al weg, maar dat kon niet, want De Mol stond dat niet toe. Daar had hij het volste recht toe, maar nu heb ik de regie. Ik heb het nu intussen zo vaak geroepen dat ik ook niet meer tot een andere beslissing kan komen.”

Het is wel mooi geweest, vindt hij. “Ik heb twaalf jaar gevoetbald, 39 jaar bij VI gewerkt en ik zit nu 24 jaar te l*llen. Het is mooi geweest hoor. Ik ben ook een beetje uitgel*ld over voetbal. Eerlijk gezegd: het interesseert me niet meer zo bijster veel. En dan moet je wegwezen.”

Poen meepakken

En als John de Mol een paar ton bovenop zijn salaris gooit? “Kijk, ik heb er jaren gezeten, want ik dacht: ik pak die poen mee, maar dat is nu ook geen reden meer om te blijven. Het wordt heel saai in Nederland, ik vind het ontzettend vervelend voor de mensen, maar ik ga weg.”

“Je moet voor één ding zorgen en dat hangt boven ieders hoofd en dat is dat je niet een Henny Huisman wordt en overal loopt te bidden en smeken of hij in beeld mag en nog een programmaatje mag maken. Dan word je een zielige, oude man. Ik ben liever een oude man waar ze een t*ringhekel aan hebben en daar ben ik in geslaagd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen