John van den Heuvel: ‘Natacha Harlequin niet goed bij haar hoofd’

John van den Heuvel heeft het idee dat Natacha Harlequin niet helemaal goed bij haar hoofd is. Hij vindt haar kritiek op zijn nieuwe misdaadprogramma Crime Desk ronduit bespottelijk.

John van den Heuvel en Natacha Harlequin © RTL, NPO

RTL 5 brengt sinds kort elke maandag een live-misdaadprogramma op de buis, gepresenteerd door Marieke Elsinga. John van den Heuvel heeft een vaste rol als misdaaddeskundige. Advocate Natacha Harlequin bekeek de eerste aflevering van Crime Desk en gaf vorige week een vernietigend oordeel in de talkshow Media Inside.

Televisiemarteling

Natacha stak haar mening over Crime Desk niet onder stoelen of banken. Ze vond het een marteling om ernaar te kijken. “Ik zie de headlines alweer verschijnen, maar het maakt me echt niet uit: ik heb er echt naar moeten kijken door jullie. Ik ben ook drie keer weggelopen. Het kostte me echt moeite. Ik vind dit echt helemaal niks.”

Wat schort eraan? “Het is nooit zo dat als er iets wordt gevonden bij een boomstronk dat al die politieauto’s aan komen rijden. Dat is gewoon niet zo, maar hier staan ze al klaar, dus met andere woorden: het is helemaal voorgesproken met de politie en het OM.”

Crime-entertainment

Het is gewoon entertainment, bitcht Natacha. “Dan denk ik: zég dat dan gewoon, van: ‘We hebben ze gebeld en even nagedacht over de camerastand en dan maken we er mooie tv van.’ Dit is tv maken. Dit is crime-entertainment. Dat is prima en het mag van mij, maar ik kijk daar als strafpleiter toch iets anders naar.”

Het zijn behoorlijk felle woorden, helemaal van iemand die in dit vakgebied werkt. Je zou denken dat Natacha er met iets meer interesse naar zou kijken, maar niets is minder waar. De manier waarop ze haar uitspraken deed zijn bij John heel erg in het verkeerde keelgat geschoten.

‘Niet goed bij haar hoofd’

John van den Heuvel: “Ze is echt niet helemaal goed bij haar hoofd. Dat ze het programma niets vindt, dat mag. Er zullen genoeg mensen zijn die dit soort programma’s niets vinden om allerlei redenen, maar als je dan je oordeel baseert op dit soort veronderstellingen, dan vind ik dat wel heel erg raar moet ik zeggen.”

De woeste John was te horen in Veronica Inside, het radioprogramma van Wilfred Genee. “Hij was er echt uitgesproken over”, aldus de presentator.

Ernaast

Sidekick Niels van Baarlen: “Ja, die Natacha kan natuurlijk wel wat, hè? Laten we wel wezen. Ze zit daar wel om haar beroep en kennis te delen met de kijker.”

Wilfred: “Ja, hier zat ze ernaast, maar ze heeft een staat van dienst.”

Crime Desk is vanavond weer op de buis, om 20.30 uur op RTL 5.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen