AD-diva Angela de Jong geeft update over haar medische situatie

Angela de Jong, de vleesgeworden nachtmerrie van John de Mol en zijn Talpa-arsenaal, was in februari wekenlang afwezig vanwege een acute gezondheidscrisis. Hoe gaat het nu met de AD-diva?

Angela de Jong © Talkshow M

De tv-columniste werd in februari getroffen door helse pijnen. Ze lag vijf dagen in het ziekenhuis met een ontstoken alvleesklier. Het leed werd veroorzaakt door een galsteen die de galwegen verstopte. Uiteindelijk schoot de galsteen door, waardoor Angela weer aan het werk kon. De galblaas met galstenen moet er echter nog steeds uit.

‘Echt héél erg’

Hoe voelt Angela zich inmiddels? Ze geeft deze week een medische update in de mediapodcast van het AD. “Het gaat best wel goed, maar ik moet er binnenkort weer uit hè? Dus wie weet is dit weer de enige podcast in een lange tijd.”

Er worden veel grappen gemaakt waarin de link wordt gelegd tussen Angela’s galstenen en haar ‘zure stukjes’. “Dan zeg ik: ‘Ha ha, grappig.’ Nee joh, iedereen mag alle grapjes maken die ze willen. Ik wens ze niet toe wat ik heb gehad die pijn aan je alvleesklier. Dat is echt heel, heel erg.”

Potje met galstenen

Hoe groot zijn de galstenen van Angela? “Ik heb er nog geen één gezien. Die galblaas moet eruit en daar zitten ze in. Je mag ze mee naar huis nemen, heb ik begrepen. In een potje, dat lijkt me leuk. Zo’n medicijnpotje.”

Meestal wordt de galblaas verwijderd door middel van een ‘kijkoperatie’, waarbij slechts een aantal kleine sneetjes worden gemaakt. De patiënt mag dan dezelfde dag nog naar huis. Als de klassieke operatie wordt uitgevoerd, moet Angela twee à drie dagen in het ziekenhuis blijven.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen