Albert Verlinde noemt Henny Huisman een fossiel

Albert Verlinde heeft niemand minder dan tv-grootheid Henny Huisman vorige week op de nationale televisie een fossiel genoemd. Dat is terug te zien via Talpa’s videodienst KIJK. Tijdens het uitdienen van zijn contract zit Albert aan de desk van Shownieuws en in dat programma ging het over het 200-jarig jubileum van Naturalis. De koning heeft daar een tentoonstelling geopend met foto’s waarop BN’ers poseren met hun favoriete object uit het archief. Het was aanleiding voor Alberts grap.

Zonder enig respect voor de gouden tv-generatie, bitchte Albert: “Ik zou ook een foto maken met een fossiel. Met Henny Huisman, maar die kon niet. Ha ha ha.

Het zal voor Henny extra hard aankomen, omdat Albert min of meer een zendercollega is. Voordat corona losbarstte, was hij op SBS 6 te zien met het programma Waar Is Dat Feestje.

De 69-jarige televisiester vertelde vorige week nog op de radio dat dat programma voorlopig niet terugkeert. “Nee. Dat programma heet natuurlijk Waar Is Dat Feestje en er zijn geen feestjes. Er zijn overal lege zalen.”

Mongool

Het is niet de eerste keer dat Albert en Henny het met elkaar aan de stok hebben. Sterker nog: de twee liggen al een decennium met elkaar overhoop. De denigrerende manier waarop er in RTL Boulevard continu over hem gesproken werd, stak Henny.

Henny zei acht jaar geleden: “Als ze iets naars over mij zeggen, worden ze er zelf niet populair mee. Dat moet je niet doen. Dat hoort niet zo. Je kunt wel zeggen wie je goed vindt of wat je leuk vindt, maar het is zo makkelijk om iemand naar beneden te halen.

En: “Ik ben absoluut niet bang voor Albert. Hij roept dingen die niet waar zijn. Hij moet het ook heel vaak weer goed maken met me. Dan zegt hij: ‘Nee, ik heb geen mongool gezegd.’ Ik denk dat je het gewoon niet moet doen.

Foto: SBS, NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen