Jan Uriot stoort zich vreselijk aan Mariëlle Tweebeeke

Privé-topjournalist Jan Uriot ergert zich een versuffing aan Nieuwsuur-ster Mariëlle Tweebeeke. Niet alleen vindt hij haar humorloos, ook laakt hij dat ze steeds aan tafel zit met een pen in haar hand.

Mariëlle Tweebeeke en Jan Uriot © NOS, Telegraaf

Mariëlle zat de afgelopen weken volop in de schijnwerpers, omdat ze samen met Jeroen Wollaars topjournalistiek afleverde bij Nieuwsuur. De ene na de andere lijsttrekker werd door het tweetal gegrild. Ze hebben daar veel complimenten over gekregen, maar van Jan Uriot krijgen ze géén applaus.

Humorloze zaak

Jan zag het ook allemaal gebeuren, maar genoot er minder van. Hij stoorde zich vooral aan Mariëlle. “Nieuwsuur presenteert ze. Nou vind ik dat een beetje een humorloze zaak altijd. Maak eens een grapje ofzo, weet je wel. Ze nemen zichzelf wel ontzéttend serieus”, zegt de Privé-journalist in het online programma Dit Vindt Jan.

Het is volgens Jan niet om aan te zien. “Ik vind het af en toe onaangenaam om naar te kijken. Je hoeft niet altijd met je hakken in het zand te gaan, weet je wel? Ik bedoel: ga ook eens een keer een grapje maken of zeg eens iets leuks, maar dat zit er niet in. Het is van meet af aan strak en die pen lijkt wel een soort speer, van: als je niet doet wat ik zeg!”

Boos over Mariëlle’s pen

Het is vooral Mariëlle’s pen die hem stoort. “Wat mij opvalt aan deze mevrouw – en dat is niet sinds deze week of deze maand, maar al vier jaar zit ik ernaar te kijken – is dat ze die pen in haar hand heeft, maar ze schrijft nooit wat op.”

Heel vreemd, vindt Jan. Om het gedrag van Mariëlle te duiden, heeft hij professionele hulp ingeschakeld. “Ik heb daar een gedragspsycholoog over gebeld, van: wat kan dat nou wezen, weet je wel? Nou, het is onzekerheid. Ja, het blijkt onzekerheid te zijn. Ze moet iets hebben om zich aan vast te houden.”

‘Ze moet op cursus!’

Is een pen niet gewoon een manier om je handen een plek te geven? “Daar zijn cursussen voor. Hoe je een presentatie kan doen zonder dat je iets in je handen hebt. Dat moet je leren. Dat kun je ook aan een desk leren. Het valt mij op. Het irriteert me niet, die vrouw moet vasthouden wat ze vast wil houden, maar ik denk: waarom die pen altijd?”

Zelf houdt Jan ook altijd een pen vast als hij in beeld is, maar in zijn geval is het functioneel. Hij moet namelijk wel eens iets afvinken op het papiertje voor hem, legt hij uit.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen