Tim ergert zich bij Op1: ‘Ik ben geen virusgekkie’

Tim Douwsma, die samen met Famke Louise in de club van boze corona-BN’ers zit, wilde gisteren in Op1 niet weggezet worden als een virusgekkie. Dat gaf hij aan in de uitzending op NPO 1. Het NRC heeft gisteren ontdekt dat de corona-BN’ers samen in een WhatsApp-groep zitten, die door Viruswaarheid-oprichter Willem Engel is opgericht. Daar werd Tim naar gevraagd door presentatrice Giovanca Ostiana, maar dat leidde tot enige ergernis bij de SBS-talentenjachtzanger.

Giovanca: “Jullie schijnen met 70 BN’ers in een appgroep te zitten van Willem Engel.”

Tim: “Ja, dat wil ik meteen wel zeggen. Het wordt meteen heel erg nu de hoek op gedreven…”

Giovanca: “Nee, nee, nee, dat is wat hij zelf zegt, hè?

Tim: “Ik wil dat wel meteen even zeggen. Ik heb dit gedaan vanuit mijn eigen standpunt.”

Giovanca: “Dus je zit niet met hem in een appgroep?

Tim: “Ik zit wel in een appgroep, maar het wordt nu heel erg neergezet van: het zijn die gekkies van Viruswaarheid.”

Giovanca: “Hij zegt zelf dat hij BN’ers mobiliseert.”

Tim: “Nou goed, daar sta ik dus volledig niet achter. Ik heb me uitgesproken als bezorgde vader en bezorgde burger, die kritisch is en vraagtekens heeft over het beleid.”

Uiteindelijk distantieerde Tim zich van de hashtag ‘ikdoenietmeermee’. “De hashtag is misschien ongelukkig uitgevallen. We hebben vandaag wel ongelooflijk veel impact gecreëerd. Ik zit hier nu met twee mensen die een brandbrief hebben gestuurd naar de Tweede Kamer.”

Acteur Barry Atsma plotseling: “Tim, mag ik je wat vragen?

Tim: “Ja, Barry, mag ik mijn verhaal even afmaken? Heel even. Ik vind het heel fijn dat deze mensen nu een platform krijgen. Ik ben geen doorgeefluik of viroloog, maar er zijn veel vragen die leven vanuit het volk. Ik vind het belangrijk dat we kritisch blijven met z’n allen.”

28 miljoen operaties

Vervolgens begon Tim een beetje feitenvrij te kletsen. Hij kwam met een wel heel hoog aantal door corona uitgestelde operaties. “Er zijn 28 miljoen operaties uitgesteld.”

Op1-host Tijs van den Brink: “28 miljoen? Dat is wel een enorm aantal.

Tim: “Ja, dat zijn de feiten die ik hoor.”

Psycholoog Esther van Feenema: “Dat lijkt me uitzonderlijk veel.

Tijs: “Dat kan niet kloppen.”

Tim: “Ik hoor wel dat veel mensen veel later diagnose krijgen en er een hongersnood ontstaat in Afrika. Je wordt nu heel snel neergezet als corona-ontkenner.”

Reacties

Het optreden van Tim leidde tot kritische reacties op social media. Telegraaf-columnist Kitty Herweijer: “Nu Op1 terugkijken met Tim Douwsma. Het wordt echt tijd dat dit type BN’er een cursus krijgt over wat nou precies een ‘kritische vraag’ is, en wanneer hij ook beantwoord is.

BNNVARA-ster Tim Hofman: “Weet je, dat verhaal van Famke sloeg kant nog wal (‘lockdown hielp niet’), maar ik kan nooit haten op Famke Louise. lukt me niet. sorry! wel gelachen om de 28 MILJOEN uitgestelde operaties van Tim Douwsma. had ie ergens gelezen, wist niet meer waar. hahahaha.”

En Sanne Wallis de Vries: “– We hebben gewoon een aantal vragen. – Hier zijn de antwoorden. – Ja maar daar gaat het niet om.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen