Meilandjes stoppen Claire extra vaak in crèche voor SBS 6-show

Voor de enorme schare fans is het hartstikke leuk dat Chateau Meiland vanavond weer begint, maar Meilandjes-telg Claire (3) is het kind van de rekening. Zij zit ineens om de haverklap in de crèche.

Chateau Meiland © William Rutten

SBS 6 en de Meilandjes hebben een flinke waarschuwing gekregen van de arbeidsinspectie. Dochtertje Claire mag voortaan nog maar vijf keer per jaar in beeld komen en daardoor zal Chateau Meiland er nooit meer hetzelfde uitzien. Eén van de gezinsleden krijgen we vanaf nu immers nog maar amper te zien.

Crèche voor Claire

De oplossing? Claire moet extra vaak naar de crèche en als ze wél thuis is, dan moet de iPad haar bezig houden. Alleen zo kunnen de Meilandjes voor de SBS 6-camera’s laten zien hoe ongelooflijk gewoon ze zijn gebleven. Een goed plan natuurlijk – de vastgoedportefeuille van de Meilandjes dijt lekker uit – maar voor Claire is het minder goed nieuws.

Het is niet anders, aldus Maxime afgelopen vrijdag bij Jinek. “Ze gaat nu dan wel extra naar de opvang, maar er zijn ook dagen dat dat niet extra kan. Dan is ze bij ons thuis en dan moeten we haar continu uit beeld houden. Zij weet dat, ze heeft dat echt wel door.”

Meilandjes pissig

Natúúrlijk heeft Claire het door dat ze constant wordt weggestuurd omdat de rest van het gezin zo graag op de buis wil. “Ja, vreselijk. Ik kan niet anders zeggen. Ik vind het ook moeilijk tijdens de opnames”, aldus Maxime.

Hartstikke vervelend allemaal. Martien vindt het walgelijk dat de inspectie op deze manier hun lucratieve tv-soap dwarsboomt. “Ze was 1,5 in Frankrijk. Toen stond er al een camera op haar. Dat kind is niet beter gewend.”

Claire voor de iPad

Claire moet gewoon de hele tijd voor de camera getrokken kunnen worden, vindt Martien. “Ze kent de regisseur en de productie al anderhalf jaar; dat is familie. Als we nu een scène aan het doen zijn en Clairtje komt en zegt: ‘Opa, appelsap!’, dan moeten we stoppen en naar de keuken en een iPad aanzetten.”

Onzin allemaal, vindt Martien. SBS 6 is momenteel aan het overleggen met de inspectie en Martien hoopt dat het kindje straks gewoon weer de hele tijd voor de camera kan verschijnen.

Chateau Meiland

Chateau Meiland is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS 6. Het programma gaat het de concurrentie ongetwijfeld erg moeilijk maken. NPO 1 heeft de Antoinette Hertsenberg-titel Radar op het menu staan en RTL 4 de Martijn Krabbé-show Uitstel van Executie.

Voor RTL 5’s Crime Desk heeft de terugkeer van Chateau Meiland gelukkig geen consequenties. Daar keek toch al geen hond naar.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen